Casa de marcat – pret, functionalitati, caracteristici

Casa de marcat – pret, functionalitati, caracteristici

Daca esti pe punctul de a deschide o afacere, atunci va trebui sa iti achizitionezi si o casa de marcat. Desigur, acest lucru nu este usor de facut, mai ales daca esti nou in domeniul afacerilor sau cel putin in cel fiscal.

Asadar, ce anume conteaza la o casa de marcat? Pret, functionalitatile si caracteristicile sunt de departe cele mai importante elemente de luat in calcul, indiferent de tipul afacerii. In cele ce urmeaza, vei afla mai multe detalii despre acestea!

Pretul unei case de marcat – care este acesta?

O casa de marcat poate costa de la 500 de lei in sus. Modelele moderne si avansate au un pret mediu de 1000 RON, iar cele bazate pe o configuratie Android pot costa si in jur de 1500 RON. Astfel, dupa cum poti vedea, cand vine vorba de o casa de marcat, pretul este extrem de variat. Desigur, important este si de ce anume ai nevoie!

Daca vrei pur si simplu sa eliberezi bon fiscal pentru colaboratorii tai, atunci o casa de marcat simpla va fi de ajuns. Apoi, daca gestionezi o unitate comerciala, va trebuie sa achizitionezi un produs care poate indura uzul zilnic. Nu in ultimul rand, un supermarket sau un magazin cu un stoc de sute de produse are nevoie de un produs high-end care este, de regula, mai scump.

Functionalitatile unei case de marcat – care sunt acestea?

Cand alegi o casa de marcat, pret mic sau nu, trebuie sa arunci o privire si la functionalitatile acesteia. De altfel, trebuie sa te asiguri ca poate face toate cele necesare afacerii tale.

  • Numar maxim de articole – cate produse pot fi introduse in memoria casei de marcat;
  • Lungimea numelui unui articol – numarul maxim de caractere permis pentru denumirea unui produs;
  • Tipuri de coduri de bare compatibile – ce coduri de bare poate citi casa de marcat;
  • Grupe si departamente de articole – pentru o mai buna gestionare a produselor, unele case de marcat prezinta posibilitatea impartirii in grupe si departamente;
  • Numar maxim de operatori – cate persoane pot folosi casa de marcat cu un cont propriu;
  • Tipuri de plata compatibile – modalitatile prin care clientii pot efectua o plata.

La o casa de marcat, pretul cade abia pe locul doi. Mai intai, trebuie sa te asiguri ca functionalitatile de mai sus se incadreaza in parametrii stabiliti de tine si necesari afacerii tale, printre altele.

Caracteristicile unei case de marcat – care sunt acestea?

La capitolul caracteristici, lucrurile sunt relativ mai simple. De exemplu – este casa de marcat echipata cu imprimanta integrata, compatibila cu role termine, permite conexiunea la internet si asa mai departe?

Aceste lucruri iti pot face ziua mai usoara (atat tie, cat si casierilor tai) si justifica o casa de marcat cu pret mai ridicat, desigur. De exemplu, un sistem complet POS implica pur si simplu doar scanarea produsului si apasarea a catorva butoane de pe ecranul principal de control – foarte usor, nu?

Daca vrei sa afli mai multe despre case de marcat, dar si despre serviciile aferente (si deseori necesare) partii fiscale a afacerii tale, contacteaza acum expertii Cria Soft Solutions!

0 Shares:
You May Also Like