Cresteti-va propriile legume in livezile verticale

Cresteti-va propriile legume in livezile verticale

Un post de gradinarit conceput pentru cei care iubesc sa aiba gradina sau livada lor de acasa in stare perfecta. Si de data aceasta, ne vom concentra pe una dintre cele mai populare structuri de astazi, livezile verticale.

Ei bine, astazi, ne vom concentra pe una dintre aceste gradini, cunoscuta in principal ca o gradina verticala.

Daca esti unul dintre acei oameni carora le plac produsele ecologice sau legumele cultivate sub supravegherea ta si care locuiesc si intr-un oras si au putin spatiu disponibil, gradinile verticale pot fi solutia perfecta pentru tine.

Trezeste acel handyman mic din tine si hai sa iei aminte!

Ce este o gradina verticala?

Inainte de a va concentra pe definitia gradinii verticale, merita sa va amintiti ce este o gradina verticala, pentru ca, la urma urmei, ai nvoie de asta. O gradina verticala este asemenea unei gradini orizontale… singurul lucru care se schimba, este utilizarea care ii este data.

Ei bine, o gradina verticala este un perete vegetal care este folosit pentru a decora (in principal) interiorul sau exteriorul unei case. Aceste structuri au aparut pentru a incerca sa maximizeze una dintre cele mai pretioase resurse din orasele mari, spatiul.

gradina verticala este o constructie perpendiculara pe pamant, al carei scop este de a optimiza spatiul pentru a planta si semana fructe, legume sau legume pentru autoconsum. Este o modalitate de a-ti creste propria hrana fara a fi nevoie sa ai un teren intins.

Nu uita sa alegi si un tub picurare  de buna calitate.

Nu stii ce sa faci cu peretele ala alb, plictisitor? O gradina verticala poate fi o solutie buna nu numai pentru a umple acea suprafata cu viata, ci si pentru a restabili legatura cu natura si mediul inconjurator.

Si sa nu uitam de economisirea banilor pe care ii implica!

Odata ce incepeti sa va plantati propriile legume, nu va mai trebui sa mergeti la supermarketuri pentru a cumpara produse ecologice. S-ar putea sa trebuiasca sa platiti o suma de bani la inceput pentru a o construi, dar odata ce este gata, veti vedea ca buzunarul incepe sa observe economia.

Care sunt beneficiile si avantajele de a avea o gradina verticala la domiciliu?

Pentru cei indecisi care inca nu sunt foarte convinsi daca ceea ce au nevoie este o gradina verticala acasa, spuneti-le ca, odata ce au studiat avantajele de a avea una dintre aceste constructii in oricare dintre suprafetele disponibile, o vor avea putin mai clara.

Gradinile urbane perpendiculare pe sol nu numai ca optimizeaza spatiul mic pe care il avem, dar au si beneficii foarte semnificative.

Sa vedem, prin urmare, aspectele pozitive ale uneia dintre aceste structuri:

Incurajeaza autoconsumul. Plantarea propriilor legume, fructe si legume este intotdeauna un punct in plus.

– Ele genereaza constientizare cu privire la utilizarea corecta a resurselor naturale.

Acestea permit reducerea emisiilor de carbon ale oraselor mari.

Scaderea temperaturii ambientale. Este solutia perfecta pentru acei oameni care cauta sa mentina un mediu echilibrat, adica proaspat si placut.

– Reusesc sa ne protejeze de razele ultraviolete ale soarelui.

De ce sa ai propria gradina de legume?

Cresterea unei gradini de legume pentru alimente proaspete organice este mai importanta ca niciodata. Luati in considerare aceste  motive pentru a cultiva alimente organice, plus sfaturi pentru a incepe sa cultivati legume in curtea din spate, pe terasa si chiar in interior.

Te-ai intrebat vreodata daca sa-ti cresti propria hrana merita timpul si efortul? Iata cateva beneficii ale cresterii propriilor alimente organice pentru tine, familia ta si mediu.

Cultivarea unei gradini de legume este o modalitate usoara de a economisi bani, de a ramane activ si de a avea la indemana legume proaspete, fructe si ierburi! Cititi mai departe pentru mai multe beneficii ale cresterii propriilor alimente, plus sfaturi pentru a incepe o gradina de legume astazi!

Nu exista nimic ca o rosie proaspata coapta smulsa din gradina. Savoarea este doar una dintre placerile de care te poti bucura atunci cand iti cultivi propria hrana.

Multe dintre soiurile de fructe si legume vandute in magazinele alimentare sunt adaptate pentru agricultura comerciala.

Prin selectarea si reproducerea trasaturilor specifice, aceste tulpini sunt dezvoltate pentru a produce mai multe per planta, sa fie gata pentru recoltare dintr-o data, sa aiba o durata de valabilitate mai lunga, sa aiba dimensiuni si forma uniforme, sa fie livrate fara vanatai si, de multe ori, sa se termine de coacere pe camioane in timpul transportului.

Chiar si atunci cand cumparati legume organice, aceasta crestere poate compromite aroma. Gustul si textura unei rosii de la magazin alimentar nu se pot compara cu una proaspat culesa dintr-o planta care creste in propria gradina.

Cresterea din rasaduri de calitate de la pepiniera locala sau punerea propriilor rasaduri va permite sa alegeti dintre atat de multe soiuri diferite care ofera o aroma si o textura mai buna decat ceea ce este disponibil in magazinele alimentare. Puteti alege dintre sute de soiuri in functie de aroma, forma si culoare.

Cand cresti singur, poti selecta soiuri care sunt adaptate zonei tale de crestere sau se maturizeaza intr-o perioada scurta.

0 Shares:
You May Also Like