De ce sa optezi pentru backup zilnic pentru site?

De ce sa optezi pentur backup zilnic pentru site?

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a va proteja site-ul web si continutul acestuia este sa faceti backup regulat. Acest articol va va arata cum sa configurati o copie de rezerva pentru site-ul dvs., folosind cativa pasi simpli.

Ce este backup zilnic?

Backup-ul zilnic este un proces de creare si stocare automata a unei copii a continutului site-ului dvs. in fiecare zi.

Proprietarii de site-uri web pot folosi backup zilnic pentru a-si proteja site-ul impotriva stergerilor accidentale, pierderii de date si coruperii si pentru a se asigura ca site-ul lor ramane disponibil in caz de urgenta.

Exista mai multe motive pentru care ati putea dori sa creati o copie de rezerva zilnica a site-ului dvs.:

 • Pentru a va proteja site-ul de stergeri accidentale sau pierderi de date;
 • Pentru a va asigura ca site-ul dvs. ramane disponibil in caz de urgenta;
 • Pentru a mentine continutul site-ului dvs. coerent pe diferite dispozitive si browsere;
 • Pentru a imbunatati performanta site-ului prin reducerea numarului de solicitari facute catre server.

Exista mai multe moduri diferite de a crea o copie de rezerva a site-ului dvs. web. Cea mai eficienta metoda depinde de dimensiunea, structura si continutul site-ului dvs.

Unele metode populare de a crea copii de rezerva zilnice includ:

 • Software de backup: Unii proprietari de site-uri web folosesc software de backup pentru desktop pentru a crea o copie a site-ului lor in fiecare zi. Aceasta metoda este simpla si usor de utilizat, dar este posibil sa nu fie potrivita pentru toate site-urile web;
 • Stocare in cloud: proprietarii de site-uri web pot folosi, de asemenea, servicii de stocare in cloud pentru a stoca o copie a continutului site-ului lor in fiecare zi. Aceasta optiune este convenabila, dar poate fi mai costisitoare decat utilizarea unui software de rezerva sau a unei alte forme de stocare;
 • One-time upload: Unii proprietari de site-uri web folosesc o functie de incarcare unica pentru a crea o copie a continutului site-ului lor in fiecare zi. Aceasta metoda este mai putin convenabila decat utilizarea software-ului de rezerva sau a stocarii in cloud, dar poate fi mai eficienta daca site-ul dvs. este mare sau complicat;

Cum se realizeaza procesul de backup?

Crearea unui backup zilnic al site-ului dvs. este un pas important in protejarea acestuia de potentiale daune. Luand cateva minute pentru a crea o copie de rezerva, va puteti asigura ca site-ul dvs. va fi disponibil in caz indiferent de factorii ce pot dauna bunei functionari.

Ce sa fac daca site-ul meu este offline

Daca site-ul dvs. este offline, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va asigura ca aveti o copie de rezerva a site-ului dvs. Cel mai important lucru este sa pastrati fisierele si folderele site-ului dvs. intr-o locatie consecventa, astfel incat sa le puteti restaura cu usurinta daca este necesar. De asemenea, puteti crea un backup a site-ului dvs. folosind un serviciu de backup online sau puteti utiliza un program software pentru a crea copii de siguranta regulate ale fisierelor site-ului dvs.

Daca nu puteti accesa fisierele site-ului, le puteti restaura dintr-o copie de rezerva. Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie de numele fisierului site-ului si locatia folderului. De asemenea, puteti incerca sa contactati furnizorul dvs. de gazduire sau constructorul de site-uri web pentru a vedea daca va pot ajuta sa va restaurati site-ul.

De ce sa iti faci backup la site?

Iportanta backup-urilor site-ului web nu este mentionata pana cand nu este esentiala. Dar cand soarta site-ului tau depinde de a avea o copie de rezerva a site-ului, te vei invinovati ca nu ai facut-o.

Evitati orice problema facand copii de rezerva ale site-ului dvs. in mod regulat. Acest articol va explica importanta backup-urilor site-ului web.

In fiecare dimineata, te trezesti si te speli pe dinti. Este un obicei bun. Obisnuiti-va sa faceti copii de rezerva pentru site-ul dvs. sau predati aceasta responsabilitate unei agentii de dezvoltare web.

Backup-ul site-ului este o copie a tuturor fisierelor importante salvate intr-o sursa externa. Tu decizi ce anume sa includa in backup.

Pentru ce fisiere ar trebui sa faceti copii de rezerva?

 • Fisierele de baza
 • Tema, pluginuri, incarcari
 • Fisierele de configurare
 • Baza de date
 • Alte informatii pretioase

O copie de rezerva este principala garantie ca site-ul dvs. poate fi complet restaurat dupa orice probleme si blocari.

O copie de rezerva a site-ului va ajuta daca stergeti din greseala unele elemente importante, o tema sau un plugin/modul va dauneaza site-ului sau daca site- ul este piratat.

Dupa cum am mentionat deja, importanta backup-urilor site-ului web poate fi comparata cu importanta mentinerii dintilor curati sau a face backup-uri pe computer.

Este necesara copierea de rezerva a site-ului web. Ele fac posibila restaurarea site-ului dvs. cu detalii minore daca se intampla ceva. O copie de rezerva este unul dintre pasii de baza pentru crearea unui site web sigur.

0 Shares:
You May Also Like