Cum sa faci diferenta intre un produs cosmetic Bio, Eco sau Natural

Cum sa faci diferenta intre un produs cosmetic Bio, Eco sau Natural

Dupa cum probabil v-ati dat seama deja, caderea in inselaciune este usoara cu ceea ce este inevitabil sa va intrebati cum sa distingeti ceea ce este cu adevarat natural de ceea ce nu este?

Raspunsul este simplu: trebuie sa te uiti la compozitie (INCI).

INCI (Nomenclatorul International al Ingredientelor Cosmetice) este lista ingredientelor pe care le poarta un produs cosmetic. Prin lege, ingredientele INCI trebuie sa mearga de la o concentratie mai mare la o concentratie mai mica.

De exemplu, cand vedem in compozitia unei creme ca primul ingredient care apare este apa, ne spune ca componenta principala a acelei creme, in ceea ce priveste cantitatea, este apa.

Ingredientele active sunt normale sa apara la sfarsit, deoarece fiind concentrate, nu sunt utilizate in aceeasi cantitate in care se poate folosi apa sau uleiurile vegetale. Pentru a da un exemplu, intr-o crema naturala putem gasi 1 gr de orice ulei esential care este mult mai mic in cantitate decat cei 50 ml de apa care pot transporta. Din acest motiv, acest ulei esential va fi gasit la sfarsitul INCI. Cumpara balsam par de foarte buna calitate si vei vedea diferenta.

Producatorii sunt obligati sa reflecte toate ingredientele de pe eticheta, dar cu multe nume in latina, consumatorii nu disting ingredientele naturale de ingredientele artificiale.

Exista motive importante pentru a utiliza produse cosmetice organice si naturale si, desi sunt foarte personale, am vrut sa facem lista a ceea ce pentru noi sunt cele cateva motive principale pentru a opta pentru utilizarea produselor cosmetice organice.

  1. Pentru ca avem grija de sanatatea noastra: Prin utilizarea produselor naturale, ne asiguram ca nu ne expunem la substante chimice care pot fi negative pentru corpul nostru.
  2. Este o postura preventiva:deoarece, desi nu toate substantele chimice trebuie sa fie daunatoare, efectele pe care le pot provoca pe termen lung sunt inca necunoscute.
  3. 3Pentru ca nu contin cruzime: Produsele cosmetice ecologice nu sunt testate pe animale si sunt, de asemenea, fabricate respectand biodiversitatea teritoriilor din care sunt obtinute materiile prime, deoarece productia lor se desfasoara la scara mica, fara a modifica ecosistemele sau a distruge speciile care le locuiesc.
  4. Pentru ca nu polueaza mediulProdusele naturalenu sunt produse in masa, dar cel mai adesea sunt realizate manual sau la scara mica, ceea ce inseamna un impact minim asupra mediului.
  5. Datorita calitatii sale:Atunci cand sunt fabricate cu materii prime extrase direct din natura, acestea isi pastreaza intacte toate proprietatile si eficienta.
  6. Pentru ca respecta comertul echitabil:Fiintele umane care lucreaza la fabricarea acestor produse o fac in conditii de viata si de munca decente. Ei primesc un salariu corect pentru programul lor de lucru si, in cele mai multe cazuri, acesta este un impuls si un motor de dezvoltare pentru comunitatile lor.
  7. Pentru ca furnizeaza informatii transparente:Producatorii de produse ecologice au angajamentul etic (in cazul celor care sunt certificati obligatia) de a gestiona informatiile despre marcile lor intr-un mod transparent: atat ingredientele, fabricarea, originea materiilor prime, procesele desfasurate in elaborarea lor etc.

Sfaturi de ingrijire a parului

Ziua proasta a parului este un lucru real! nu-i asa? Ti se pare de cele mai multe ori un vis exagerat cu parul plin de volum care se etaleaza in reclamele de ingrijire a parului? Suntem de acord, cei mai multi dintre ei sunt coafati atunci sau fotografiile sunt editate.

Dar expertii in ingrijirea parului opineaza ca visul unui par sanatos poate fi transformat in realitate cu o ingrijire adecvata a parului. Descoperiti o lista ingrijita de sfaturi de top pentru ingrijirea parului in acest articol.

Spalarea regulata a parului asigura ca scalpul si parul sunt lipsite de murdarie si exces de ulei. Cu toate acestea, frecventa potrivita depinde de tipul tau de par si de preferintele personale. Daca aveti parul extrem de uscat, limitati-va spalarea la doua ori pe saptamana. Daca aveti un scalp gras, va poate ajuta sa va spalati parul in zile alternative.

Chiar nu poti controla toti factorii de mediu care dauneaza parului, dar ceea ce poti controla este tipul de sampoane pe care le folosesti. Cu numarul mai mic de substante chimice din sampon, parul este mai sanatos. Alegeti sampoane blande, care se potrivesc tipului dvs. de par.

Sulfatii si parabenii din sampoane sunt folositi pentru spumare si, respectiv, pentru conservare, dar pot provoca iritatii ale pielii in timp si pot creste riscul de perturbari hormonale.

Balsamul tau contine ingrediente care fac parul sa cada drept si usor de gestionat. Iti protejeaza parul de agresorii mediului si de coafarea termica. Cu toate acestea, trebuie aplicat doar pe varfurile parului si nu pe scalp. De asemenea, asigurati-va ca il clatiti bine dupa aplicare.

Noi stim. Uscarea cu foenul va face parul la fel de frumos ca cel al idolului dvs. de pe ecran. Dar coafarea cu caldura excesiva poate deteriora scalpul parului. Limiteaza-l la evenimente importante, daca trebuie sa stilizezi. Uscarea la aer sau uscarea cu prosopul dupa spalare este cea mai buna metoda. Nu dormi niciodata cu parul ud sau nu pieptana parul ud. Frecarea puternica cu un prosop poate deteriora cuticulele parului. Fii delicat.

0 Shares:
You May Also Like