Bauturi alcoolice si preturi

Bauturi alcoolice si preturi

Cat esti dispus sa platesti pentru o bautura alcoolica? Preturile sunt pentru toate bugetele si cu siguranta veti fi surprinsi sa stiti ca unele valoreaza mai mult decat poate castiga cineva lucrand cativa ani sau chiar o viata. Uita-te la listele cu cele mai scumpe si mai ieftine bauturi alcoolice. Noi iti recomandam sa testezi si  Irish Whisky.

Cele mai scumpe 5 bauturi alcoolice din lume

 • # 5 Premium Diva Vodka: Este o vodca scotiana obtinuta dintr-un distilat triplu, fiind ultimul proces prin pietre pretioase si semipretioase. Este continut intr-un recipient de cristal Swarovski. Are un cost aproximativ de un milion de dolari.
 • # 4 Rusa-Baltique Vodka: Este o licoare continuta intr-un recipient de aur in forma de masina clasica, facuta in special pentru regalitatea slaba, bogata si rusa. Pretul sau ajunge la 3 milioane de dolari.
 • # 3 Coniac Grande Champagne Henry IV: Un adevarat obiect de colectie, nu numai pentru continut, ci si pentru ambalajul ostentativ. Acest coniac a fost in varsta de mai mult de un secol si este considerat ADN-ul primitiv al coniacului. Sticla este evaluata la 2 milioane de dolari, cu un caz in aur 24K si platina Ley.
 • # 2 Chambord Lichior: Lichior continut intr-o sticla forjata manual in aur de 18 K, perle si mai mult de 1000 diamante. Pretul sau este de aproximativ 6 milioane de dolari.
 • # 1 Tequila de Ley 925: Aceasta este cea mai scumpa sticla din intreaga lume si din intreaga istorie. Proiectat in ceramica si platina, cu 6400 de diamante incrustate. Este evaluat la aproximativ 5 milioane de dolari.

Cele mai ieftine 5 bauturi alcoolice

Pretul bauturilor alcoolice si al diferitelor bauturi alcoolice variaza de la un loc la altul. In unele tari, un anumit tip de bautura cu alcool este de obicei mai ieftin decat in altele, fie din cauza materiei prime, fie din cauza altor elemente implicate in elaborare. Puteti gasi preturi accesibile in magazinele din apropiere. Alegeti dintre bauturile ieftine pe care le gasiti, cum ar fi:

 • Lichior de trestie de zahar sau distilat
 • Rom alb
 • Vin rosu
 • Lichior de agave
 • Bere

Bauturi alcoolice mai puternice

Ai simtit vreodata efectul pe care bauturile il au asupra ta? Imaginati-va ca incercati una dintre cele 5 bauturi cu cea mai mare concentratie de alcool din lume si care poate arunca in aer creierul intr-un timp scurt. Acestea sunt:

 • # 5 Bruichladdich X4/Scotch Whisky: In incercarea de a dobori recorduri, a fost obtinuta o bautura cu 92º de alcool (92 ml de etanol la 100 ml).
 • # 4 Irlandez Poitin: Este un distilat traditional din Irlanda care poate ajunge la 92,5º.
 • # 3 Cocoroco din Bolivia: Lucrata manual din trestie de zahar, aceasta bautura puternica are 93 ° de alcool.
 • # 2 Everclear 190 (SUA): Interzis in cea mai mare parte a Statelor Unite, cea mai puternica versiune este de 95º.
 • #1 Vodka Spyritus din Polonia: Acesta este STRONGest-ul tuturor bauturilor alcoolice, folosit de obicei ca medicament si baza de alte bauturi alcoolice, are 96º de alcool.

Informatii interesante din istoria bauturilor alcoolice

Vinul era consumat in Grecia clasica la micul dejun sau la simpozioane , iar in secolul I i.Hr. a facut parte din dieta majoritatii cetatenilor romani. Atat grecii, cat si romanii au baut in general vin diluat (taria variind de la 1 parte vin si 1 parte apa, la 1 parte vin si 4 parti apa).

In Europa, in timpul Evului Mediu , berea, adesea cu putere foarte scazuta , era o bautura zilnica pentru toate clasele si varstele oamenilor. Un document din acea vreme mentioneaza calugaritele care aveau o alocatie de sase halbe de bere in fiecare zi. Cidrul si vinul de tescovina erau, de asemenea, disponibile pe scara larga; vinul de struguri era apanajul claselor superioare.

Pana in momentul in care europenii au ajuns in America in secolul al XV-lea, mai multe civilizatii native dezvoltasera bauturi alcoolice. Potrivit unui document aztec post-cucerire , consumul de „vin” local ( pulque ) era in general limitat la ceremoniile religioase, dar era permis liber celor care aveau mai mult de 70 de ani. Nativii din America de Sud produceau o bautura asemanatoare berii din manioc sau porumb , care trebuia mestecata inainte de fermentare pentru a transforma amidonul in zahar (bauturile de acest fel sunt cunoscute astazi ca cauim sauchicha ). Aceasta tehnica de mestecat a fost folosita si in Japonia antica pentru a face sake din orez si alte culturi cu amidon.

Cele mai vechi dovezi ale vinului au fost gasite in ceea ce este acum China , unde au fost descoperite borcane din Jiahu , care dateaza de aproximativ 7000 i.Hr. Acest vin timpuriu de orez a fost produs prin fermentarea orezului, mierii si fructelor. Ceea ce s-a dezvoltat mai tarziu in civilizatia chineza a crescut de-a lungul raului Galben, mai nordic, si a fermentat un fel de huangjiu din mei . Zhou au acordat o mare importanta alcoolului si au atribuit pierderea mandatului Raiului de catre vechii Xia si Shang ca fiind in mare parte din cauza imparatilor lor disoluti si alcoolici. Un edict atribuit c. 1116 i.Hr. arata clar ca se credea ca folosirea alcoolului cu moderatie este prescrisa de cer.

0 Shares:
You May Also Like