Criterii de luat in calcul inainte de achizitonarea unei placi compactoare

Criterii de luat in calcul inainte de achizitonarea unei placi compactoare

Compactarea este un proces important pentru multe domenii. Durata de viata cat mai lunga a materialului depinde in mare masura de placa compactoare, indiferent daca aplici pavaje, beton sau asfalt.

Piata pune la dispozitie utilizatorilor o gama variata de astfel de instrumente, ceea ce poate face si mai dificila alegerea produsului necesar nevoilor personale.

  • Forta de compactare necesara

Acesta este criteriul prioritar in alegerea optima a placii compactoare de care ai nevoie in lucrarea ta. Poate suna tentant sa apelezi la o placa compactoare mai mica pentru economii in plus, insa problemele aparute ulterior te vor obliga la cheltuieli serioase de reparatie a pagubelor.

  • Zona de lucru si alte optiuni utile

In principiu, placile compactoare au particularitati similare. Stabileste in prealabil tipul de compactare pe care il executi si specificul locului de lucru. Doar asa reusesti sa depistezi tipul de placa cu eficienta garantata in finalizarea cu succes a lucrarii tale. Placile reversibile sunt recomandate pentru zonele stricte, deoarece nu esti obligat sa intorci utilajul la momentul in care trebuie sa te intorci.

Forma placii se afla de asemenea printre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tii cont. Forma placii este cea care face posibila deplasarea usoara in jurul eventualelor obstacole sau in spatii inguste.

Un astfel de instrument de munca ar trebui sa fie echipat cu un maner anti-vibratii. Acesta scade transferul de vibratii de la placa la operator, creand un climat confortabil de munca pentru lucrator. Pe langa acesta ar fi de preferat un maner amplasat central care sa usureze manevrarea pe asfalt. Exista modele de placi care au manerul montat in spate sau alteori, in centru.

Placa compactoare cu talpa vibranta pe benzina Guede GRP 90 este solutia recomandata pentru lucrari de gradina si peisagistica. Finisajul din poliuretan protejeaza suprafetele sensibile. Maneta si manerul pliabil atenueaza vibratiile. Dimensiunile compacte si greutatea redusa fac posibila utilizarea produsului inclusiv in spatii inchise.

Categorii de placi compactoare

Piata ofera clientilor trei tipuri de placi compactoare pentru nevoi particulare: cu o singura placa, cu placi reversibile, cu placi performante. Ceea ce alegi depinde specificul si dimensiunea locului pe care efectuezi lucrarea.

Compactorul cu o singura placa este varianta cea mai cautata pentru lucrari mici de asfalt. Acestea executa miscarea intr-un sens unic: inainte.

Placile reversibile merg in ambele sensuri (inainte-inapoi). Placile reversibile si placile performante sunt folosite in cadrul lucrarilor la adancimi mari.

Reguli de baza pentru intretinerea placii compactoare cat mai mult timp

Intretinerea trebuie sa vizeze in primul rand motorul. Trebuie respectate cantitatile, intervalele si categoriile pentru filtrele de ulei, combustibil si aer pe care ti le recomanda producatorul motorului.

In plus, ai grija sa cureti placa de baza, rezervorul si spatiile dintre placi, zilnic.

Cand selectezi o placa compactoare ia in considerare alte aspecte si mai putin pretul. Asigura-te ca ai gasit utilajul adecvat locurilor unde vrei sa desfasori lucrarea si analizeaza caracteristicile care fac posibila compactarea optima si lucrul cu cat mai putin efort.

0 Shares:
You May Also Like