Procesul de divort sau “cererea de divort” incepe atunci cand unul dintre soti depune o cerere sau o cerere de divort la instanta pentru a pune capat casatoriei, in acest moment incepe o etapa dificila pentru ambele parti si un proces juridic complex in timpul caruia fiecare sot face cererea sa unui judecator cu pretentiile sale privind sprijinul copiilor si/sau al sotului/sotiei, ora vizitei si a impartirii marfurilor etc.
Mai jos vom vedea pas cu pas de ce avem nevoie pentru a efectua acest proces de la aplicarea si introducerea cererii de divort pana la raspunsul si timpul de asteptare. Poti face inclusiv un divort prin acord dar e bine sa te sfatuiesti cu avocatul tau.
Orientari si unde se depune petitia
In primul rand trebuie sa stim ca locul in care trebuie sa digerati pentru a incepe divortul depinde de starea in care locuiti, ar trebui sa intrebati unde se afla o instanta cea mai apropiata “superioara” sau “de circuit” care serveste judetul sau districtul dvs. In unele state, instanta de stat are o divizie de familie insarcinata cu primirea cererilor de divort.
Odata ce ati obtine adresa, du-te la instanta de judecata pentru a afla mai multe despre programele de asistenta divort si sa lasi o copie a documentelor de care aveti nevoie pentru a completa pentru a incepe “petitie” sau “proces.”
Retine ca multe state pentru a ajuta la aceasta procedura, solicita ca sotii sa fi trait un anumit timp in jurisdictia lor si cel putin o alta data intr-unul dintre judetele lor, astfel incat, de exemplu, in California, instanta superioara necesita 6 luni de permanenta in stat si 3 intr-un anumit judet. Prin urmare, daca v-ati mutat intr-un oras recent, cel mai sensibil lucru de facut este sa investigati inainte de a incepe documentele.
Depunerea procesului
Pentru a obtine un divort sau dizolvarea casatoriei trebuie sa depuna o petitie (sau cerere) pentru divort care indeplineste toate cerintele pe care un astfel de document implica in statul dumneavoastra. Pregatiti un original si doua copii, originalul trebuie sa fie livrat instantei care va va procesa cazul, o copie certificata este de a trimite sotului/sotiei si celalalt pentru tine ca dovada.
Unul dintre sotii care depun cererea de divort poate depune cererea la instanta fara a angaja un avocat. Cu toate acestea, este necesar sa fie foarte detaliat in ceea ce priveste cererea dumneavoastra si formularea acesteia, unele dintre elementele care trebuie luate in considerare sunt legate de ceea ce solicita fiecare solicitant cu privire la finantele lor dupa casatorie, impartirea bunurilor matrimoniale, custodia copiilor minori, programul de vizitare si alte aspecte, cum ar fi, de exemplu.
- Care sot va fi responsabil pentru custodia fizica a celor mai putini copii;
- Suma care trebuie platita pentru sprijinul pentru copii;
- Daca alte plati sotului de sprijin sunt de a fi efectuate, ce suma si pentru cat timp;
- Cine va ramane sa locuiasca in resedinta de casatorie;
- Programul de vizitare pentru sotul/sotia care nu va avea custodie;
- Cine pastreaza fiecare masina;
- plata datoriilor, impartirea casatoriilor si tot ce tine de chestiuni financiare.
Cele mai importante motive pentru care oamenii divorteaza
In mai multe studii care le-au cerut oamenilor sa aleaga dintr-o lista de motive importante pentru divortul lor, lipsa de angajament a iesit in fruntea listei. (Pana la 85% dintre participantii la un studiu au dat acest raspuns.) Destul de interesant, un alt studiu a aratat ca lipsa de angajament a fost, de asemenea, motivul pentru care cuplurile erau cel mai probabil sa fie de acord – desi un sot il invinovatea de obicei pe celalalt pentru ca nu a muncit mai mult.
Lipsa de angajament poate parea vaga si greu de dovedit (sau de infirmat), in special pentru persoana care este acuzata de problema. Semnele exterioare sunt deseori legate de alte motive pentru divort, cum ar fi relatiile extraconjugale, lipsa de a vorbi despre relatie si nelucrarea catre obiective financiare comune. Acesta este, probabil, motivul pentru care atat de multi oameni indica lipsa de angajament ca fiind o cauza semnificativa a divortului – pentru ca o vad ca fiind problema care sta la baza unei serii de probleme mai evidente.
La nivel legal, daca aveti un motiv „legitim” pentru a va pune capat casatoriei, depinde de motivele de divort permise de legile statului dvs. .
Toate statele permit o anumita versiune a „divortului fara vina”. In acest tip de divort, in loc sa atribuie vina pentru despartire, cererea de divort poate revendica pur si simplu unul dintre motivele fara vina permise in statul dvs. – de obicei un motiv precum „diferente ireconciliabile” sau o „ruptura iremediabila” in casnicia dumneavoastra. Desigur, acele motive legale de lipsa de vina nu explica ce a determinat o casnicie sa se rupa iremediabil si sa se ajunga la divort.