Cum se sarbatoreste Spiritul Craciunului?

Cum se sarbatoreste Spiritul Craciunului?

Suna mult mai ezoteric decat este, acest “Spirit al Craciunului”. Desi exista o serie de ritualuri tipice pentru aceasta sarbatoare, adevarul este ca fiecare face asa cum vrea si poate – de la cea mai simpla versiune la cea mai ornamentata. Sunt cei care o fac ca o mare sarbatoare si invita oamenii la casa lor. Exista insa si cei care prefera sa o pregateasca in tacere, singuri, sau in intimitatea familiei. Orice merge pentru a sarbatori si a primi Spiritul Craciunului.

Iti vom lasa mai jos cateva dintre cele mai comune ritualuri si apoi fiecare poate decide daca sa le sarbatoreasca sau nu… si cum sa faca acest lucru:

Curatenie

Multi oameni isi pregatesc casa sau spatiile personale cu o curatare generala chiar inainte de Craciun. Scopul acestui ritual este de a lasa casa curata pentru a primi Spiritul Craciunului.

Se obisnuieste sa se adauge esente aromatice la produsele de curatare obisnuite. In timpul sarbatorii, se aprind si trei tipuri diferite de tamaie: poti folosi lemn de santal, pin, mandarina sau orice aroma lemnoasa sau citrica.

Bradul

Multi aleg sa achizitioneze brazi artificiali de lux de Craciun si sa-i impodobeasca pentru aceasta zi speciala. Se spune ca poarta noroc ca Spiritul Craciunului sa iti vada si “sfinteasca” bradul de sarbatori.

Lumanari

Multi obisnuiesc sa aprinda niste lumanari in timpul sarbatorii. Aceste lumanari sunt de obicei in culorile tipice de Craciun: rosu, verde, auriu, sau argintiu.

Companie

O poti face in grup, cu prietenii; cu familia apropiata, cu parintii… sau solo. Dupa cum prefera fiecare, important este sa te simti bine si in largul tau.

Celebrare

Ora sarbatorii este intre orele 22:00 si miezul noptii pe 21 decembrie. Corespunde si cu solstitiul de iarna, care anul acesta, in Romania, va fi la ora 23:47.

Ritualul

Lumanarile sunt asezate intr-un triunghi, tamaia si esenta pe o masa. Poti adauga obiecte sacre, decoratiuni, fructe sau lucruri cu valoare sentimentala. Ce vrei tu.

Ai putea face, de asemenea:

  • Aprinde lumanarile in sensul acelor de ceasornic, aprinde tamaie si intinde cateva picaturi de esenta in jur. Poti sa iti ungi si mainile.
  • Deschide toate ferestrele casei pentru a primi Spiritul Craciunului, in timp ce treci tamaie prin aceste locuri.
  • Stai in tacere pentru cateva minute percepand acea energie buna si pozitiva pe care ne-o aduce Spiritul Craciunului, in timp ce poti suna din clopotei si multumi pentru tot ce ai primit in anul.

Dorintele

Noi cerem acea bunastare colectiva mult asteptata, sanatate. Vizualizam lucruri bune si frumoase pentru toata lumea. Ne gandim si la obiectivele noastre particulare, le vizualizam indeplinite.

Daca nu iti plac acest gen de activitati sau simtiti ca acest “spirit” nu exista sau nu este ceva in care crezi… Nu se intampla nimic. Poti oricand sa iti vezi de zi intr-un mod obisnuit sau pur si simplu sa alegi ceva mai pamantesc si rational: Si anume sa stai singur si, daca ai chef, sa-ti revizuiesti anul, sa multumesti pentru tot ce ai primit si realizat si sa-ti scrii obiectivele si dorintele pentru anul urmator.

0 Shares:
You May Also Like