Cand am indeplinit deja visul de a cumpara o locuinta noua, urmatorul pas pentru a incepe sa ne bucuram de noua locuinta este cautarea mobilierului perfect pentru spatiile din locuinta noastra. Pentru a va ajuta putin si ca aveti idealurile, va impartasim cateva idei. Cauta aici mobila bucatarie.
Mobilier personalizat
Cumpara mobilier personalizat pentru noua ta locuinta, care merge in ton cu spatiul, evitand sa savurezi locul cu mobilier care este in afara contextului. Pentru a face acest lucru, este important sa luam toate masurile spatiilor care trebuie mobilate, sa avem claritate cu tipul de piese pe care le putem achizitiona. Luati in calcul latimea si lungimea camerei de zi, bucatarie, dormitor si orice alta camera care necesita mobilier specific.
Mobilier functional
De asemenea, este importanta functionalitatea mobilierului, cautati mobilier care se adapteaza perfect cu stilul de viata si obiceiurile membrilor care locuiesc in loc. Si, de asemenea, cautati mobilier care va fi intr-adevar folosit, nu saturati cu mobilier care nu are o utilizare specifica. Functionalitatea si confortul unei case consta in numarul de elemente care alcatuiesc designul.
Stilul de decorare
Opteaza pentru piese de mobilier care se potrivesc stilului de decor preferat si folosite in incaperi. Poate fi de la clasic, minimalist, vintage, antic; fiecare cu propriul stil. Pe de alta parte, o baza neutra admite mult mai multe variabile decat un mediu de caractere definit.
Mobilierul corect in functie de decor da aerul potrivit spatiului, o idee este de a revizui tendintele de design interior, astfel incat mobilierul sa mearga in ton. Trebuie cautat ca tot mobilierul sa fie in echilibru complet si unul sa-l completeze pe celalalt, chiar si atunci cand sunt amestecate mai multe stiluri.
Schema de culori a mobilierului
Trebuie sa cautati combinatia potrivita de culori in mobilier, facandu-l pe unul sa-l completeze pe celalalt si invers. Desi sunteti in cautarea unor decoratiuni foarte izbitoare, ar trebui sa alegeti mobilier care arata cu adevarat stilul dorit . De asemenea, va fi important sa se ia in considerare culoarea peretilor, materialul podelei care favorizeaza stilul de decorare.
Calitate si confort
Pentru ca acest mobilier sa dureze in timp, trebuie sa investesti in piese de calitate, solide, rezistente si cu o structura buna. Faceti investitia sa merite, investiti in cele potrivite; ca calitatea sa merita si sa dea o nota confortabila casei.
Si nu uita de confort. Mobilierul ales ar trebui sa fie confortabil si sa ne faca sa ne simtim in largul nostru, o recomandare este sa le incercati inainte de a le cumpara.
Ce fel de mobilier se va potrivi?
Puteti mobila un apartament cu mobilier de diferite tipuri si functionalitati. Alegerea uneia sau a altei optiuni depinde de factori precum:
- suprafata fiecarei camere a apartamentului;
- amplasarea deschiderilor usilor si ferestrelor;
- lungimea peretelui, latimea camerei;
- prezenta niselor;
- stilul interiorului, luat ca baza pentru design.
Daca o camera este mica, acordati o atentie deosebita dimensiunii fiecarei piese de mobilier. In acest caz, compactitatea si ergonomia sunt importante.
Cum se aleg corect culorile pentru interior?
Culorile mai reci, pe de alta parte, sunt adesea folosite pentru a crea o stare de spirit relaxata si pentru a aduce calm unui spatiu. Tonurile naturale de culoare pot crea, de asemenea, un mediu relaxat si linistit.
Culoarea poate fi folosita si pentru a imbunatati senzatia de spatiu sau pentru a-l face sa se simta mai mic. Culorile deschise, de exemplu, tind sa para mai spatioase si mai aerisite decat tonurile mai inchise. In timp ce, culorile calde fac de obicei un spatiu mic sa se simta si mai mic si oarecum claustrofob.
Un interior monocromatic este relativ usor de realizat si poate fi eficient din punct de vedere vizual. Cu toate acestea, poate aparea si pe partea plictisitoare daca pur si simplu ramaneti la o singura culoare. Daca nu esti un minimalist devotat, desigur!
Daca inclinati spre o schema de culori monocromatica, utilizati o selectie de tonuri si nuante diferite ale unei singure culori in tot spatiul. Pentru a adauga si mai mult interes si profunzime, puteti, de asemenea, sa va uitati la incorporarea de imprimeuri, modele si texturi ale tonurilor in elemente precum mobilierul si tesaturile.
Daca va plac culorile contrastante, un interior cu o paleta de culori complementara va va atrage probabil. Incepeti prin a alege culorile de pe partea opusa a rotii de culoare. In timp ce cele doua culori vor sari in fiecare dintre intensitatile lor, ele pot fi si ele echilibrate si linistitoare.
De asemenea, puteti amesteca o culoare calda cu o culoare rece. De exemplu, o camera vopsita intr-un albastru deschis, rece, poate fi adusa la viata cu stropi de portocaliu indraznet. Aceasta nu este cu siguranta o schema de culori pentru minimalisti, dar poate fi o modalitate excelenta de a adauga interes pentru casa ta.