Cum se alege un avocat si de ce aveti nevoie de el?

Cum se alege un avocat si de ce aveti nevoie de el

Avocatul este singurul partener juridic care va asista si va apara in toate domeniile vietii de zi cu zi, indiferent daca sunteti o persoana fizica sau un profesionist. Acesta nu numai ca va apara in instanta, dar este si consilierul dumneavoastra natural in toate chestiunile juridice.

De ce sa alegeti un avocat?

Un avocat Bucuresti drept civil comercial administrativ va informeaza cu privire la drepturile si indatoririle voastre, la normele aplicabile problemei voastre si va va ajuta sa puneti in aplicare cea mai potrivita solutie in toate domeniile dreptului. O consultare preventiva cu un avocat va poate economisi timp si bani.

Avocatul meu imi redacteaza documentele si contractele

Misiunea avocatului este de a redacta documente juridice, fie ca acestea se refera la viata privata (contract de casatorie, parteneriat civil, locuinta copiilor, dispozitii testamentare, contracte de inchiriere de imobile, contract preliminar de vanzare etc.), fie ca se refera la viata profesionala (contract de munca, contracte comerciale, crearea si transferul unei societati, conditii generale de vanzare etc.).

Avocatul meu ma reprezinta si ma apara

In cazul in care nu se poate gasi o solutie amiabila, avocatul va reprezinta si va apara in toate etapele procedurii, actionand in numele si pe seama dumneavoastra in fata tuturor instantelor. El sau ea este responsabil(a) de luarea tuturor masurilor necesare pentru a duce un caz la proces: aducerea cazului in instanta, redactarea pledoariilor, pledoaria etc.

Alegerea unui avocat este o garantie a:

  • Competentei sale

Un avocat a urmat o formare initiala de nivel inalt si a obtinut certificatul de aptitudine pentru profesia de avocat, care ii garanteaza competenta in toate domeniile juridice. In plus, acesta trebuie sa urmeze o formare continua obligatorie pe tot parcursul vietii sale profesionale.

  • Etica profesionala riguroasa

Prin depunerea juramantului, avocatul isi garanteaza independenta, loialitatea, probitatea, confidentialitatea schimburilor si secretul profesional pentru a va proteja interesele.

  • Raspunderea sa

Asigurarea de raspundere civila a avocatului acopera eventualele greseli pe care acesta le-ar putea face in gestionarea cazului dumneavoastra si care v-ar putea cauza prejudicii sau pierderea unei oportunitati.

  • Securitatea tranzactiilor

Un organism intraprofesional, aflat sub responsabilitatea Baroului, este responsabil de controlul, asigurarea si validarea tuturor tranzactiilor din cadrul unui act juridic sau judiciar.

Judecatorul de libertate si detentie

Instanta si judecatorul pentru copii => cu exceptia cazului in care este vorba de asistenta educationala

  • Consiliul de Stat
  • Curtea de Asamblare
  • Curtea de Apel

Curtea de Casatie => avocatii de la Consiliu

Avocatul este indispensabil

Este adevarat ca avocatii sunt din ce in ce mai mult inlocuiti de site-urile de internet care ofera servicii juridice automatizate. Cu toate acestea, in calitate de expert, el ramane indispensabil. La fel ca un medic, expertiza avocatului nu poate fi inlocuita de automatizarea juridica.

Avocatul este un reprezentant in litigii

Procedurile judiciare trebuie sa fie conduse de profesionisti in domeniul juridic. Prin urmare, apelarea la un avocat este o prioritate pentru a evita procedurile indelungate sau depasirea unor termene de care nu ati avut cunostinta, deci, din nou, pentru a salva timp e cea mai buna solutie pentru voi.

Cum stii ca ai nevoie de un avocat

Ar trebui sa angajezi un avocat sau sa te ocupi de procese pe cont propriu? Obtineti cateva indrumari pentru a lua aceasta decizie cruciala. Aflati cand aveti nevoie in mod clar de ajutor juridic si cand ati putea sa va descurcati fara cheltuieli suplimentare.

Intrebarea cand sa angajezi un avocat nu are intotdeauna un raspuns simplu. Exista anumite circumstante in care raspunsul este un „da” necalificat, dar adesea este o chestiune de evaluare a mai multor factori.

Aceasta este mai mult o decizie emotionala, bazata pe sentimentul ca nu va simtiti confortabil sa va reprezentati. Nivelul de confort variaza de la persoana la persoana, in functie de factori precum cat de multe cunoasteti despre domeniul dreptului, cat de multe informatii sunt disponibile, cat de mult efort sunteti dispus sa depuneti pentru a va educa, cat de bine intelegeti. termeni si concepte juridice (cum ar fi contracte, documente judecatoresti, legi, reguli judecatoresti si opinii ale instantelor) si cat de increzator sunteti in capacitatea dvs. de a va exprima in limba engleza, atat verbal, cat si in scris (mai ales daca trebuie sa va prezentati in instanta) ). Daca decideti „Nu imi permit sa pierd acest caz”, este timpul sa gasiti un avocat.

 

Daca sunteti acuzat de o infractiune, inclusiv violenta domestica, frauda fiscala sau chiar unele infractiuni ale vehiculelor cu motor (cum ar fi conducerea sub influenta, omuciderea unui vehicul sau atat de multe bilete de parcare neplatite incat a fost emis un mandat de arestare), angajati un avocat.

Cea mai obisnuita situatie este un accident de masina, dar acesta poate implica si o varietate de situatii, cum ar fi muscatul unei persoane de cainele dvs. sau ranirea pe proprietatea dvs. sau ranirea din cauza unui produs defect. Este posibil sa aveti asigurare auto sau pentru proprietari, dar este totusi recomandabil sa consultati un avocat.

0 Shares:
You May Also Like