Tipuri de piscine si cum sa alegi piscina potrivita pentru tine?

Tipuri de piscine si cum sa alegi piscina potrivita pentru tine?

Vara e anotimpul cald, in care soarele ne rasfata cu multe raze arzatoare ce ne face dornici de balaceala.

Ce poate fi mai frumos decat sa ai propriul loc de racorire la tine in curte? Drumul lung pana la mare poate fi obositor si din lipsa de timp, se poate sa nu ajungi mereu de cate ori ai chef, pana la valurile inspumate ale marii…

Un concediu la plaja trece prea repede si parca ai avea nevoie de inca o tura de inot… Cum sa faci asta? In propria ta piscina! O piscina adevarata are nevoie de spatiu, asa ca orienteaza-te catre o marime potrivita. Piscinele pot fi de mai multe feluri si vei alege in functie de buget, de locul in care o poti depozita dar si de necesitatea ta.

Piscina ingropata sau la suprafata, piscina semiingropata etc… o multitudine de modele vei gasi, iar tu o vei alege pe cea care te avantajeaza cel mai mult:

Piscinele ingropate:

  • Piscine ingropate: sunt piscine care necesita o munca, fie pentru a le construi, fie pentru a le instala. Ele sunt confortabile, deoarece pot fi facute la dorinta si sunt foarte durabile prin definitie, permit sa alegi dintr-o gama larga de materiale, dimensiuni si modele. Piscinele ingropate pot fi diferite in functie de materialul cu care sunt fabricate:
  • Piscina din poliester: sticla ta este prefabricata cu fibra de poliester si este plasata in gaura prevazuta in acest scop. Desigur, ele necesita instalarea statiei de tratare a apelor uzate, precum si conditionarea decalajului;
  • Piscina din beton: in acest caz, atat golul, cat si sticla sunt construite din constructie si, ca si cea anterioara, necesita instalarea completa a tratamentului;
  • Piscina cu panouri: sticla sa este realizata din panouri de otel, iar instalarea sa este similara cu cea a unei piscine din poliester.
  • Piscine semiingropate: acestea sunt bazine intre o piscina ridicata, deoarece sunt mai puternice decat acestea. Cu toate acestea, exista modele care pot fi instalate atat inalte, cat si semi-ingropate. Acestea ofera un design estetic datorita laturilor si marginilor lor sau chiar unei zone de terasa. Acestea sunt adaptabile si ofera un confort deosebit; au dimensiuni si forme diferite si sunt recomandate pentru terenul inclinat. Este important sa retii ca cel mai probabil vor avea nevoie de un permis de lucrari sau de un echivalent.

Piscinele ingropate si semiingropate pot fi completate cu o placa din diferite materiale, cele clasice din beton, care trec prin placi si lamele de rasina sau lemn, coordonate cu materialul piscinei.

Accesorii piscina:

Nu uita ca atunci cand alegi un tip de piscina, vei avea nevoie si de unele accesorii cum ar fi: scara piscina, acoperitoare piscina, gard pentru protectie piscina (in cazul in care exista copii in jur) plus multe alte accesorii care nu pot lipsi.

De asemenea este important ca langa piscina, sa alegi si un mobilier specific cum ar fi umbrele, masa si sezlonguri, pentru un confort deosebit in timpul unei sedinte de inot si bronz, in curtea casei tale…

De ce este bine sa ai propria piscina?

Creati un „Staycation”

Acesta este un cuvant care a castigat popularitate de la inceputul anilor 2000, in principal ca urmare a 11 septembrie. Pur si simplu, oamenii calatoresc mai putin si petrec mai mult timp acasa.

Si, dupa cum stim cu totii, cu cat ne bucuram mai mult de sederea acasa, cu atat economisim mai multi bani pe cheltuielile naturale care vin cu orice tip de calatorie.

Timpul in familie

Pot atesta personal acest beneficiu al proprietatii piscinei mai mult decat oricare altul.

Cu toata noua tehnologie a erei informationale, familiile sunt distruse constant de un munte de activitati si „distrageri”. Fie ca este vorba de televizor, telefoane, tablete etc., poate fi dificil pentru o familie sa impartaseasca cu adevarat timp de calitate.

Aceasta este frumusetea proprietatii piscinei, fara distractii. Doar zambete, jocuri si sunetul rasului. Pot spune definitiv ca familia mea are o relatie mai puternica, deoarece piscina noastra ne aduce impreuna.

Desi multi adulti cumpara piscine pentru componenta de fitness, majoritatea nu isi dau seama ca copiii lor vor beneficia probabil mult, mult mai mult in aceasta zona.

In fiecare vara, copiii  sufera o transformare fizica de la sfarsitul primaverii pana la sfarsitul verii. Acest lucru se datoreaza faptului ca, de obicei, au castigat un pic de greutate suplimentara datorita faptului ca sunt atat de mult in interior in timpul iernii si apoi se trezesc jucandu-se in piscina 3-5 ore pe zi, odata ce vara este in plin efect.

In loc sa se plictiseasca si sa caute o gustare in camara, ei isi indreapta atentia spre crearea de jocuri si activitati noi si captivante in piscina. Si frumusetea este ca FIECARE activitate pe care o fac in piscina implica exercitii de o anumita forma.

Atunci cand clientii dezbat daca un bazin va fi sau nu o investitie buna, nu trebuie sa caute altceva decat faptul ca a fi in si in jurul unui bazin este cu usurinta unul dintre cei mai naturali antidisturbatori din lume.

0 Shares:
You May Also Like