Cum să produci energie verde și să economisești bani cu panouri fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o tehnică economică și sustenabilă de producere a energiei verzi într-un mod care nu afectează mediul înconjurător și totodată este mult mai ieftină. Da, achiziția unui sau a mai multor panouri fotovoltaice este o achiziție costisitoare, însă pe parcurs îți vei câștiga banii înapoi și vei putea să economisești.

De asemenea, sursele tradiționale care se ocupă cu producerea energiei încep să fie din ce în ce mai scumpe, iar mediul înconjurător devine din ce în ce mai rău. Aceste surse de energie tradițională sunt un factor nociv pentru mediu, datorită dioxidului de carbon pe care îl emană în atmosferă.

Panourile fotovoltaice funcționează prin absorbția razele soarelui. Prin absorbția acestora se declanșează eliminarea electronilor și se creează un nou curent electric. Cu ajutorul efectului fotovoltaic, acest curent reușește să alimenteze o grămadă de dispozitive, de electrocasnice, chiar și casa ta sau mai multe întreprinderi comerciale.

De asemenea, energia verde este mult mai curată și prin popularizarea acesteia, se va reduce utilizarea energiei fosile care agravează mediul înconjurător. Pe lângă acest lucru, guvernele a multor țări de pe glob acordă subvenții pentru a motiva populația să folosească energia verde.

Dacă nu știi de unde să achiziționezi panouri fotovoltaice calitative și benefice pentru locuința ta, Helius este unul dintre brandurile calitative de pe piață și care îți oferă servicii excepționale la prețuri super bune.

Cum se utilizează panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt invenții de actualitate, care reprezintă inovațiile avansate și tehnologizate pe care oamenii le creează pentru a trăi mult mai sănătos și econom. Astfel că, aceste panouri funcționează cu ajutorul efectului fotoelectric și se folosesc de materiale, precum siliciul, adică materiale semiconductoare pentru a transforma energia primită de la soare în energie verde.

Panourile se pot monta în locuri unde soarele bate exact pe acestea sau pe acoperiș. Razele soarelui ajung la panourile fotovoltaice. Există câteva celule solare care sunt în interiorul panoului și care conțin materiale semiconductoare.

După ce lumina soarelui a ajuns la celule respective, ei se vor băga în seamă cu electronii care se află în materialele semiconductoare. Aici se creează efectul fotovoltaic. Electronii care sunt în materialele semiconductoare au multă energie și generează curent, în cele din urmă.

Cu ajutorul câmpurilor electrice care conduc electronii înăuntrul celulelor solare, curentul electric este format. După acest pas, curentul electric este trimis într-un invertor care îl schimbă în curent alternativ pentru ca tu să-l poți folosi în casă sau pentru afacerea ta. Curentul alternativ este ori depozitat într-o baterie pentru a fi folosit ulterior, ori este transmis în rețeaua electrică a clădirii tale.

Eficiența poate să fie afectată de câțiva factori, ca de exemplu unghiul, care este intensitatea razelor de soare, cât de vechi este panoul, calitatea pe care celulele solare o au și cum sunt orientate panourile fotovoltaice.  Însă, chiar și așa, tehnologia s-a dezvoltat extrem de mult și aduce inovații din ce în ce mai eficiente.

Care sunt beneficiile energiei solare

Există o serie de beneficii pe care un montaj panouri fotovoltaice le aduce și care sunt extrem de sustenabile, de curate și de avantajoase pentru tine și nevoile tale. Unul dintre avantajele pe care kit-ul de panouri fotovoltaice le aduce este o energie sustenabilă și curată.

Cu ajutorul panourilor, energia care este transmisă de acestea este una care nu emite nimic nociv, precum gazele cu efect de seră, pe care sursele tradiționale de energie le emit. Astfel, prin achiziționarea unui kit panouri fotovoltaice vei ajuta minimalizarea modificărilor climatice bruște și a scăderii gazelor cu efect de seră în atmosferă.

Energia solară va dăinui pentru o perioada îndelungată datorită soarelui care este pe cer în fiecare zi. Chiar dacă razele acestuia nu sunt la fel de puternice ca în ziua anterioară, panourile tot absorb o parte mică din razele pe care le-au primit.

După cum am specificat mai sus, investiția aceasta este una costisitoare la început. Însă, după ce vei ajunge să generezi energie electrică, vei observa o economisire drastică a costurilor și chiar vei putea renunța la facturile pentru energie electrică de la stat.

Odată ce te-ai decis să instalezi un astfel de panou fotovoltaic, apar și subvențiile, creditele sau reducerile fiscale pentru a te sprijini în instalarea acestuia. În acest fel, te susține și sprijină în alegerea pe care ai ales-o.

De altfel, prin acest gest pe care guvernul îl face, mai mulți oameni pot fi atrași de panourile fotovoltaice, deoarece nu este o investiție așa mare din punct de vedere financiar. Cu ajutorul energiei electrice verzi vei plăti un preț stabil în fiecare lună. Nu vei mai depinde în totalitate de furnizorii tradiționali care măresc prețul în funcție de diverși factori.

De asemenea, în cazul în care locuiești într-o zonă cu rețea instabilă sau este o furtună, nu vei întâmpina nici măcar vreo problemă, datorită faptului că ești independent din punct de vedere energetic.

Inițierea călătoriei cu panourile fotovoltaice

Pentru început vei avea impresia că este un proces greu, care va dura mult timp, care necesită o groază de bani și de timp. Da, este adevărat! Însă, procesul este mult mai ușor decât pare, chiar dacă are mulți pași de urmat și este gestionabil.

Un prim pas este de a analiza care este potențialul pe care îl are soarele. Înainte de a aplica altă mișcare pe care să o faci în această direcție, acest pas este extrem de important. Dacă potențialul solar nu este destul de mare, nu necesiți panouri fotovoltaice. Poți verifica acest aspect cu ajutorul unei hărți de iradieri solare care este online sau prin solicitarea unui instalator specialist de panouri fotovoltaice.

Al doilea pas este alegerea unui sistem. Gama de sisteme este largă, cu funcții și avantaje diferite, ca de exemplu există sisteme care depozitează energia, sisteme care se conectează la rețea și sisteme care nu au legătură cu rețeaua. Sistemul care depozitează energia, va stoca energia în baterie, iar sistemul care se conectează la rețea va distribui surplusul de energie în rețeaua respectivă. 

Pe lângă aceste aspecte, pentru ca instalarea și funcționarea panourilor să fie corespunzătoare, ai nevoie de un instalator profesionist în domeniu, care să fie certificat, să aibă cunoștințe vaste, să aibă recenzii bune de la clienții anteriori și să fie serios și profesionist. Asigură-te că examinezi avantajele și toate costurile panourilor fotovoltaice, de la cele inițiale până la economiile pe un termen lung. De asemenea, calculează și subvențiile sau incentivele fiscale.

După ce instalarea a luat loc, asigură-te că există o mentenanță regulată care va fi făcută pentru a vedea dacă panourile funcționează optim pentru o perioadă lungă de timp și pentru ca acestea să fie curățate.

0 Shares:
You May Also Like
Ce sunt avocatii si cum lucreaza
Read More

Ce sunt avocatii si cum lucreaza?

Un avocat, este un jurist profesionist autorizat legal sa practice dreptul. Profesia de avocat consta in aplicarea teoriilor juridice abstracte in cazuri specifice,…