Masini agricole pentru prelucrarea pamantului

Masini agricole pentru prelucrarea pamantului

Solul este unul dintre elementele esentiale ale agriculturii, motiv pentru care cele mai multe lucrari se concentreaza pe asigurarea nutritiei, hidratarii si a supletei acestuia. Un sol prea dur sau prea compact ar putea bloca expansiunea radacinilor plantelor si, in acelasi timp, ar fi prea sarac in substante care sa incurajeze cresterea plantelor.

Chiar inainte de a alege masinile Agricole si piese Aro de schimb cu care sa lucreze pamantul, multi experti recomanda testarea caracteristicilor solului si orientarea spre tipurile de ingrasaminte compatibile cu plantele care urmeaza sa fie cultivate. Daca ati facut deja acest lucru, atunci tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti din masinile agricole enumerate mai jos:

Plugul

Acesta este un instrument folosit in agricultura din cele mai vechi timpuri si este utilizat pentru a amesteca in sol deseurile lasate de culturile anterioare. Acest tip de lucrare a suprafetei superioare a solului nu numai ca favorizeaza circulatia aerului, dar este, de asemenea, o modalitate excelenta de a suplimenta nutrientii imprastiati anterior cu un distribuitor de ingrasaminte.

La un nivel mai putin industrial si mai amatoricesc, sau atunci cand trebuie lucrate parcele mai mici de teren, plugul este inlocuit cu alte echipamente de cultivare, de exemplu motocultoarele.

Grapa cu discuri sau grapa rotativa

Cunoscuta si sub numele de grapa, aceasta masina agricola este folosita pentru a sparge bulgarii de sol care sunt prea compacti pentru a gazdui semintele. In multe cazuri, se utilizeaza si pentru a reamesteca ingrasamintele sau pentru a dezintegra gazonul.

Desi exista multe tipuri disponibile pe piata, cele mai frecvent utilizate sunt modelele cu discuri, cu dinti care se rotesc rapid, si modelele rotative, care utilizeaza energia mecanica si forta de impingere pentru a lucra solul.

Freza rotativa

Cunoscut si sub numele de freza rotativa, acest utilaj face parte din categoria masinilor agricole care pregatesc solul pentru insamantare prin maruntirea si amestecarea suprafetei exterioare a acestuia. Extrem de utila si impotriva buruienilor, aceasta unealta este adesea atasata la un tractor, ceea ce face ca miscarea sa sa fie mai lina si mai imediata.

Pentru parcelele mici de teren, pentru munca de amator sau pentru lucrarile care nu sunt neaparat obositoare si care necesita mult timp, motocultorul este unealta preferata.

Cilindru compactor

Odata ce faza de semanat este finalizata, acest tip de cilindru, cunoscut si sub numele de cilindru de strivire, este utilizat pentru a compacta solul in jurul semintelor.

Asemanator unui cilindru rotativ mare care isi foloseste propria greutate pentru a inchide partea superioara a solului, suprafata sa poate fi neteda sau dintata si este de obicei trasa de alte utilaje agricole.

Digger

Acest utilaj face aceeasi treaba ca si plugul, dar ajunge la adancimi mai mari si poate fi folosit si pe teren umed. Perfecta pentru drenarea suprafetelor, aceasta unealta sparge solul datorita miscarii alternante a unor lopeti triunghiulare pozitionate pe un ax.

Weeder

Aceasta este solutia ideala pentru a scapa rapid de buruienile care ameninta cultura, facand solul mai maleabil si mai oxigenat. Adesea tractata de un tractor, suprafata sa este suficient de mare pentru a acoperi mai multe randuri deodata.

Subsolatori

Acestea sunt utilaje agricole capabile sa faca taieri verticale mari, necesare pentru a sparge solurile mai compacte. De asemenea, sunt excelente pentru irigarea celor mai uscate soluri, in special in perioadele cele mai calduroase ale anului.

Cultivatoare

Cunoscute si sub numele de defrisatoare si destinate ingrijirii solului, aceste unelte agricole pot fi o alternativa la arat, deoarece pot pregati solul pentru semanat. Datorita ancorelor lor, pozitionate in randuri paralele, acestea sunt capabile sa deplaseze bulgarii de pamant, sa impinga resturile de taiere la suprafata si apoi sa niveleze solul cu ajutorul rolelor din spate (daca sunt prezente).

Masini agricole pentru insamantarea sau transplantarea plantelor

Daca in gradinile mici semanatul sau transplantarea se poate face manual, in cazul agriculturii intensive ar necesita prea mult timp si forta de munca. Pentru a indeplini rapid aceste sarcini, iata care sunt masinile agricole folosite:

Transplanturi

Acestea sunt masini tractate de tractoare care sunt folosite pentru a pozitiona in sol plantele care sunt deja mari sau care au fost pur si simplu mutate din alte zone sau containere. Acestia creeaza brazda, pozitioneaza planta si apoi compacteaza solul cat mai bine pentru a favoriza dezvoltarea radacinilor.

Semanatori

Acestea sunt masini agricole folosite pentru a imprastia semintele in mod uniform pe terenul arat anterior. Echipate cu rezervoare mari si sisteme de distributie eficiente, acestea creeaza, de asemenea, brazda, aseaza semintele si apoi recompacteaza solul. Acestea sunt, de asemenea, disponibile pentru lucrari mai mici, iar in acest caz exista diferite tipuri, inclusiv semanatoarea manuala si semanatoarea autopropulsata.

0 Shares:
You May Also Like