TOP 5 moduri prin care îi poți asigura copilului tău o alimentație mai sănătoasă

TOP 5 moduri prin care îi poți asigura copilului tău o alimentație mai sănătoasă

Alimentația este extrem de importantă pentru un copil aflat în creștere, mai ales atunci când vorbim despre starea generală de sănătate, dar și despre obiceiurile pe termen lung pe care și le va însuși. Tu, ca părinte, e necesar să acorzi timp și o deosebită atenție acestui aspect, tocmai pentru a face alegeri cât mai bune pentru întreaga familie, mai ales că cel mic va prelua din obiceiurile tale. 

 

Iată cum îi poți asigura copilului tău o alimentație cât mai sănătoasă: 

 

  1.     Optează mereu pentru legume și fructe proaspete

 

Dacă îți dorești ca cel mic să aibă o alimentație cât mai sănătoasă, atunci încearcă pe cât posibil să incluzi în meniurile de familie fructe și legume proaspete de sezon. Acestea le poți procura din piețele special amenajate, direct de la producătorii locali, care te pot asigura de faptul că sunt cât se poate de naturale. Încearcă să gătești rețete cât mai diverse, dar și să consumați fructele ca și gustări, fără a le mai prepara termic. 

 

  1.     Creează un program de masă

 

Pe lângă ceea ce mănâncă, o alimentație sănătoasă presupune și o atenție sporită la modul în care cel mic ia mesele. Așa că, încearcă pe cât posibil să stabilești un program de mâncat pentru toată familia, care să includă micul dejun, prânzul și cina. În acest fel, pe lângă faptul că acesta va deveni un obicei, va reprezenta și un timp de calitate petrecut cu familia. 

 

  1.     Alege dulciuri sănătoase

 

Inevitabil cel mic va dori să consume și dulciuri, iar înlăturarea acestora complet din alimentație nu este tocmai o soluție pe termen lung. Așa că, dacă îți dorești să faci alegeri cât mai bune, poți opta pentru a-i face dulciurile tu în casă, chiar și împreună cu el, sau poți cumpăra produse cu mai puțin zahăr sau ecologice.  Spre exemplu, găsești aici ciocolată marca Chocolates Sole, de pe scufita-rosie.ro, ce au la bază ingrediente produse în agricultura ecologică.

 

  1.     Respectă cantitățile

 

Pentru a avea o dietă echilibrată e necesar ca în farfuria copilului tău să se regăsească alimente din toate grupele: lactate, leguminoase, carne, semințe etc. astfel încât să-și poată lua toți nutrienții necesari. 

 

  1.     Limitează consumul de fast food și alimente procesate

 

Un alt aspect crucial în asigurarea unei alimentații sănătoase copilului tău este limitarea consumului de alimente procesate și fast-food. Aceste alimente sunt adesea bogate în grăsimi saturate, zahăr adăugat și sodiu, și au un conținut scăzut de nutrienți. Înlocuiește gustările nesănătoase cu opțiuni mai sănătoase, cum ar fi fructe proaspete, legume tăiate în bastonașe sau humus, iaurt natural sau nuci și semințe. Încurajează copilul să bea apă în loc de băuturi îndulcite și evită să adaugi sare sau zahăr în exces în mâncărurile preparate acasă.

 

O dietă cât mai sănătoasă este un proces continuu, care presupune disciplină și perseverență. Cu toate acestea, odată ce va fi obișnuit cu un astfel de stil de viață, alegerile pe care le va face acesta pe viitor, vor fi mult mai benefice. 

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares:
You May Also Like