Amanetul auto: solutia potrivita in situatii urgente

Amanetul auto: solutia potrivita in situatii urgente

Imprumuturile oferite prin cadrul serviciului de amanet masini Bucuresti sunt extrem de populare in aceste vremuri. Astfel, daca ai dovada in mana ca tu esti proprietarul masinii, poti beneficia de o anumita suma de bani, pentru perioade scurte, care se bazeaza pe valoarea masinii.

Principala diferenta este ca, atunci cand apelezi la aceasta varianta, institutia iti pastreaza masina pana in momentul achitarii integrale. Nu este cazul tuturor creditorilor, dar este forma de obtinere intalnita cel mai des pentru acest tip de imprumut.

Odata ce imprumutul este platit, vei avea de obicei doar cateva saptamani sau luni pentru a rambursa imprumutul. Ratele dobanzii la aceste imprumuturi pot fi ridicate, dar nici aceasta nu este o regula fixa.

Tine cont totusi de faptul ca ratele dobanzilor la imprumuturile auto cu amanet au valori mai mici decat cele ale altor tipuri de imprumuturi bancare. Avertismentul este ca iti poti pierde masina daca intarzii.

Cum sa obtii un imprumut de amanet auto?

Deoarece suma imprumutului de amanet auto depinde de valoarea masinii tale, nu vei avea mult noroc incercand sa iti amanetezi masina online. Mai degraba, va trebui sa faci o vizita companiei specializate pentru a iti fi evaluat vehiculul.

Acolo, un agent de vanzari va inspecta vehiculul pentru a determina valoarea acestuia. Pentru aceasta evaluare sunt suficiente doar cateva minute. Apoi, agentul de vanzari iti va oferi o oferta bazata pe valoarea masinii si limitele institutiei.

Daca esti de acord, vei oferi documentele de identificare ale masinii si ale tale si nu iti va mai ramane de facut decat sa finalizezi procesul de aplicare si sa incasezi cecul. Caci in aceste cazuri, nu exista nicio perioada de asteptare sau intarzieri de transfer intre conturile bancare.”

La ce sa fii atent?

In timp ce imprumuturile de amanet auto sunt simplu de incheiat, nu inseamna ca acestea sunt intotdeauna in interesul tau. Iata cateva aspecte nu tocmai placute pe care e nevoie sa le stii inainte.

  • Ratele ridicate ale dobanzii

Aceste imprumuturi pot percepe adesea rate ale dobanzii mari. Din nou, sunt mai mici decat ceea ce ai plati pentru un credit bancar . Dar daca reusesti sa obtii bani in alt mod, s-ar putea sa economisesti mult din dobanzi.

  • Se poate sa nu pastrezi masina

Unele companii de amanet auto iti pastreaza masina in timp ce perioada contractuala este in desfasurare.

Daca masina este modul tau de a ajunge la serviciu sau pentru alte activitati zilnice, este recomandat sa alegi un imprumut care nu necesita renuntarea la mijlocul de transport.

  • Este posibil sa iti pierzi complet masina

Chiar daca firma de amanet nu pastreaza masina pe perioada contractuala, aceasta pastreaza titlul masinii in cazul in care nu reusesti sa achiti.

Si, desi imprumutul are o valoare de maxim 75% din valoarea reala a masinii, nu reusesti sa pastrezi diferenta. Deci, daca faci un imprumut in valoare de 2.000 euro si masina ta valoreaza 5.000 euro, nu vei primi diferenta in momentul vanzarii acesteia.

Imprumuturile oferite pentru amanetarea auto sunt de obicei o optiune de ultima instanta atunci cand nu mai sunt disponibile alte variante mai putin costisitoare.

Este recomandat sa iei in calcul fiecare optiune inainte de a o alege pe aceasta. Daca simti ca aceasta este miscarea corecta, consulta o companie specializata, precum Amanet Auto, pentru a incheia un contract.

 

0 Shares:
You May Also Like