4 idei cheie de marketing cu influenceri

4 idei cheie de marketing cu influenceri

In fiecare an apar din ce in ce mai multe agentii, marci si influenceri care se integreaza intr-un model de business foarte la moda. De fapt, industria devine mai accesibila si profitabila decat oricand.

Desi cifrele vorbesc de la sine, cum evolueaza industria de influencer marketing? Ce schimbari va trebui sa aplicati pentru a continua sa cresteti in viitor? Ce stim despre influenceri? Cum putem profita de aceste idei pentru a realiza campanii de marketing mai ample si mai eficiente?

Exista foarte multe detalii si informatii despre servicii de marketing potrivite pentru afacerea ta.

  1. Celebritatea nu este totul

Daca in urma cu cativa ani companiile care doreau sa faca marketing au investit intr-o singura celebritate, astazi si-au dat seama ca distribuirea acelei cheltuieli catre o serie de grupuri de adepti mai mici, dar mai active si angajate, poate avea ca rezultat o utilizare mult mai buna a bugetului.

De ce acesti oameni tind sa atraga mai multi clienti? Perspectivele, tonul vocii si interesele lor tind sa se potriveasca mai semnificativ si mai puternic cu mesajul campaniei. De asemenea, adeptii ii apreciaza pe acei oameni care sunt reali si cu adevarat interesati de aceleasi probleme ca si ei.

  1. Concentrati-va pe a spune povesti autentice

Marketingul inseamna a spune povesti care trebuie intelese intr-un context dat. Va permite sa abordati oameni oriunde s-ar afla.

Marketerii au nevoie de timpul lor pentru a analiza eforturile si rezultatele campaniilor pe care le implementeaza. In acelasi timp, ar trebui sa tina cont de impactul din spatele povestilor pe care le spun.

Autenticitatea si intimitatea pe care influencerii le aduc in comunitatile lor este foarte semnificativa si are un impact mare, dar numai atunci cand adeptii percep ca influencerii cred in ceea ce spun.

  1. Nu stati doar pe un canal

Dincolo de a intelege interesele si valorile publicului dvs., este important sa stiti unde interactioneaza.

Desi un raport Linqia a concluzionat ca 68% dintre specialistii in marketing au citat Instagram ca fiind cea mai importanta retea de socializare pentru marketingul de influenta, este un moment bun pentru a evalua modul in care continutul este vazut pe platformele in care cei mai tineri isi petrec timpul. Tik Tok este un exemplu excelent de retea sociala emergenta care castiga teren, mai ales in randul celor mai tineri.

  1. Evitati frauda

Frauda este produsa in principal din:

  • Marirea numarul de urmaritori ai contului.
  • Utilizarea serviciilor de raspuns automat care actioneaza in numele dvs.
  • Schimburi de interactiuni intre influenceri care sunt, de asemenea, automatizate si fac algoritmul platformelor sa le considere relevante.

In ciuda faptului ca frauda comisa de influenceri atunci cand vine vorba de umflarea numarului acestora este in crestere, exista tot mai multe instrumente pentru a detecta activitatea contului si pentru a stii daca avem de-a face cu un influencer real sau cu o tentativa de frauda.

 

Ce parere aveti despre propunerea noastra de idei cheie pentru a realiza marketing cu influenceri? Puteti contribui cu un sfat sau o parere scriind chiar mai jos, in comentarii sau impartasind ideile dvs.

 

0 Shares:
You May Also Like