Salt cu parasuta in tandem – unde, cum, cand?

Saltul cu parașuta în tandem este o experiență de parasutism în care o persoană este legată de un instructor experimentat și zboară împreună sub aceeași parașută. În general, acest tip de salt este recomandat pentru cei care nu au mai făcut niciodată parasutism sau care nu au suficientă experiență pentru a sări singuri.

În timpul unui salt cu parașuta în tandem, un instructor experimentat va fi legat strâns de persoana care face saltul. În timpul saltului, instructorul va controla parașuta, iar persoana care face saltul va fi pur și simplu pasager și se va bucura de experiența de a zbura în tandem cu instructorul.

În general, saltul cu parașuta în tandem presupune o pregătire prealabilă, inclusiv o discuție despre regulile de siguranță, instrucțiuni de bază și echipamentul necesar. De asemenea, există o înălțime minimă la care se poate face saltul (aproximativ 3000 de metri) și o limită de greutate pentru pasagerul care face saltul (aproximativ 110 kg)

Saltul în tandem poate fi o experiență minunată pentru cei care doresc să experimenteze senzația de a zbura cu parașuta, dar nu au suficientă experiență sau nu doresc să facă saltul singuri. Este important să căutați o companie de încredere și un instructor bine pregătit pentru a vă asigura că veți avea o experiență de salt sigură și plăcută.

Cat este de sigur un salt cu parasuta in tandem?

Saltul cu parașuta în tandem este, în general, o activitate sigură atunci când este efectuată de o companie de încredere, cu instructori bine pregătiți și cu echipament de calitate. Cu toate acestea, există întotdeauna un anumit grad de risc asociat cu orice activitate aeriană, inclusiv parasutismul.

Companiile care oferă salturi cu parașuta în tandem ar trebui să ia măsuri de precauție adecvate pentru a minimiza riscurile și a asigura siguranța participanților. Aceste măsuri pot include o pregătire prealabilă adecvată, o verificare riguroasă a echipamentului, o evaluare a condițiilor meteorologice, o înălțime minimă de salt și o limită de greutate pentru pasagerul care face saltul.

In plus, exista o parasuta de rezerva care va fi declansata de catre instructor in cazul putin probabil in care exista o problema cu parasuta de baza.

Este important ca pasagerii să respecte instrucțiunile instructorului și să ia în serios regulile de siguranță pentru a minimiza riscurile și a asigura o experiență sigură. În general, companiile de parasutism sunt supuse unor reguli și norme de siguranță stricte și sunt supravegheate de organizații de reglementare pentru a se asigura că respectă standardele de siguranță.

În concluzie, un salt cu parașuta în tandem poate fi o experiență sigură și plăcută atunci când este efectuat cu precauție adecvată și cu un instructor bine pregătit. Este important să alegeți o companie de încredere și să respectați regulile de siguranță pentru a minimiza riscurile și a avea o experiență plăcută.

Unde pot sari cu parasuta in tandem in Romania?

Există mai multe locuri din România unde puteți face salt cu parașuta în tandem. Unele dintre cele mai populare destinații sunt: Clinceni (langa Bucuresti), Tuzla (foarte multe cereri sunt aici in sezonul estival), Arad, Cluj, Timisoara, Brasov. Acestea locurile populare din România unde puteți face salt cu parașuta în tandem. Este important să alegeți o școală de parasutism de încredere și un instructor bine pregătit pentru a vă asigura că veți avea o experiență de salt sigură și plăcută.

Care este varsta minima si maxima admisa?

Varsta minima admisa pentru saltul cu parasuta in Romania este de 18 ani. Aceasta este prevazuta de regulamentul de securitate a zborului cu parasuta emis de Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) si este necesara pentru a asigura ca persoanele care efectueaza salturi cu parasuta sunt suficient de mature si responsabile pentru a face fata situatiilor de urgenta si pentru a urma instructiunile instructorilor de parasutism.

De asemenea, exista si o limita superioara de varsta, in general 60 de ani, dar aceasta poate varia in functie de starea de sanatate a persoanei si de alti factori (persoanele cu varsta de 60+ trebuie sa aduca o adeverinta de la medic prin care sa ateste ca nu au probleme cardiace si sunt apti de zbor). Indiferent de vasrta, este necesar sa nu existe probleme grave cu inima, gleznele, picioarele, rau sau frica de inaltime.

In functie de compania care realizeaza salturile sunt primiti si minori cu varsta minima de 14-16 ani, cu acordul parintilor, semnat la notar.

 

0 Shares:
You May Also Like