Avantajele practice ale usilor din lemn

Man opening the door

Lemnul este folosit de secole. Este unul dintre principalele materiale din constructii. Se utilizeaza la fabricarea mobilierului, a decoratiunilor si a tuturor accesoriilor. Datorita numeroaselor sale avantaje, lemnul este folosit pentru a crea unul dintre cele mai importante elemente ale unei case – si anume usa. Pe langa usile din lemn, usile din sticla, metal si chiar din plastic castiga teren de cativa ani. Avantajele clasicelor din lemn sunt greu de depasit atat pentru usile camerei, cat si pentru usile casei.

Cand vine vorba de alegerea unei usi din fata, usile din lemn sunt considerate cam demodate in ciuda avantajelor lor, iar multi constructori de case prefera, asadar, sa foloseasca sticla si metal. Chiar si ca usile apartamentelor, clasicele sunt din ce in ce mai stramutate, deoarece tendinta este si aici catre material transparent, care da impresia de lumina si spatiu. Cu toate acestea, daca exista copii in gospodarie, alegerea usilor de sticla poate disparea rapid. In plus fata de amprentele inestetice si necesitatea crescuta de curatare, riscul de ranire nu poate fi niciodata exclus complet, chiar si cu sticla securizata. In plus, usile din lemn, spre deosebire de alternativele din sticla sau metal, au o izolatie termica foarte buna si pot ajuta la economisirea energiei, ceea ce devine din ce in ce mai interesant in zilele de azi.

Usile din lemn ofera, de asemenea, o serie de avantaje din punct de vedere vizual. Spre deosebire de sticla, metal sau chiar plastic, care poate fi usor zgariat, usile din lemn imbatranesc „frumos” si, prin urmare, sunt foarte rezistente. Exista cateva exemple vechi de cateva sute de ani si care sunt inca in uz. Astfel de usi vechi pot oferi unei case o atmosfera foarte speciala. De asemenea, ar trebui luat in considerare faptul ca prea multa transparenta poate deveni rapid enervanta, mai ales cand vine vorba de usa din fata sau de usa din dormitor. Daca se opteaza pentru TGG- usi din lemn, se poate alege dintr-o gama larga de variante. 

O usa din lemn se caracterizeaza mai apoi prin simplitatea sa, acesta fiind  principalul avantaj al acestei materii prime. Desigur, se pot modela in orice mod dorit si se pot decora cu imaginatie. Dar nimic nu va bate frumusetea necomplicata a lemnului in sine. O usa din lemn este suta la suta ecologica si se potriveste perfect in orice casa cu elemente din lemn. Aceste caracteristici, combinate cu o gama neobisnuit de larga de culori si tipuri de lemn, sunt motivul pentru care usile din lemn sunt alese cel mai adesea in fiecare latitudine geografica si in fiecare climat. Lemnul este usor de prelucrat si asamblat si se caracterizeaza printr-o izolatie termica foarte buna. 

0 Shares:
You May Also Like