Avantajele plaselor de tantari si de ce ar trebui sa iti pui si tu

Avantajele plaselor de tantari si de ce ar trebui sa iti pui si tu

Plasele de tantari sunt un accesoriu din ce in ce mai indispensabil in case, mai ales vara pentru a proteja mediile interioare de insecte cu solutii putin greoaie sau enervante. Aceste plase de tantari sunt cu diferite finisaje si culori sunt disponibile pentru fiecare tip de fereastra.

Tipuri de plase de tantari

Daca casa este in constructie, este o buna practica sa se prevada instalarea plasei de tantari impreuna cu ferestrele, optand pentru modele retractabile (incastrate). Datorita masurilor tehnice adecvate si pregatirii anterioare a ferestrei, se realizeaza o integrare perfecta, iar plasele de tantari sunt practic invizibile.

Daca, pe de alta parte, aveti o gaura de usa sau fereastra existenta si spatiul disponibil intre cadrul ferestrei si orice oblon sau oblon este suficient, puteti lua in considerare instalarea la vedere. In acest caz, plasa de tantari este fixata pe tapiterie prin suruburi adecvate pe mai multe puncte.

In cele din urma, in cazul lipsei totale de spatiu, unele modele ofera posibilitatea instalarii frontale, sau direct pe compartiment sau pe fereastra, cu ajutorul unor accesorii speciale care va permit sa fixati plasele de tantari atat in ​​sistem fix cat si detasabil.

Picoscenica

Dimensiuni foarte mici care permit instalarea plasei de tantari intr-un spatiu de numai 25mm, poate fi instalata chiar si in absenta peretilor din spate la cutie. Este reversibil: poate fi instalat in dreapta sau in stanga compartimentului fara a fi necesar sa-l specificati la comanda produsului.

De asemenea, este posibil sa se instaleze fara utilizarea suruburilor, datorita adezivului special pe ambele fete furnizat standard.

Miniscenica

Poate fi instalat chiar si in absenta peretilor din spate la cutie, datorita capacului compensatorului furnizat standard. Este reversibil: poate fi instalat in dreapta sau in stanga compartimentului fara a fi necesar sa-l specificati la comanda produsului.

De asemenea, este posibil sa se instaleze fara utilizarea suruburilor, datorita adezivului special pe ambele fete furnizat standard.

Estetika

Plasa de tantari complet noua sub orice aspect: estetic, functional si de instalare. Profilele si materialele plastice au fost concepute pentru a oferi o bariera impotriva plostilor enervante.

Sistemul de inchidere are un profil cu o perie care dispare in interiorul barei de ridicare a manerului. Liniile esentiale si curate, combinate cu ghidajul la fel de larg ca si cutia, garanteaza un finisaj estetic perfect „cadru” in jurul gaurii.

Noua tehnologie in ciucure care poate fi reglata in inaltime si retractata pana cand dispare in perioadele in care plasa de tantari nu este utilizata. Estetika se adapteaza la cele mai neregulate spatii fara a adauga spate, silicon sau garnituri.

Mini

Este un paravan pentru insecte realizat cu plasa din fibra de sticla si reprezinta raspunsul la problemele de spatiu. Asamblarea usoara trebuie, de asemenea, adaugata la dimensiunea minima: de fapt, capetele sale sunt echipate cu arcuri care sustin cutia atunci cand este pozitionata in partea superioara a gaurii pentru a aluneca sub ghidaje, fara a fi necesara fixarea acesteia.

Fara a neglija importanta ghidajelor antivent, care tin perfect plasa in interiorul lor chiar si in prezenta curentilor de aer puternici.

Ce boli pot transmite insectele care intra in casa ta?

Malarie

Malaria reprezinta principalul risc pentru sanatate pentru calatori datorita faptului ca este foarte raspandit in regiunile tropicale si subtropicale din intreaga lume si datorita rezultatului sau potential fatal.

Boala este cauzata de un parazit unicelular care locuieste in sange din genul Plasmodium, transmis de un tantar din genul Anopheles. Exista diferite specii. Studiul acestei boli face obiectul unei fise specifice.

Virusul chikungunya

Aceasta este o boala virala emergenta cauzata de un Alphavirus, al carui rezervor principal este format din maimute si alte vertebrate, inclusiv oameni infectati.

Transmiterea catre oameni are loc ca rezultat al muscaturii tantarului genului Aedes. Acesta este in esenta un vector diurn. Aceasta boala afecteaza Africa, Asia de Sud-Est si intregul subcontinent indian. Boala progreseaza sub forma de focare epidemice.

Boala poate trece neobservata. In forma sa obisnuita, duce la o stare febrila, cu dureri articulare si musculare intense. Uneori este insotita de hemoragii usoare. Progresia bolii este in mod normal favorabila, dar pot aparea complicatii si moarte.

Exista o perioada lunga de recuperare cu astenie reziduala de lunga durata. Semnele nu sunt foarte specifice, in asa fel incat, fara un test serologic, diagnosticul poate fi confundat cu alte boli care provoaca febra si durere, cum ar fi febra dengue, malaria etc.

Nu exista tratament antiviral specific. Tratamentul este pur simptomatic (analgezice non-salicilate de tip paracetamol). Boala confera imunitate de lunga durata. Nu exista vaccin; prevenirea consta in evitarea muscaturilor de tantari.

Febra dengue

Febra Dengue este o boala virala cauzata de un Flavivirus. Trece printr-o puternica renastere.

Se transmite prin muscatura unui tantar din genul Aedes, care se reproduce in locatii de apa stagnante din jurul locuintelor. Boala apare in Asia de Sud-Est, Australia, Oceania, Oceanul Indian, Caraibe, America (din sud-estul SUA pana in nordul Argentinei) si in Africa subsahariana. Este endemic in toate departamentele si teritoriile regionale franceze de peste mari.

0 Shares:
You May Also Like