De ce sa apelezi la un azil de batrani?

De ce sa apelezi la un azil de batrani

Singuratatea in randul varstnicilor este un flagel national: 27% dintre ei sufera de ea! Cum se alege o casa pentru o ruda in varsta? Toate raspunsurile la intrebarile voastre despre camine batrani in Bucuresti, in acest scurt rezumat:

Limitele ingrijirii la domiciliu

Desi majoritatea oamenilor doresc sa ramana la domiciliu, problemele de securitate apar pe masura ce pierderea autonomiei avanseaza, ceea ce face necesara instituirea unei asistente zilnice (ingrijire la domiciliu, amenajare si intretinere a locuintei etc.). De indata ce aceasta asistenta devine permanenta, mutarea intr-un azil de batrani pare a fi cea mai buna solutie, atat pentru persoana in varsta, cat si pentru ingrijitor.

Cand ar trebui sa va ganditi sa va mutati intr-un azil?

In timp ce unele persoane asteapta sa devina foarte dependente inainte de a intra intr-un azil de batrani, altele prefera sa se bazeze pe autonomia lor relativa pentru a se integra treptat. Adresati-i intrebarea persoanei dragi, astfel incat aceasta sa se implice cat mai mult in decizie.

Care sunt avantajele?

Motivele pentru care persoanele varstnice aleg un azil au ca scop asigurarea unei calitati mai bune a vietii pentru persoana in cauza:

  • Sa beneficieze de asistenta medicala de calitate si de prezenta linistitoare a medicului coordonator.
  • Bucurandu-se de un cadru placut intr-un mediu adaptat.
  • Beneficiaza de o varietate de servicii (activitati, ateliere terapeutice, excursii, activitati sportive etc.).
  • Rupeti singuratatea si mentineti o anumita viata sociala cu rezidentii.

Criterii de selectie: nevoile persoanei in varsta

Mai multe criterii ar trebui sa va ghideze in alegerea unei structuri adecvate, cele mai importante fiind gradul de dependenta si ingrijirea medicala pe care o necesita patologia. Apoi, ar trebui luate in considerare si alte criterii, cum ar fi cadrul si gama de servicii.

Rezidente pentru persoanele in varsta apte de munca

Acest tip de unitate este potrivit pentru persoanele in varsta care sunt inca apte de munca. Aceasta le permite sa aiba o viata sociala plina de viata si sa beneficieze de serviciile puse la dispozitie pentru confortul si siguranta lor:

  • Resedinta de servicii: acest tip de resedinta, care este un intermediar intre casa si azilul de batrani, permite o viata independenta si ofera numeroase servicii si activitati de agrement. Acesta nu ofera asistenta medicala.
  • Ingrijire de zi: pentru persoanele in varsta care nu pot sau nu doresc sa ramana acasa in timpul zilei.

 

Centre de ingrijire rezidentiala

Aceste unitati sunt concepute pentru a sprijini persoanele varstnice vulnerabile prin furnizarea de ingrijire completa, inclusiv cazare, catering, divertisment si ingrijire. Exista 3 tipuri de facilitati:

  • Institutii pentru persoane varstnice dependente: foarte medicalizate, acestea pot gazdui rezidenti foarte dependenti
  • Unitati de ingrijire pe termen lung: situate in spitale, acestea gazduiesc pacienti care necesita ingrijiri medicale foarte grele.
  • Unitati cognitiv-comportamentale: aceste unitati sunt concepute pentru a gazdui pacienti apti de munca cu boala Alzheimer sau alte tipuri de dementa.

Vizite la azilele de batrani

Dupa ce ati identificat tipul de azi care se potriveste cel mai bine persoanei in varsta, este important sa vizitati caminul pentru a verifica o serie de aspecte importante, cum ar fi formarea si numarul de personal, siguranta si igiena, alimentatia, confortul si gama de activitati disponibile.

De ce sa apelezi la ajutorul unui azil?

Facturile neplatite care zac prin casa atunci cand vizitati ar putea fi un semn ca finantele va coplesesc parintele. Pierderea capacitatii de a tine pasul cu facturile este uneori un semn precoce al dementei. Daca persoana iubita este capabila sa plateasca facturile, dar nu o face, el sau ea ar putea experimenta un anumit grad de pierdere a memoriei. Intrebati persoana iubita despre situatie pentru a evalua amploarea problemei si ajutati-l sa gaseasca modalitati de a rezolva problema.

Scaderea Activitatii Sociale

Anii de aur sunt adesea caracterizati de pierderea prietenilor si a celor dragi, iar seniorii ar putea sa nu mai aiba oameni cu care sa petreaca timpul. Adultii in varsta pot avea, de asemenea, dificultati de socializare daca nu mai sunt capabili sa conduca. Ingrijitorii la domiciliu ofera companie si pot oferi, de asemenea, transport in locuri in care adultii in varsta pot socializa cu alti varstnici.

Daca vedeti oricare dintre semnele enumerate mai sus, discutati deschis cu persoana iubita despre posibilitatea de a angaja un ingrijitor profesionist pentru a va ajuta. Cand va ganditi la ingrijirea seniorilor, familiile ar trebui sa se asigure ca cei dragi in varsta au resursele de care au nevoie pentru a-si mentine independenta si a ramane sanatosi.

Profesionistii de incredere de la Astertivo pot ajuta seniorii cu sarcini zilnice, cum ar fi gatitul, spalatul si exercitii fizice si, de asemenea, ii pot incuraja sa se concentreze pe obiceiuri mai sanatoase de viata. Apelati la asertivo  pentru a afla mai multe despre planurile noastre flexibile si personalizabile de ingrijire a seniorilor, astfel incat sa va asigurati ca obtineti cele mai bune rezultate.

 

0 Shares:
You May Also Like
Ce este reumatologia?
Read More

Ce este reumatologia?

Reumatologia este specialitatea medicala care este responsabila pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea bolilor sistemice musculo-scheletice si autoimune. Este una dintre specialitatile…