De ce masini si unelte ai nevoie in gradina ta urbana

De ce masini si unelte ai nevoie in gradina ta urbana

Gradinile urbane sunt spatii exterioare sau interioare pentru cultivarea legumelor, fructelor, leguminoaselor, plantelor aromatice sau ierburilor medicinale, printre alte soiuri, la scara casnica. Vrem sa descriem mai jos care sunt miturile legate de acest tip de gradina si ce unelte ne vor fi utile in ingrijirea ei.

Mituri si idei incorecte legate de gradina urbana

,,Producerea intr-o gradina urbana este mai ecologica”, ,,fructele si legumele cultivate intr-o gradina urbana sunt mai sanatoase”, ,,legumele crescute intr-o gradina urbana sunt mai ieftine”,… sunt afirmatii populare care lipsesc adesea din conversatiile publicului general. Aratand neintelegerile si lipsa de cunoastere a ceea ce sunt gradinile urbane. Sa analizam aceleasi exemple.

Agricultura ecologica este o optiune si numai cunoasterea ,,proprietarului fermier” si atitudinea de conducere vor face ca productia obtinuta sa fie ecologica sau nu.

,, Fructele si legumele cultivate intr-o gradina urbana sunt mai sanatoase “. Daca se evita pe cat posibil utilizarea pesticidelor; daca le sunt respectate dozele si termenii de siguranta in caz de utilizare… nu trebuie sa fie mai sanatoase decat cele cultivate de profesionisti, pur si simplu sunt si ele in acest fel.

,, Legumele cultivate intr-o gradina urbana sunt mai ieftine “. In cele mai multe cazuri si cu insistenta, nu. In schimb, cultivarea lor ne ofera satisfactii precum: sa le fi cultivat noi insine; bucuria cultivarii impreuna cu cei mai mici din casa, de a participa la ea cu familia si prietenii,… pe scurt, factori, senzatii si emotii de nepretuit.

Masini si unelte in gradina urbana

Pe masura ce am avansat, industria de masini si inputuri pentru agricultura profesionala a creat departamente de productie si marketing orientate catre piata gradinilor urbane. Si a facut acest lucru in toate domeniile posibile, adaptandu-si tehnologia pentru placerea destinatarilor sai. In plus, in unele grupe de produse au adaugat modele avansate care sunt foarte apreciate de consumator.

Motocultoarele motorizate si-au redus dimensiunile pentru a fi utilizate in spatii cu suprafata mai mica care ajuta la conditionarea terenului cu usurinta in manipulare si rapiditate de lucru. Pregatirea acestuia, mai ales atunci cand este cozonat, este una dintre cele mai grele sarcini in managementul campului urban sau al gradinii.

In cazul tocatoarelor de gradina, acestea sunt foarte eficiente pentru tratarea resturilor de taiere si eliminarea plantelor dupa incheierea ciclului lor de cultivare, oferind un material ideal pentru producerea compostului care poate fi returnat in gradina ca amendament organic in cateva luni.

Despre unelte de mana exista tot felul: foarfece manuale sau electrice, sape, greble, roabe, drujba Detoolz, 25 CC etc. Realizat cu materiale rezistente si cu un design conform vremurilor de azi. Fara a uita de echipamentele de stropire si praf pentru tratamente fitosanitare.

In irigatii, micro-aspersoare, tevi exudatoare sau nu, programatoare de irigatii, dozatoare de ingrasaminte, picuratoare, microtuburi… tehnologia pentru irigatii hidroponice este la indemana oricarui fan agricol. Trecand prin ingrasaminte naturale dar si ingrasaminte ambalate pentru aceasta piata de hobby-uri.

Concluziile gradinii urbane

In final vedem ca o gradina urbana se poate supune unor obiective diverse si ca rezultatele ei devin extraordinare. Ca sa fie asa si vazand ca oferta in piata materialelor pentru ele este completa si foarte buna, factorul limitativ este cine o gestioneaza. Cunoasterea cat mai bine a speciilor de cultivat, precum si gestionarea cultivarii acestora cu bun simt si rational, sunt cheia succesului productiei unei gradini urbane .

0 Shares:
You May Also Like