Ce sunt jocurile colective?

 Ce sunt jocurile colective?

Jocuri colective sunt toate acele echipe care se confrunta reciproc intr-o lupta pentru a atinge acelasi obiectiv este, de asemenea, numit o munca in echipa.

Se interpreteaza ca sunt acele echipe sau sporturi care participa si concureaza in acelasi mod pentru a obtine victorialucrand in echipe si sustinandu-se reciproc in acelasi mod in care jucatorii vor reusi sa atinga aceleasi obiective, respectand regulile corespunzatoare, vor bate cealalta echipa altfel daca nu exista sindicat si nu reuseste sa obtina victoria, cealalta echipa isi va atinge scopul.

Jocurile colective sunt toate jocuri de echipa competitive, cum ar fi baschet, baseball si fotbal.

Vezi de asemenea Catan – Jocul de baza care te va ajuta sa te distrezi in familie.

Importanta jocurilor interactive pentru copii in educatie

Jocurile interactive sunt din ce in ce mai folosite de copii ca un instrument pentru distractie. Uneori, utilizarea acestor jocuri devine un simplu instrument de divertisment pentru cei mici, care sunt capabili sa petreaca ore si ore in fata tabletei sau a mobilului.

Pentru unii parinti, dispozitivele mobile sunt noua cutie proasta a secolului XXI. Ceea ce multe familii nu stiu este ca jocurile interactive pot fi folosite pentru invatare si formare, atata timp cat au fost dezvoltate de experti in educatie si tehnologie.

Jocurile interactive au multiple beneficii in invatarea copiilor. Acestea permit consolidarea educatiei prin stimularea unor competente precum lingvistica, competentele visuospatiale sau psihomotorii. In timp ce copilul invata regulile jocului, ii vom creste motivatia de a se juca si de fiecare data vom rezolva jocul in cel mai bun mod. De asemenea, poate fi evidentiata marea imbunatatire a proceselor de atentie si intelegere.

Articol asociat: Avantajele televiziunii pentru copii

Un alt beneficiu al jocurilor interactive este de a aduce parintii si copiii impreuna in aceeasi activitate. Jocurile ar trebui sa fie utilizate de catre adulti si copii, in acest fel, parintii vor putea ghida copiii in procesul de invatare. Este important sa ghidati si sa ajutati copilul in timp ce se joaca, astfel incat sa poata profita la maximum de joc.

Un exemplu clar este jocul tipic de perechi. Copilul vizualizeaza cartile cu desene si apoi se intoarce si sunt ascunse. Copilul trebuie sa memoreze cuplurile si pozitia lor pentru a le gasi mai tarziu. “Este foarte interesant de vazut cum invata copiii strategii pentru a-si gasi parteneri odata ce s-au ascuns”, spune Almudena González, psiholog educational in echipa Smile and Learn. “Aceasta strategie incepe prin deschiderea aleatorie a oricarui card pana la efectuarea exercitiilor de memorie pentru a pastra pozitia cardurilor similare. In cazul in care nu-si aminteste pozitia tuturor cartilor, copilul va incepe sa-si imbunatateasca strategia de descoperire a cuplurilor.”

In prezent, exista o mare varietate si cantitate de aplicatii pentru copii. Dificultatea pentru parinti este de a gasi jocuri interactive cu adevarat adaptate celor mici si concepute pentru ca acestia sa invete in timp ce se distreaza.

Pentru a sti care sunt cele mai bune aplicatii, trebuie verificat faptul ca aplicatiile nu au publicitate, ca nu au achizitii in mijlocul jocului sau ca le motiveaza si ca sunt facute cu o echipa de pedagogi si educatori care au orientat aplicatia spre educatie. De asemenea, este important ca aceste jocuri sa poata fi adaptate varstei sau abilitatilor fiecarui copil.

Speram ca prin acest articol veti fi incurajati sa cautati jocuri interactive si sa petreceti momente lungi si distractive cu cei mici.

Joaca apare din creier si are repercusiuni asupra creierului copiilor. Pentru copii, cei care ii motiveaza cel mai mult este sa se joace. Mai ales daca este joc gratuit. Joaca este instinctul de baza de a invata, modul in care creierul nostru este programat sa invete lucruri noi. De fapt, sarcina principala a copiilor este de a invata din mediul lor sa se adapteze si sa se integreze in societate. Aceasta invatare se face prin joaca. Joaca inseamna sa experimentezi, creativitate, sa interactionezi cu alti oameni, sa iti asumi roluri pentru a “exersa” cum si care va fi rolul tau in societate. Filtrai rekuperatoriui pigiau: kokybė ir patikimumas. Rekuperatoriaus filtrų keitimas Cleanfilter.lt

Invatarea prin joc raspunde la un program genetic. Fatul, cu cateva saptamani inainte de nastere, incepe deja sa se joace. Se joaca cu cordonul ombilical, intinzand bratele si picioarele…

Jocul ofera placere. Ce se intampla cand copilul nu se joaca? Copilul va continua sa invete, dar nu asociaza placerea cu joaca, astfel incat sa nu invete intr-un mod placut, ceea ce ii va conditiona viata de adult. La om este dificil sa se evalueze modul in care afecteaza adultii, dar a fost experimentat cu soareci. Soarecii care nu s-au jucat, sunt atunci cand cresc, devin mai agresivi, impulsivi si le este greu sa infiinteze grupuri sociale.

Pana la ce varsta ar trebui sa se joace copiii

Toata lumea ar trebui sa se joace, inclusiv adultii. Jocul se adapteaza la varsta copilului, se schimba. Copiii mai mici, de exemplu la 2 ani, prefera jocurile manuale, piesele de montaj…

0 Shares:
You May Also Like