8 sfaturi pentru alegerea pantofilor potriviti de alergat

8 sfaturi pentru alegerea pantofilor potriviti de alergat

Achizitionarea pantofului potrivit pentru alergat poate fi o sarcina foarte dificila. Urmati aceste sfaturi pentru a va ajuta sa gasiti perechea perfecta.

In acest articol, vom incerca sa va oferim câteva sfaturi practice despre ce sa cautati într-un pantof de alergare, ce sa evitati si cum sa gasiti perechea perfecta pentru dvs.

Sfatul nr. 1: alegeti un pantof specific alergarii

OK, deci acest lucru ar putea parea putin evident, dar cu varietatea de pantofi sport disponibili pe piata, merita remarcat. Doar pentru ca un pantof arata ca un adidas (sau un adidas arata ca un pantof de alergare) nu înseamna ca orice pantof cu talpa de cauciuc si sireturi va fi un pantof un pentru alergat.

Da, din punct de vedere tehnic, puteti alerga în orice pantof, dar pantofii speciali pentru alergare sunt conceputi pentru a va ajuta sa alergati mai repede, sa alergati mai confortabil si sa preveniti ranile. Daca alergati acum cu vechii adidasi de sala de sport, este timpul pentru un upgrade neaparat.

Sfatul # 2: asigurati-va ca vi se potriveste bine

Acesta este, fara îndoiala, cel mai important factor atunci când vine vorba de cumpararea unei perechi de pantofi de alergat si exista mai multe lucruri la care trebuie sa fii atent. În primul rând, ar trebui sa existe o latime de aproximativ un deget mare între degetul de la picioare si capatul pantofului, pentru a împiedica degetele de la picioare sa loveasca capatul când alergi în jos.

De asemenea, ar trebui sa existe suficient spatiu în cutia degetelor pentru a va permite sa va miscati liber fiecare deget de la picioare în pantof, fara ca acesta sa fie atât de spatios încât pantoful sa se simta instabil pe picior.

Partea superioara a pantofului trebuie sa se înfasoare confortabil în jurul piciorului, astfel încât sa nu alunece si calcâiul sa ramâna în pozitie fixa, fara ca pantoful sa fie atât de strâns încât sa va ciupeasca piciorul. Multi pantofi vin în optiuni înguste, obisnuite si largi, deci asigurati-va ca selectati care functioneaza cel mai bine pentru dvs.

Sfatul # 3: mergeti la un magazin specializat si care vinde echipament imbracaminte si alergare

În timp ce multe marci importante îsi ofera pantofii în magazinele mari, este mult mai bine sa mergeti la un magazin specializat care vinde echipament imbracaminte si alergare,  atunci când cautati urmatoarea pereche de pantofi sport. Nu numai ca veti sprijini o afacere locala, dar oamenii de acolo vor avea cunostinte mult mai bune in a va recomanda exact ce aveti nevoie.

Sfatul # 4: cumparati tipul potrivit de pantof

Este important sa luati în considerare pentru ce veti folosi pantoful. Câti kilometrii vei alerga în acesti pantofi? Vei alerga pe drumuri bune sau pe trasee montane? Cunoasterea raspunsurilor la aceste întrebari va fi deosebit de utila atunci când vorbiti cu oamenii de la magazinul de specialitate, astfel încât acestia sa poata restrânge gama de pantofi la cei care se potrivesc cel mai bine pentru dvs.

Sfatul # 5: cunoaste-ti picioarele si pasul

Calci apasat pe calcâi? Picioarele tale sunt relativ plate sau ai arcade înalte? Daca nu cunoasteti raspunsurile la aceste întrebari, discutati cu oamenii din magazinul specializat despre efectuarea unei analize a mersului. Acest lucru va determina ce parti ale pantofului dvs. vor avea cea mai mare bataie si unde s-ar putea sa aveti nevoie de mai mult sau mai putin sprijin pentru a preveni ranile.

Sfatul # 6: testati pantofii inainte de achizitie

Unele magazine va vor lasa sa alergati într-o pereche noua de pantofi si sa le aduceti înapoi daca nu se potrivesc corect, dar daca nu, cel putin ar trebui sa le testati mai întâi în magazin. Mergeti în ele câteva minute sau urcati putin pe banda de alergare a magazinului daca va permit sa vedeti cum se simt pantofii în timp ce alergati.

Sfatul # 7: cumparati-va pantofii de alergat seara

Picioarele noastre tind sa se umfle pe masura ce trec orele, asa ca daca încercati o pereche dimineata, acestea pot fi prea strânse la alergarea de seara. În schimb, mergeti la magazin dupa munca pentru a va asigura ca pantofii se vor potrivi cu picioarele dvs. în orice moment al zilei.

Sfatul nr. 8: nu cumparati pe baza aspectului

Cu o gama larga de culori si stiluri disponibile pentru pantofii de alergat în aceste zile, poate fi tentant sa va alegeti urmatoarea pereche în functie de aspectul lor.

Este o neplacere când pantoful de care ai nevoie nu vine în culoarea dorita, dar crede-ne, când esti la jumatatea planului de antrenament pentru maraton si picioarele tale sunt înca fericite, te vei bucura ca ai luat decizia corecta. Chiar daca nu se asorteaza cu tricoul! 🙂

0 Shares:
You May Also Like