De ce sa iti pui un aparat dentar din safir?

De ce sa iti pui un aparat dentar din safir?

Dantura joaca in rol extrem de important in viata noastra si nu doar pentru ca aceasta ne ajuta la masticatie si automat la alimentatie, ci si datorita faptului ca o dantura sanatoasa, ne va ajuta sa avem mai multa incredere in noi si automat, vom avea o infatisare mai frumoasa daca avem si dintii perfecti.

Atunci cand dintii nu sunt perfect aliniati, medicii stomatologi recomanda indreptarea acestora prin folosirea unui aparat dentar. Cele clasice din metal, au devenit oarecum “nedorite” asa ca exista varianta mai moderna, de aparat dentar safir Bucuresti.

Aparatele dentare sunt o solutie estetica pentru cei care doresc sa corecteze pozitia dintilor lor, desi o rezistenta la utilizarea lor se bazeaza pe “cum vor arata”.De aceea, pacientii nu mai cer doar corectarea pozitiei dintilor lor, ci si realizarea ortodontiei intr-un mod discret.

Si, desi acum cativa ani oamenii au optat pentru ortodontia prin aparate metalice pentru a fi cele mai economice si mai raspandite, alte optiuni sunt acum cautate. Poti intra pe /  unde vei gasi cu siguranta aparatul dentar de care ai nevoie.

Printre acestea se numara aparate dentare de safir, fiind discrete, functionale si fara a-si pierde transparenta sau vopsirea, mentinand caracteristica principala prin care pacientul a ales aceasta metoda de ortodontie.

Caracteristici, ale materialelor ce sunt realizate ca suport

Aparatele dentare de safir sunt la fel de utile ca si aparatele conventionale, acestea sunt realizate din cristal de safir, un material durabil.

In plus, ele sunt transparente, chiar nu sunt vopsite si nici nu devin galbene, asa cum se poate intampla cu alte tipuri de material. Si in acest fel, nu va afecta imaginea persoanei care transporta dispozitivul dentar.

Avantajele aparatelor dentare de safir

Aceste tipuri de aparate, ne permite sa corectam toate tipurile de malpozitii sau malformatii in gura pacientilor, cum ar fi alinierea si ocluzia, printre altele. In plus, ele pot fi utilizate atat de adolescenti, cat si de adulti.

Desi acesta din urma este cel care prefera cel mai mult utilizarea sa, deoarece acest sistem ortodontic nu ii compromite aspectul si imaginea.

  • Ele sunt la fel de eficiente, rapide si precise ca aparatele dentare traditionale.
  • Ele sunt mult mai estetice decat suporturile de otel.
  • Ele sunt rezistente, cristalul de safir este un material dur.
  • Ele sunt confortabile, deoarece au margini moi, rotunjite, care minimizeaza disconfortul pentru pacient.
  • Ele rezolva tot felul de modificari, cum ar fi aglomeratia, muscatura deschisa, cruciada, muscatura exagerata, printre altele.

Cat dureaza ortodontia cu aparate dentare?

Durata tratamentului ortodontic cu aparat de safir va depinde de nevoile pacientului, astfel incat termenele sunt scurtate sau prelungite. In orice caz, timpul este determinat de ortodont inainte de inceperea tratamentului. Astfel, pacientul va cunoaste durata aproximativa…

De la ce varste pot incepe sa fie utilizate aparate dentare safir Bucuresti?

Pe de alta parte, varsta minima pentru a plasa acest tratament este intre varsta de 13 sau 14 ani. Desi este o varsta orientativa, deoarece momentul potrivit pentru a fi tratat cu aparat de safir apare atunci cand adolescentul are toate piesele dentare definitive.

Alte avantaje ale aparatelor dentare

In general, cand auzim cuvantul safir, ne gandim la bijuterii si pietre pretioase si foarte scumpe. Desi materialul utilizat in aparatele de safir este safir, este safir sintetic, cu aceeasi structura chimica si compozitie ca naturalul, dar fabricat la un cost mai mic.

In comparatie cu alte tipuri de suporturi cosmetice, cum ar fi portelanul si plasticul, suporturile de safir adera mai rezistente la dinte, ceea ce face mai dificila caderea unui suport.

Cel mai mare avantaj al aparatelor de safir este ca cristalul de safir nu devine galben in timp. Amintiti-va, insa, dintele de sub suportul safirului. De aceea este extrem de important sa dedicati timp igienei bucale.

La mijlocul anilor 80, piatra a fost sculptata pentru prima data. Cristalul de safir fiind ideal pentru utilizare in ortodontie, cautand o modalitate de a face aparatele dentare mai discrete si mai rezistente la pete.

Desi aparatele dentare de safir suna ca ceva nou si inovator, adevarul este ca sunt pe piata de aproape 4 decenii.

La fel ca aparatele traditionale, din portelan si plastic, durata tratamentului va depinde de problemele care trebuie corectate in muscatura, nu de materialul de fabricatie al suportului in sine. Adica, rezultatele vor fi obtinute in aceeasi perioada de timp, indiferent daca optati pentru aparate de safir sau traditionale. In schimb, toate celelalte avantaje inclina balanta spre aparatele de safir.

Aparatele dentare din safir nu fac nicio diferenta in durata tratamentului

La fel ca bretele traditionale, din portelan si plastic, durata tratamentului va depinde de problemele care trebuie corectate in muscatura dvs., nu de materialul de fabricatie al suportului in sine.

Adica, rezultatele vor fi obtinute in aceeasi perioada de timp, indiferent daca optati pentru bretele safir sau traditionale.

Nu sunt 100% transparente.

0 Shares:
You May Also Like