4 reflexe zilnice pentru a-ti ingriji ochii

4 reflexe zilnice pentru a-ti ingriji ochii

Probabil stii, dar pielea pleoapelor si a ochilor este foarte subtire si, prin urmare, foarte fragila.

Actiunea principala a unui elixir ochi natural este special conceput pentru a proteja pielea delicata din jurul ochilor de impactul negativ al factorilor externi si al radicalilor liberi, dar si eliminarea semnelor de imbatranire. Pielea din jurul ochilor devine mai elastica si hidratata.

Pe de alta parte, ultra-eficienti, ochii nostri sunt organe complexe si foarte fragile. Foarte solicitati de orele lungi petrecute in fata ecranelor, iata 4 lucruri de facut in fiecare zi pentru a avea grija de ochii tai.

Ii hidratezi

Aerul conditionat, caldura, praful, vantul, fumul de tigara, pot usca ochii. In cazul acesta,   foloseste ser fiziologic.

Daca acest aspect este mai sever, este mai bine sa optezi pentru lacrimi artificiale asociate cu un gel lubrifiant.

Iti lacrimeaza sau ai ochi intepatori? Pentru aceasta problema, aplica comprese de apa calda timp de 5 minute.

Apoi maseaza pleoapele inferioare si superioare timp de un minut. Finalizeaza tratamentul inchizand normal ochii timp de 2 secunde inainte de a-i deschide din nou.

Inchide-i din nou strangand ferm pleoapele si redeschide-le. Repeta acest exercitiu de zece ori. Vedere reimprospatata garantata!

Pune-i sa se odihneasca

Ecranele fac ca ochii sa lucreze mult. Pentru a-i odihni, exerseaza regula 20-6-20: la fiecare 20 de minute petrecute pe un ecran, priveste un obiect situat la o distanta de aproximativ 6 metri de tine, timp de 20 de secunde.

Apoi inchide ochii, aseaza palmele peste ei si ramai in aceasta pozitie timp de 2 pana la 5 minute. O alta optiune: poarta ochelari de lumina anti-albastra atunci cand petreci cateva ore in fata ecranului unui computer, smartphone, televizor sau tableta.

Fa-le gimnastica

Foloseste gimnastica pentru ochi sau yoga pentru ochi. La fel ca exercitiul „degetul aratator”: capul si spatele drept, intinde bratul si fixeaza varful degetului aratator (sau unghia degetului mare).

Fara a misca capul, apropie incet degetul aratator de nasul tau, apoi trage-l intotdeauna incet, in timp ce il privesti. Repeta de vreo douazeci de ori.

Da-le nutrienti buni

  • Luteina si zeaxantina: pigmentii apartinand familiei carotenoide, au o mare putere antioxidanta si anti-radicali liberi. Se gasesc in legumele cu frunze verzi (varza, spanac, broccoli), porumb si galbenus de ou.
  • Vitamina A: imbunatateste vederea in timpul zilei si noaptea. Se gaseste in fructe si legume cu culoare galbena sau portocalie (ardei, portocala, morcov) sau ficat de vitel.
  • Vitaminele C si E: lupta impotriva radicalilor liberi. Citricele, nucile si cerealele contin aceste vitamine.
  • Vitamina D: se gaseste in alimente, dar cel mai bun mod de a o sintetiza este totusi sa te expui la soare cateva minute pe zi.
  • Zinc: contribuie la producerea de melanina prin transportul vitaminei A din ficat in retina. Stridiile sunt una dintre cele mai bune surse de zinc, dar pot fi gasite si in carne, seminte de susan si seminte de dovleac.
  • Acizii grasi omega-3: cu proprietati antiinflamatorii, sunt prezenti in principal la pestii uleiosi (somon, macrou, ton) si nuci, migdale.
0 Shares:
You May Also Like