PATRU moduri prin care îți poți ajuta copilul să descopere ce pasiuni are și să îl motivezi să facă mișcare

PATRU moduri prin care îți poți ajuta copilul să descopere ce pasiuni are și să îl motivezi să facă mișcare

Fotografie de la Kampus Production pe Pexels.com

Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îl ajuți pe cel mic să își descopere pasiunile și talentele? Încă de la o vârstă fragedă, specialiștii recomandă să te implici activ în viața copilului, pentru a-l ajuta să se dezvolte armonios. De altfel, aceștia mai recomandă și chiar îndeamnă părinții să le ofere și înclinații către zona sportivă, în ideea de a descoperi dacă li se potrivește o anumită activitate fizică. De altfel, mișcarea este indicată pentru dezvoltarea constituției corporale, dar și pentru a elibera mintea de stres. De aceea, în cele ce urmează vei descoperi câteva moduri prin care l-ai putea ajuta pe cel mic să își descopere un hobby și să îl motivezi să se fie cât mai activ.

Iată câteva moduri prin care copilul poate descoperi un hobby și să fie motivat să facă mișcare

  • Specialiștii recomandă să se pună accentul pe dezvoltarea armonioasă a celor mici. Încă de la vârste fragede, ar fi ideal să fie îndrumați către descoperirea pasiunilor și să fie motivați să facă mișcare. Activitatea fizică poate fi desfășurată atât la interior, cât și la exterior. Mai ales în perioadele cu temperaturi optime, cei mici ar trebui să petreacă cât mai mult timp afară, să se bucure de natură și să socializeze. În acest sens, poți dezvolta latura sportivă a unui copil prin oferirea unor opțiuni. De exemplu, poți să îi stârnești interesul către a se plimba cu bicicleta, rolele, skateboardul sau poți alege din gama de trotinete pentru copii de pe Infinity.ro, în funcție de vârstă, dimensiuni și preferințe. De altfel, există varianta unor trotinete cu trei roți, care oferă și mai multă stabilitate în timpul plimbării.
  • Un alt mod prin care îi poți stârni celui mic interesul către un sport este înscrierea sa în diverse cluburi sportive sau participarea la diverse evenimente care se încadrează la această categorie. De exemplu, poți merge cu cel mic la diverse meciuri de fotbal, tenis sau handbal. Desigur, poți practica alături de el diverse activități în care efortul poate fi dozat mai ușor, precum badmintonul, tenisul de picior sau înotul. De asemenea, trebuie să reții faptul că sportul disciplinează și ajută atât corpul, cât și mintea să se dezvolte, iar unii dintre specialiști pot recomanda chiar să îl duci pe cel mic la karate sau alte sporturi de contact.
  • Pe de altă parte, un alt mod prin care îl poți motiva pe cel mic să facă mai multă mișcare și, în același timp, să își descopere o pasiune este reprezentat de jocurile de tip labirint și cele de mimă. Ar putea reprezenta, desigur, și un mod prin care să petreceți mai mult timp în familie. De cele mai multe ori, cei mici sunt deschiși față de jocurile care împletesc distracția cu logica, fiindu-le stârnită curiozitatea. De aceea, unul dintre jocurile care pot stârni apetitul către a descoperi mai multe lucruri sunt cele în care pot desena, cânta sau interpreta diverse personaje. Prin asemenea activități, un copil își poate descoperi o pasiune.
  • De asemenea, pasiunea poate fi stârnită și atunci când cel mic participă la evenimente ce țin de cultură și artă și, în același timp, poate să facă mișcare. Pe lângă faptul că află tainele naturii, ale istoriei și ale vieții, poate să își descopere un hobby. De exemplu, plimbările prin muzee, galerii de artă sau alte centre culturale pot fi relaxante pentru trup și minte, dar și o ocazie să își dezvolte un interes față de o anumită activitate sau un subiect, precum astrologia, literatura, arta fotografică, pictura, jocurile video, film sau teatru.

Pe lângă toate aceste aspecte, este important să îi oferi celui mic libertatea de a alege singur ce activitate dorește să urmeze. De exemplu, un copil poate fi atras și către tehnologie și știință, fiind curios să afle cum se construiesc roboții sau alte mașini care au capacitatea de a mima sau îndeplini diverse acțiuni umane. În același timp, însă, trebuie să te asiguri că activitatea este potrivită pentru vârsta pe care o are și să nu fie expus în fața anumitor riscuri. În rest, nu îți mai rămâne decât să fii alături de el, în pașii pe care îi urmează pentru propria dezvoltare!

0 Shares:
You May Also Like