Istoria aplicatiilor mobile

Istoria aplicatiilor mobile

Astazi stim cu totii ce este o aplicatie mobila, dar stiti istoria aplicatiilor mobile?

Cand aplicatiile au aparut pe piata, le-am folosit din ce in ce mai mult. In prezent folosim telefonul nostru mobil 80% din timp il folosim folosind aplicatia.

In plus, milioane de aplicatii sunt descarcate intr-o singura zi si petrecem de 7 ori mai mult timp navigandu-le decat in browserele mobile.

Prin urmare, sunteti interesat sa cunoasteti evolutia aplicatiilor mobile si modul in care acestea au obtinut succesul de care se bucura in prezent? Continuati lectura in acest articol si veti afla! In cazul in care sticla de la telefon se strica in cauza utilizarii excesive, poti oricand sa duci telefonul la inlocuire sticla telefon.

Primele aplicatii mobile

Pentru a cunoaste in mod corespunzator istoricul aplicatiilor mobile, este necesar sa ne intoarcem la anii ’90, unde am putut folosi primele aplicatii de joc, calendar sau agenda care au fost deja integrate in dispozitivele noastre mobile.

Astfel, primele aplicatii pe care le putem numi sunt: jocul video Tetris si celebrul Sarpe.

In iunie 1984 am reusit sa intalnim pentru prima data Tetris, un joc video creat de informaticieni rusi care a devenit unul dintre cele mai cunoscute si mai jucate jocuri din istorie.

Pe de alta parte, este obligatoriu sa mentionam jocul video Snake, cel mai popular si clasic joc de la Nokia. A fost programat in 1997 si a aparut pentru prima data pe Nokia 6110 si Nokia 3210.

Succesul sau a fost atat de rasunator incat in 2009 mai mult de 350 de milioane de dispozitive mobile aveau deja acest joc video.

Sosirea tehnologiei WAP

A doua piatra de hotar de interes in istoria aplicatiilor se gaseste in anul 2000 datorita tehnologiei WAP.

Tehnologia WAP (Wireless Application Proocol) consta dintr-un standard de conexiune wireless pentru aplicatii care a permis utilizatorilor sa acceseze versiuni reduse ale paginilor web.

Prin WAP am avut posibilitatea de a intra in e-mailul nostru sau de a accesa anumite stiri, printre alte caracteristici. In plus, trebuie sa acordam recunoastere pentru aceasta tehnologie unor companii precum Sony, Nokia, Mototola sau Openware.

Cu toate acestea, aceasta tehnologie a inceput sa vada anumite probleme din cauza dificultatii de adaptare a continutului pe diferite tipuri de ecrane mobile.

Revolutia Apple si Android

Si a sosit anul 2007 si odata cu el adevarata revolutie a aplicatiilor mobile.

In iunie 2007 Apple a introdus bine-cunoscutul iPhone, telefonul mobil care a transformat lumea aplicatiilor mobile. In plus, in 2008 ar crea App Store, o platforma care ar permite descarcarea aplicatiilor si are in prezent 2 milioane de aplicatii.

Pe de alta parte, a intrat in joc gigantul Google, care in 2008 a lansat primul telefon mobil cu sistem de operare Android. Din acest moment Android a dezvoltat un magazin de aplicatii numit Market Andorid si pe care astazi il cunoastem ca Google Play sau Play Store. In doar 4 ani a ajuns la 700.000 de cereri.

Odata cu sosirea Apple si Android, piata aplicatiilor s-a schimbat drastic. In doar un an, App Store a realizat un miliard de descarcari, o cifra la care Market Android a ajuns rapid dupa 2 ani.

0 Shares:
You May Also Like