De ce este important sa mergi la psiholog cand ai nevoie?

De ce este important sa mergi la psiholog cand ai nevoie?

Mersul la un profesionist in sanatatea mentala poate fi o decizie dificila, dar poate avea multe avantaje care pot imbunatati calitatea vietii si sanatatea mentala. In aceasta era moderna a dezvoltarii personale si a constientizarii de sine, exista oameni care se lupta cu problemele de sanatate mentala, care nu isi gasesc un raspuns satisfacator pentru problemele lor, dar, prin urmare, nu pot beneficia de avantajele terapiei.

In acest articol, vom explora cateva dintre avantajele cheie pe care le puteti obtine prin mersul la un profesionist in sanatatea mentala.

Oportunitatea de a vorbi deschis si sincer

Oportunitatea de a vorbi deschis si sincer cu cineva care este neutru si nediscriminatoriu poate fi o experienta incredibila. Pentru cei care traiesc cu probleme de sanatate mentala, poate fi dificil sa vorbeasca cu prietenii sau familia despre problemele lor.

Cu toate acestea, vorbind cu un profesionist in sanatatea mentala, puteti discuta problemele si preocuparile fara frica de a fi judecati sau criticati. Poti afla mai multe pe https://www.cristinanica.ro/ .

Invatarea abilitatilor de gestionare a stresului si anxietatii

Stresul si anxietatea sunt probleme comune de sanatate mentala care afecteaza multi oameni. In timpul sedintelor de terapie, puteti invata abilitati si tehnici pentru a face fata stresului si anxietatii si pentru a va simti mai calm si mai relaxat. Aceste abilitati includ tehnici de respiratie, meditatie si vizualizare. Prin dezvoltarea abilitatilor de gestionare a stresului si anxietatii, puteti imbunatati calitatea vietii si sanatatea mentala.

Dezvoltarea increderii si a stimei de sine

Multi oameni lupta cu increderea si stima de sine. Psihologul poate ajuta la identificarea obiceiurilor si a modelelor de gandire care va pot impiedica sa aveti incredere in voi si sa aveti o stima de sine ridicata. In timpul sedintelor de terapie, puteti invata abilitati si tehnici pentru a dezvolta increderea si stima de sine, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra vietii de zi cu zi si asupra sanatatii mentale.

Imbunatatirea relatiilor personale

Relatiile personale sunt importante pentru sanatatea mentala si bunastarea generala. Psihologul poate ajuta la identificarea obstacolelor personale care va impiedica sa aveti relatii sanatoase si pozitive cu ceilalti. De asemenea, puteti invata abilitati de comunicare si tehnici pentru a imbunatati relatiile personale, cum ar fi gestionarea conflictelor si a neintelegerilor.

Intelegerea si acceptarea propriilor emotii si sentimente

Multi oameni se confrunta cu emotii si sentimente puternice si nu stiu cum sa le gestioneze sau sa le inteleaga. Psihologul poate ajuta la identificarea si intelegerea propriilor emotii si sentimente si la dezvoltarea unui mod sanatos de a le gestiona. In timpul sedintelor de terapie, puteti invata cum sa va exprimati emotiile intr-un mod constructiv si cum sa le folositi pentru a va imbunatati sanatatea mentala si bunastarea generala.

Dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor

Viata poate fi plina de provocari si probleme, iar dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor poate fi benefica pentru sanatatea mentala. Psihologul poate ajuta la identificarea problemelor si la dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a acestora intr-un mod sanatos si constructiv. In timpul sedintelor de terapie, puteti invata cum sa abordati problemele intr-un mod pozitiv si cum sa luati decizii mai bune.

Imbunatatirea performantei si succesului in viata

Sanatatea mentala poate afecta performanta si succesul in viata, iar psihologul poate ajuta la identificarea obstacolelor mentale care va impiedica sa va atingeti obiectivele. In timpul sedintelor de terapie, puteti invata cum sa va concentrati pe obiectivele dvs. si cum sa luati decizii mai bune pentru a va imbunatati performanta si succesul in viata.

Cum  a aparut psihologia?

William James(1842–1910) a fost primul psiholog nord-american care a sustinut o perspectiva diferita asupra modului in care ar trebui sa functioneze psihologia (vezi Figura 3). James a fost introdus in teoria evolutiei lui Darwin prin selectie naturala si a acceptat-o ​​ca o explicatie a caracteristicilor unui organism. Cheia acestei teorii este ideea ca selectia naturala duce la organisme care sunt adaptate la mediul lor, inclusiv la comportamentul lor.

Adaptarea inseamna ca o trasatura a unui organism are o functie pentru supravietuirea si reproducerea individului, deoarece a fost selectata in mod natural. Dupa cum a vazut James, scopul psihologiei a fost sa studieze functia comportamentului in lume si, ca atare, perspectiva sa a fost cunoscuta sub numele de functionalism. Functionalismul s-a concentrat pe modul in care activitatile mentale ajutau un organism sa se incadreze in mediul sau.

Functionalismul are un al doilea, sens mai subtil prin faptul ca functionalistii erau mai interesati de functionarea intregii minti, mai degraba decat de partile sale individuale, care erau centrul structuralismului.

La fel ca Wundt, James credea ca introspectia poate servi ca un mijloc prin care cineva ar putea studia activitatile mentale, dar James s-a bazat si pe masuri mai obiective, inclusiv utilizarea diferitelor dispozitive de inregistrare si examinari ale produselor concrete ale activitatilor mentale si ale anatomiei si fiziologiei.  Asa a inceput de fapt psihologia sa fie cunoscuta.

0 Shares:
You May Also Like