Descopera aroma unica a gin-ului Da Hong Pao, obtinut din cel mai apreciat ceai din Muntii Wuyi

Descopera aroma unica a gin-ului Da Hong Pao, obtinut din cel mai apreciat ceai din Muntii Wuyi

 Da Hong Pao este un ceai oolong de inalta calitate originar din China. Acest ceai este cultivat in Muntii Wuyi din provincia Fujian din sudul Chinei si este unul dintre cele mai scumpe si apreciate ceaiuri din lume.

Istoria Da Hong Pao incepe in perioada Dinastiei Ming, cand a fost descoperit de catre un calugar budist care locuia in Muntii Wuyi. Calugarul a observat ca frunzele de ceai crescute pe stanci de bazalt din regiune aveau un gust si o aroma unica, asa ca a inceput sa le culeaga si sa le proceseze in mod special.

In timp, Da Hong Pao a devenit atat de valoros incat a fost considerat un dar pretios pentru imparatii chinezi. In prezent, acesta este inca unul dintre cele mai scumpe si apreciate ceaiuri din lume, fiind cunoscut pentru aroma sa dulce si delicata, gustul sau bogat si finisajul sau lung.

Cultivarea Da Hong Pao este o arta in sine. Frunzele de ceai sunt culese in timpul primaverii, iar apoi sunt uscate si procesate in mod special. Procesul implica si o serie de tehnici de prajire, rulare si oxidare, care sunt esentiale pentru obtinerea gustului si aromei unice a acestui ceai.

Ceaiul Da Hong Pao este un ceai foarte rar, deoarece exista doar cativa arbori vechi care pot produce frunze de ceai de inalta calitate. In plus, procesul de productie este foarte laborios si necesita multa munca manuala, ceea ce face ca pretul sa fie ridicat. Cele mai bune si mai scumpe frunze de ceai sunt cele culese din arborii vechi, care pot avea chiar si peste 300 de ani.

Da Hong Pao este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate. Acesta contine antioxidanti si alte substante care ajuta la imbunatatirea sanatatii generale, cum ar fi protejarea impotriva bolilor de inima si a diabetului. De asemenea, poate ajuta la reducerea stresului si la imbunatatirea calitatii somnului.

Da Hong Pao, cunoscut si sub numele de „The Big Red Robe”, este un gin premium produs din cel mai apreciat ceai din Muntii Wuyi din sudul Chinei. Aceasta bautura premium a fost lansata de catre bautorii de ceai si fondatorii distileriei Cambridge Gin, care au vrut sa creeze un gin care sa reflecte istoria si cultura ceaiului chinezesc. Gin-ul Da Hong Pao este un amestec delicat de botanice si arome, care isi datoreaza gustul unic datorita utilizarii ceaiului Da Hong Pao.

Ceaiul Da Hong Pao, din care se face acest gin, este unul dintre cele mai rare si scumpe ceaiuri din lume. Productia de ceai Da Hong Pao este limitata, iar arborele de ceai este protejat de legea chineza, deoarece este considerat un patrimoniu national. Acest ceai este crescut pe pantele abrupte ale Muntilor Wuyi, unde sunt prezente conditii climatice si de sol ideale pentru cresterea acestui arbore de ceai.

In concluzie, gin-ul Da Hong Pao este o bautura premium, cu un gust distinctiv si rafinat, care reflecta istoria si cultura ceaiului chinezesc. Folosirea ceaiului Da Hong Pao ii confera acestui gin un gust bogat si delicat, iar amestecul de botanice si arome ii confera un caracter complex si interesant. Acest gin este o alegere perfecta pentru cei care doresc sa experimenteze cu arome noi si interesante.

Alcoolul in istorie

Numeroase relatari ale perioadei au subliniat importanta moderatiei, iar aceste norme erau atat laice, cat si religioase. In timp ce egiptenii nu pareau sa defineasca betia ca o problema, ei au avertizat impotriva tavernelor (care erau adesea case de prostitutie ) si a bauturii excesive. Dupa ce a analizat dovezi ample cu privire la utilizarea pe scara larga, dar in general moderata a bauturilor alcoolice, biochimistul si istoricul nutritional William J. Darby face o observatie cea mai importanta: toate aceste relatari sunt deformate de faptul ca utilizatorii moderati „au fost umbriti de omologii lor mai zbuciumati care a adaugat „culoare” istoriei”. Astfel, folosirea necumparata a alcoolului de-a lungul istoriei primeste o atentie disproportionata. Cei careconsumul excesiv de alcool provoaca probleme, atrag atentia asupra lor, sunt foarte vizibili si determina adoptarea legislatiei. Marea majoritate a bautorilor, care nici nu se confrunta si nici nu provoaca dificultati, nu sunt de remarcat. In consecinta, observatorii si scriitorii ignora in mare masura moderatia.

Dovezile de distilare provin de la alchimistii care lucrau in Alexandria , Egiptul roman , in secolul I d.Hr.  Apa distilata este cunoscuta de cel putin c. 200 d.Hr., cand Alexandru de Afrodisia a descris procesul.

Berea era bautura majora in randul babilonienilor si inca din 2700 i.Hr. Ei se inchinau unei zeite a vinului si altor zeitati ale vinului. Babilonienii foloseau in mod regulat atat berea, cat si vinul ca ofrande catre zeii lor. In jurul anului 1750 i.Hr., celebrul Cod al lui Hammurabi a acordat atentie alcoolului. Cu toate acestea, nu existau pedepse pentru betie; de fapt, nici nu a fost mentionat. Preocuparea era comertul echitabil in alcool. Desi nu a fost o crima, babilonienii au criticat betia.

Distilarea alcoolului este probabil originara din India. Bauturile alcoolice in civilizatia Vaii Indusului au aparut in epoca Calcolitic. Aceste bauturi au fost folosite intre 3000 i.Hr. si 2000 i.Hr. Sura, o bautura preparata din faina de orez, grau, trestie de zahar, struguri si alte fructe, era populara printre razboinicii Kshatriya si populatia taraneasca. Sura este considerata a fi o bautura preferata a Indra.

0 Shares:
You May Also Like