Plosnitele si muscaturile de plosnita: sase solutii ieftine si naturale pentru a trata muscaturile si senzatia de mancarime

Plosnitele si muscaturile de plosnita: sase solutii ieftine si naturale pentru a trata muscaturile si senzatia de mancarime

Muscaturile de plosnita pot fi extrem de iritante, mai ales daca aveti o infestare destul de grava in casa, sau daca prezentati o multime de muscaturi pe piele. Totusi, exista modalitati de a face fata acestora, folosind diferite produse pe care le aveti deja in casa dumneavoastra. In cazul in care, anumite simptome persista sau sunteti alergic la muscaturile de insecte, consultati un medic specialist.

Plosnitele sunt insecte mici, de dimensiunea unui sambure de mar, care traiesc in crapaturile pieselor de mobilier, dar si in paturi sau in jurul acestora, iar valul de caldura din ultimele lui a provocat o crestere a numarului de paraziti.

Chiar daca unele specii prezinta aripi, acestea nu pot zbura. Se tarasc noaptea si musca pielea expusa, lasand urme mici si rosii. Simptomele pot aparea de la cateva minute dupa ce ati fost muscat pana la o saptamana sau doua mai tarziu. Plosnitele nu sunt periculoase si nu raspandesc nicio boala, dar unii oameni experimenteaza o reactie alergica la muscaturile lor si nu se pot odihni pe timpul noptii. Chiar daca muscaturile nu sunt de dimensiuni mari, de cele mai multe ori simptomele sunt cele mai greu de suportat. Dupa cateva zile, va incepe sa aveti senzatia de mancarime. Alti pacieni au febra, iar muscaturile se infecteaza. In aceste cazuri, trebuie consultat un medic.

In acest articol va vom prezenta cateva produse care ajuta la ameliorara simptomelor muscaturii de plosnita.

Pasta de dinti

Se spune ca mentolul pe care pasta de dinti il contine este un bun remediu anti-mancarime. Aplicati o cantitate generoasa pe muscaturi pentru a calma senzatia de arsura si pentru a usura mancarimea.

Apa de Hamamelis

Acest produs ofera un efect anestezic usor care ajuta la calmarea mancarimilor cauzate de muscaturi.

Aloe vera

Ambele Aloe Vera functioneaza bine impotriva muscaturilor de insecte. Substantele active si aminoacizii prezenti in Aloe Vera ajuta la ameliorarea senzatiilor de mancarime si arsura.

Suc de lamaie

Aceasta are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene si este, de asemenea, un astringent natural. Sucul de lamaie poate ajuta la uscarea eruptiilor si mancarimilor, reducand in acelasi timp roseata si umflaturile.

Deoarece aceste insecte sunt mici si apar doar noaptea, pot fi dificil de observat si, prin urmare, nu este intotdeauna usor de identificat daca aveti o infestare. Cu toate acestea, un lucru care le deosebeste de alte insecte care se hranesc cu sange este modelul in care musca. Deoarece sunt insecte care se tarasc, spre deosebire de insectele zburatoare, cum ar fi tantarii, plosnitele musca adesea in linie dreapta sau zig-zag. Muscaturile apar, de obicei, pe zone expuse precum fata, gatul, mainile sau bratele. In cazuri mai severe, aceste muscaturi pot provoca si eruptii cutanate sau vezicule umplute cu lichid. De asemenea, se pot infecta cu usurinta.

Muscaturile se estompeaza de obicei in cateva zile. Consultati medicul dermatolog daca dezvoltati semne de infectie a pielii, inclusiv durere, roseata si umflaturi, deoarece este posibil sa aveti nevoie de antibiotice.

 

0 Shares:
You May Also Like