Ce sunt pernele cu spuma de memorie si de ce sunt atat de utile?

Ce sunt pernele cu spuma de memorie si de ce sunt atat de utile?

Pentru a avea un somn odihnitor este nevoie, pe langa o saltea comoda, si de o perna ce sa asigure corpului o pozitie corecta. Daca in timpul somnului muschii nu se relaxeaza total, ne trezim obositi, stresati iar acest lucru influenteaza negativ orice activitate din timpul zilei.

De cele mai multe ori senzatia de gat intepenit sau durerile de coloana cervicala sunt cauzate de perene ce nu respecta pozitia anatomica a corpului uman, nu asigura o sustinere corecta a gatului in timpul somnului.

Pernele prea moi sau prea tari, prea mari sau prea inalte, afecteaza somnul datorita pozitiei inconfortabile a corpului, mai precis apar dureri de coloana cervicala, maini sau umeri.

Daca obisnuiti sa dormiti pe spate atunci pozitia coloanei trebuie sa fie cea fiziologica, daca dormiti pe o parte atunci coloana trebuie sa fie aliniata. In cazul in care obisnuiti sa dormiti pe burta este recomandata o perna subtire.

Atunci cand dormim, corpul intra intr-o stare de relaxare totala. Pozitia in care dormim nu trebuie sa puna presiune pe coloana verticala sau muschi, de aceea trebuie sa alegem pernele care ne ofera acest confort. De asemenea este indicat sa nu schimbam des perna pe care dormim si sa alegem acel tip de perna care se potriveste corpului nostru, in functie de inaltime, greutate, pozitia de somn.

La fel ca saltelele cu spuma de memorie, si pernele cu spuma de memorie servesc pentru a oferi mai mult confort atunci cand vine vorba de dormit. Mai mult decat atat, intre salteaua folosita si perna pe care dormi trebuie sa exista o legatura potrivita, deoarece nici cea mai confortabila saltea nu isi face treaba daca perna pe care dormi este prea dura sau prea moale pentru a fi confortabila.

Daca perna este prea dura sau prea moale este alegerea fiecaruia, cet este ca somnul trebuie sa fie linistit si confortabil astfel incat sa avem energie pentru a doua zi.

In cazul pernelor, lucrurile se complica putin, deoarece materialele utilizate pentru realizarea unei perne memory sunt extrem de importante pentru utilizatorul final. Este vorba mai ales de alergiile dezvoltate de diverse persoane, acestea fiind un lucru real si periculos, iar pernele au cel mai mare impact asupra lor, deoarece sunt cel mai aproape de nas.

Vestea buna este ca majoritatea pernelor cu spuma de memorie sunt hipoalergenice, multe dintre acestea fiind chiar rezistente la acarieni, prezentand un strat de protectie suplimentar. Pernele cu memorie sunt astfel construite incat sa permita un somn confortabil atat pentru dormitul pe o parte cat si pentru dormitul pe spate.

Pernele cu spuma de memorie se gasesc astazi pe piata in toate formele si dimensiunile, insa aspectul important pe care il prezinta acestea este dat de tipul de spuma de memorie pe care il folosesc. In acest sens, exista doua versiuni principale care ar trebui luate in considerare, fiecare dintre acestea avand propriile avantaje si fiecare dintre acestea avand proprietati diferite.

In timp ce gelul pare a fi unul dintre materialele prefertate de cei mai multi utilizatori pentru saltelele cu spuma de memorie, pentru perne acest material este oarecum neutru. Cea mai buna varianta pentru diversele tipuri de perne memory este data de spuma de memorie obisnuita, fiind realizata doar din poliuretan cu materiale suplimentare non-daunatoare.

Pernele din acest material ofera respirabilitatea si fluxul de aer necesare pentru ca somnul sa fie unul perfect. Aceasta varianta devine cea mai buna mai ales atunci cand vine vorba de pastrarea formei sale de-a lungul anilor.

Pernele cu spuma de memorie pe baza de gel sunt, de asemenea, potrivite prin prisma faptului ca se evita supraincalzirea, insa acestea au o durata de viata mai scurta. Cu toate acestea, standardele de respirabilitate sunt extrem de ridicate si in acest caz. Important este ca perna memory aleasa sa iti garanteze ca, indiferent de materialele din interior, poti dormi pe o perna hipoalergenica, rezistenta la acarieni, care sa iti ofere siguranta si confortul dorite.

Un beneficiu evident al utilizarii pernelor cu spuma de memorie pentru sanatate este ca acestea se vor regla intotdeauna in functie de modul in care dormi. Acest lucru ii ajuta mai ales pe cei care au dureri de gat, probleme cu coloana vertebrala sau dureri de spate, pentru ca nu mai sunt fortati sa doarma in functie de cum vrea perna, de cum se asaza ea.

Ul alt avantaj al acestui tip de perne este acela ca husele sunt detasabile, deobicei sunt prevazute cu fermoar) si sunt lavabile. Specificatiile etichetei indica modul, manual sau automat, precum si temperatura recomandata pentru spalare.

Cu pernele cu spuma de memorie, corpul intra in pozitia sa naturala atunci cand doarme si forteaza perna sa se adapteze la conditiile acestuia. Inca din prima noapte poate fi simtita o imbunatatire considerabila atunci cand este utilizata o perna de memorie care sa se adapteze nevoilor si preferintelor pe care le ai.

0 Shares:
You May Also Like