Cum sa iti alegi vopseaua de par?

Cum sa iti alegi vopseaua de par?

Din cele mai vechi timpuri femeile au incercat tot posibilul sa isi infrumuseteze aspectul fizic. Un mod prin care femeile isi doresc sa aduca o schimbare in viata lor, indiferent care ar fi motivul, este schimbarea sau accentuarea culorii parului. Pe piata se poate gasi o gama variata de produse care ar putea sa bulverseze cumparatorul. Ce sa aleaga? Cum sa aleaga? Care va da rezultatul dorit?

Care este varianta mai putin agresiva? Cam acestea sunt intrebarile in mintea unui cumparator. Pornind de la aceasta idee, in acest articol este posibil sa gasiti raspunsul dorit.

Tipuri de vopsea

Una dintre intrebarile mentionate anterior a fost ,,Care este varianta mai putin agresiva?”. Nimeni nu isi doreste sa isi distruga parul, dar in acelasi timp toti consumatorii isi doresc un rezultat bun, un par stralucitor si sanatos si o acoperire uniforma.

Cumparatorii pot gasi la ora actuala mai multe tipuri de vopsea de păr precum: vopsea permanenta, vopsea semipermanenta, demipermanenta și temporara.

Vopseaua permanenta se poate gasi atat in varianta cu amoniac cat si in varianta fara amoniac. In cazul in care va doriti o acoperire buna si un efect de durata (6-8 saptamani), vopseaua permanenta este ceea ce cautati. Diferenta dintre cele doua variante este prezenta amoniacului care poate deteriora firul de par. Asta nu inseamna ca nu este o varianta buna. Daca asta este alegerea dumneavoastra ar trebui sa lasati un profesionist sa va aplice vopseaua. El va sti exact cum sa o aplice, cat sa o lase sa actioneze si ce tratament sa va ofere dupa. Varianta fara amoniac este mai putin periculoasa iar eficienta ei este similara.

Vopseaua semipermanenta nu contine amoniac dar efectul acesteia are o durata de timp redusa.

Totodata, nu este recomandata daca aveti mult par alb. Sansele sa aveti o acoperire uniforma sunt destul de mici.

Vopseaua demipermanenta nu are inca suficienta popularitate. Ea este un melange intre vopseaua permanenta si cea semipermaenta. Are mai multa eficienta privind acoperirea firelor albe singurul dezavantaj fiind rezistenta culorii pe par. De asemenea, ea este recomandata pentru nuantarea parului natural. Daca va doriti o schimbare radicala, alegerea ar trebui sa fie vopseaua permanenta.

Ultimul tip de vopsea mentionat anterior este cea temporara. Ea este cel mai putin nociva. O puteti gasi sub forma de sampon nuantator si, dupa cum banuiti deja, este utila atunci cand dorim o nuantare a culorii pe care deja o avem.

De ce trebuie sa tineti cont?

Cand vine vorba despre vopseaua de par, cea mai mare teama este reactia alergica. Vopseaua de par, prin ingredientele sale poate provoca reactii alergice severe. De aceea pe toate cutiile de vopsea, indiferent de tipul de vopsea, veti gasi recomandarea de a face un test de alergie, chiar daca ati mai folosit produsul inainte, daca aveti tatuaje cu henna sau daca ati mai avut reactii alergice la diverse substante.

De unde sa cumparati vopseaua?

Se pot gasi multe tipuri de vopsea, comercializate de multe branduri cunoscute, in toate magazinele. Este foarte bine sa alegeti intr-o maniera responsabila, doar produse de calitate si de preferat produse profesionale.

Recomandari

In ceea ce priveste vopseaua de par este foarte important sa alegeti ce va place, dar totodata, si ce vi se potriveste. Trebuie sa tineti cont de tenul dumneavoastra, de culoarea ochilor si chiar de  personalitate. Nu oricui ii vine bine orice culoare, pentru ca vopseaua de par se poarta la fel ca un parfum. Trebuie sa va regasiti in ea si sa va reprezinte.

0 Shares:
You May Also Like