Cum sunt vazute scrisorile pentru Mos Craciun in lume?

Cum sunt vazute scrisorile pentru Mos Craciun in lume?

In Marea Britanie este traditional ca unii sa arda scrisorile de Craciun pe foc, transportandu-le magic prin vant la Polul Nord.  Conform site-ului web Royal Mail, adresa lui Mos Craciun pentru scrisorile de la copiii britanici este: Mos Craciun/Mos Craciun, Grota lui Mos Craciun, Reindeerland, XM4 5HQ [100] .

In Mexic si alte tari din America Latina, pe langa utilizarea postei, uneori copiii isi infasoara scrisorile intr-un mic balon cu heliu, eliberandu-le in aer, astfel incat Mosul sa le primeasca magic.

In 2010, Serviciul National de Posta din Brazilia, „ Correios ” a format parteneriate cu scoli publice si institutii sociale pentru a incuraja copiii sa scrie scrisori si sa foloseasca coduri postale si stampile. In 2009, Serviciul National de Posta brazilian „ Correios ” a raspuns la aproape doua milioane de scrisori ale copiilor si a raspandit o bucurie de sezon donand 414.000 de cadouri de Craciun unora dintre cei mai nevoiasi cetateni ai Braziliei.  Chiar daca in prezent se recurge la inchiriere Mos Craciun, cei mai multi oameni prefera sa trimita scrisori.

De-a lungul anilor, Mos Craciun finlandez ( Joulupukki sau „ Capra de Yule ”) a primit peste opt milioane de scrisori. El primeste peste 600.000 de scrisori in fiecare an din peste 198 de tari, Togo fiind cea mai recenta tara adaugata pe lista.  Copiii din Marea Britanie, Polonia si Japonia sunt cei mai ocupati scriitori. Mos Craciun finlandez locuieste in Korvatunturi , langa Oficiul Postal Principal al Mos Craciun din Rovaniemi tocmai la Cercul Arctic .

Adresa sa de corespondenta este: Oficiul postal principal al lui Mos Craciun, Satul Mos Craciun , FIN-96930 Cercul Arctic. Oficiul postal primeste 300.000 de vizitatori pe an, cu 70.000 de vizitatori numai in decembrie.

Copiii pot primi, de asemenea, o scrisoare de la Mos Craciun printr-o varietate de agentii si organizatii private si, ocazional, prin asociatii publice si private. Un exemplu de cooperare publica si privata este oportunitatea copiilor si parintilor expatriati de a primi posta si felicitari de la Mos Craciun in luna decembrie la Ambasada Finlandei din Beijing, Republica Populara Chineza, de la  Satul Mos Craciun din Rovaniemi,  Finlanda si Oficiul Postal International din Beijing al Sistemului Postal al Republicii Populare Chineze .

Parintii pot comanda o „scrisoare de Mos Craciun” personalizata pentru a fi trimisa copilului lor, adesea cu stampila postala de la Polul Nord. Piata „Scrisorii lui Mos Craciun” se bazeaza, in general, pe internet ca mijloc pentru a comanda astfel de scrisori, mai degraba decat in ​​magazinele de vanzare cu amanuntul.

O serie de site-uri web create de diverse organizatii pretind ca il urmaresc pe Mos Craciun in fiecare an. Unele, cum ar fi NORAD Tracks Santa , Google Santa Tracker , emailSanta.com Tracker si proiectul de actualizare a Mosului, au rezistat. Altele, precum Airservices Australia Tracks Santa Project,  Dallas/Fort Worth International Airport ‘s Tracks Santa Project, NASA Tracks Santa Project,  si platforma Bing Maps  nu il mai urmaresc activ pe Mos Craciun.

Originile programului NORAD Tracks Santa a inceput in Statele Unite in 1955, cand un magazin Sears Roebuck din Colorado Springs, Colorado , le-a oferit copiilor un numar pentru a apela o „ linie telefonica pentru Mos Craciun ”. Numarul a fost scris gresit, ceea ce a facut ca copiii sa sune in schimb Comandamentul Continental de Aparare Aeriana (CONAD) in Ajunul Craciunului. Directorul de operatiuni, colonelul Harry Shoup, a primit primul apel pentru Mos Craciun si a raspuns sustinand copiilor ca exista semne pe radar ca Mosul se indrepta intr-adevar spre sud de la Polul Nord.

A inceput o traditie care a continuat sub numele NORAD Tracks Santa cand, in 1958, Canada si Statele Unite au creat impreuna Comandamentul de Aparare Aeriana din America de Nord (NORAD). Aceasta „urmarire” se poate face acum prin internet si site-ul web al NORAD.

In trecut, multe posturi locale de televiziune din Statele Unite si Canada au sustinut, de asemenea, ca l-au „urmarit pe Mos Craciun” in propriile lor zone metropolitane prin intermediul meteorologilor posturilor. In decembrie 2000, Weather Channel s-a bazat pe aceste eforturi locale pentru a oferi un efort national de „urmarire a lui Mos Craciun”, numit „SantaWatch”, in cooperare cu NASA , Statia Spatiala Internationala si noua firma multimedia Dreamtime Holdings din Silicon Valley .  In secolul 21, majoritatea posturilor locale de televiziune din Statele Unite si Canada se bazeaza pe eforturile externe de „urmarire a lui Mos Craciun”.

Multe alte site-uri web au devenit disponibile pe tot parcursul anului, dedicate lui Mos Craciun si pretind sa urmareasca activitatile sale in atelierul sau. Multe dintre aceste site-uri web includ, de asemenea, adrese de e-mail sau formulare web care pretind ca permit copiilor sa trimita e-mailuri catre Mos Craciun. Un anume site web numit emailSanta.com a fost creat cand o greva a Postei Canada din 1997 i-a impiedicat pe tinerii nepoti ai lui Alan Kerr sa-si trimita scrisorile lui Mos Craciun; in cateva saptamani, au fost primite peste 1.000 de e-mailuri catre Mos Craciun, iar site-ul primise 1.000 de e-mailuri pe zi un an mai tarziu.

0 Shares:
You May Also Like
Ce este reumatologia?
Read More

Ce este reumatologia?

Reumatologia este specialitatea medicala care este responsabila pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea bolilor sistemice musculo-scheletice si autoimune. Este una dintre specialitatile…