Cum alegi ochelari de soare pentru sofat?

Cum alegi ochelari de soare pentru sofat?

Daca aveti de gand sa cumparati ochelari numai pentru conducere, nu cumparati doar orice: uitati-va la lentila, mai bine polarizata, si atat greutatea lentilelor, cat si la cadrul in sine. Acestea, si altele, sunt aspecte de luat in considerare.

In timpul conducerii putem gasi schimbari de iluminat foarte importante; variatii intre zi si noapte care induc relaxare sau distragere a atentiei si stralucire proprie datorita incidentei luminii directe a soarelui. Datorita acestor factori, este de la sine inteles ca este recomandabil sa purtam ochelari de soare atunci cand conducem in timpul zilei si mai ales la anumite intervale orare. Dar ce tip de ochelari de condus sa ai?

Utilizarea ochelarilor de soare pentru a conduce este recomandata, mai ales daca avem de parcurs un drum lung, deoarece va reduce oboseala in timp ce conducem si, mai presus de toate, in anumite momente din zi. Dar trebuie sa luam in considerare ochelarii de soare pe care ii folosim pentru a conduce si a revizui aspecte precum calitatea lor, tipul de lentila pe care il folosesc si chiar culoarea si, desigur, cadrul si caracteristicile sale la diferite niveluri.

Ochelari de soare pentru condus: care dintre ele sa se cumpere

Ochelarii de soare buni pentru conducere ar trebui sa aiba o calitate excelenta. Si in ei, calitatea este masurata in moduri diferite. Cel mai de baza si critice este sa fi trecut controalele de calitate ale Uniunii Europene, astfel incat acestea sa aiba evidentiata certificarea corespunzatoare cu acronimul CE. Dar dincolo de asta, trebuie sa verificam si certificarea filtrului de radiatii ultraviolete.

Condusul cu ochelari de soare nu este o chestiune de moda, ci de siguranta.

Obiectivul este cel mai important lucru intr-o pereche de ochelari de soare pentru condus

Dupa cum probabil ati vazut, primul punct, legat de calitate, ne spune deja ceva despre obiectivul sau. Dar daca ochelarii de soare pe care ii vrem nu sunt pentru fashion, ci special pentru condus, vom fi interesati sa stim daca ar trebui sa optam pentru lentile polarizate. De ce? Deoarece aceste tipuri de lentile nu numai ca au filtre UV mai bunedar ofera, de asemenea, o mai buna protectie impotriva stralucirii.

Sunt mai scumpi decat ochelarii de soare cu un alt tip de lentila, dar ne vor ajuta sa vedem mai bine drumul in orice circumstanta si vor impiedica, de asemenea, reflexia asupra anumitor tipuri de obiecte – prin lumina care ne distrag in timpul conducerii si ne pot distrage atentia sau pot provoca o oboseala mai mare. Prin urmare, incercati sa cautati lentile polarizate atunci cand mergeti sa cumparati ochelari de soare pentru masina.

Si in timp ce culoarea lentilei poate parea oarecum irelevanta, este importanta. Culoarea “sticlei” va avea un impact direct asupra modului in care percepem culorile mediului nostru, tocmai din acest motiv se recomanda utilizarea ochelarilor de soare cu o lentila gri, deoarece ei sunt cei care ne vor afecta cel mai putin negativ in aceasta privinta.

Ne va fi mai usor sa diferentiem schimbarile in relief, conturul oricarui tip de obiect si, de asemenea, nu ne vor impiedica sa vedem corect culoarea semafoarelor, de exemplu. Cauta aici ochelari auto polarizati si gaseste cele mai bune modele pentru tine.

Cum alegi ochelari de soare pentru sofat

Cum te afecteaza soarele cand conduci?

Conducerea intr-o zi frumoasa insorita poate oferi un peisaj uimitor, dar poate crea si un pericol daca vederea soferului este compromisa de un soare stralucitor.

Imediat dupa rasarit si inainte de apus, soarele poate straluci direct in ochii soferilor, lasand multi soferi care conduc cu stralucire. Aceasta stralucire poate face mult mai dificila vizualizarea drumului din fata si potentialele pericole care creeaza un risc suplimentar pentru soferi. Cand stralucirea soarelui este o problema, incetiniti si aveti grija suplimentara, mai ales cand conduceti prin zonele scolare.

Deci, cum te poti proteja? Iti oferim aceste sfaturi pentru soferi care te vor ajuta atunci cand conduci in  soare:

  • Investeste in ochelari de soare polarizati – acestia pot ajuta la reducerea stralucirii.
  • Foloseste-ti parasolarul – poate ajuta la blocarea soarelui.
  • Lasati mai mult spatiu in fata masinii – cand soarele este in ochii tai, poate fi greu sa vezi ce face masina din fata. Este inca un moment cand merita sa lasati mai mult spatiu intre dvs. si urmatorul vehicul.
  • Conduceti cu farurile aprinse pentru a va creste vizibilitatea pentru alti soferi

Sfaturi suplimentare:

  • Pastrati-va parbrizul curat, in interior si in exterior
  • Verificati-va parbrizul ca sa nu existe sparturi si crapaturi
  • Evitati depozitarea hartiei sau a altor articole pe tabloul de bord
  • Daca intampinati dificultati in a vedea drumul, utilizati marcajele benzii pentru a va ghida.

Rareori vizibilitatea va fi absolut perfecta in timpul conducerii, dar daca soferii stiu acest lucru si fac ajustarile adecvate, puteti minimiza orice riscuri suplimentare care vin cu conditii vizuale mai putin decat optime. Ochelarii de condus sunt cea mai buna solutie.

 

0 Shares:
You May Also Like