5 motive petru care poti aduce la ginecolog fata ta de 14 sau 15 ani

5 motive petru care poti aduce la ginecolog fata ta de 14 sau 15 ani

Atunci cand ai o fata mica de varsta, trebuie sa stii ca ea se va dezvolta si va ajunge sa fie adolescenta. Acest moment este unul special, iar modificarile corpului sunt vizibile. Exista nevoi nou aparute pentru tanara fata si nu stie intotdeauna cum sa reactioneze la schimbarile care apar.

De aceea este important sa fii alaturi de fiica ta si sa o ajuti sa observe cu usurinta ce se intampla cu organismul ei si cum anume sa se comporte cu ceea ce apare nou. O prima vizita la medicul ginecolog o poate ajuta si o poate sustine in a intelege ce urmeaza si cum sa aiba grija de ea si de corpul ei. Pentru ginecologie Mures poti apela la policlinica CaritSanmed.ro.

 

Aici doctorii sunt foarte deschisi si dornici sa ajute. Fiica ta o sa fie sustinuta in prima sa vizita, primind informatii necesare pentru varsta ei. Iata 5 motive pentru care poti aduce fata ta de 14 sau 15 ani pentru o prima vizita la medic:

 

  1. Este important sa existe un control de inceput pentru orice adolescenta

 

Cand orice fata ajunge la varsta adolscentei, are nevoie de indrumare pentru sfera intima. Astfel, o prima vizita la medicul ginecolog este mai mult decat necesara. O sa i se explice ce se poate intampla, care sunt riscurile de a ramane gravida si care sunt pasii de protectie pe care ii poate face, etc.

De asemenea, o sa fie controlata si o sa fie observate anumite elemente ce tin de aspect, sanatatea aparatului genital sau ingrijire.

 

  1. Daca vii la doctor cu fiica ta, o sa poti sa observi dezvoltarea posibila a unor patologii si o sa poti sa iei masuri de preventie sau o sa apelezi la tratamente, daca este cazul

 

Uneori inca de la o prima vizita la ginecolog se pot observa anumite caracteristici fizice care nu sunt in regula. Se pot fce investigatii sau se pot lua masuri de preventie, in functie de situatiile respective. Medicul poate si sa te previna pentru aparitia anumitor afectiuni si sa te indrume pentru a modifica anumite comportamente sau actiuni.

 

  1. Formarea tinerelor din punctul de vedere al aparatului genital, este foarte importanta

 

Medicul o sa tina sub observatie zona intima si o sa verifice dezvoltarea sanatoasa a aparatului genital. De aceea este recomandata vizita la ginecolog din perioada adolescentei.

 

  1. Igiena intima poate sa fie deficitara, iar medicul poate sa dea informatiile necesare pentru a ajuta tanara fata

 

Uneori igiena intima este deficitara pentru ca tanara fata inca nu stie care sunt modificarile care au aparut. Ea nu stie cum sa se comporte cu noile schimbari din viata ei si are nevoie de indrumare.

 

  1. Ciclul menstrual trebuie sa fie monitorizat la aceasta varsta

La aceasta varsta apare ciclul menstrual la cele mai multe dintre tinerele fete. Se poate sa fie o diferenta de cativa ani in minus sau in plus, insa trebuie sa existe o monitorizare din partea medicului pentru sanatatea fetelor.

0 Shares:
You May Also Like