Brad artificial: 9 sfaturi pentru a-l alege pe cel potrivit

Brad artificial: 9 sfaturi pentru a-l alege pe cel potrivit

Brad natural sau brad artificial? Daca vrei sa optezi pentru al doilea, iata cele 9 sfaturi pentru a-l alege.

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti la sfarsitul sezonului de vacanta este desigur sa cumperi un brad de Craciun . Pentru ca da, este simbolul Craciunului! Chiar daca multi dintre romani opteaza pentru un brad natural de Craciun, in special pentru bradul Nordmann, unii prefera sa cumpere un brad artificial.

Trebuie spus, are anumite avantaje. Dar atunci cum sa-l alegi? Care sunt principalele criterii de luat in considerare? Editorialul te ghideaza.

Criterii de luat in considerare

 1. Ecologic si economic, arborele artificial este usor de intretinut. Vin in toate marimile si in diverse culori. Depinde de tine sa-l alegi pe cel care ti se potriveste cel mai bine.
 2. Arborele artificial trebuie sa fie bine aprovizionat si dens. Pentru aceasta, trebuie sa aiba suficiente ramuri precum bradul natural. Ar trebui sa fie suficiente ace. Verifica mereu ca arborele sa nu-si piarda acele.
 3. Ramurile bradului trebuie sa fie minim puternice pentru a putea sustine toate decoratiunile. Baza trebuie sa fie si solida pentru a avea un copac frumos si drept.
 4. Arborele artificial este potrivit pentru orice camera. Dimensiunea in inaltime, poti gasi de la 60 cm pana la 3 m. Astfel, se poate aseza pe o comoda sau direct pe podea, in functie de marimea aleasa.
 5. Brad de Craciun standard care imita perfect Nordmann, brad inzapezit, brad colorat… Astazi vei avea rasfatat de alegere! Poti astfel sa alegi dupa stilul tau decorativ si gusturile tale!
 6. Stiai ca este posibil sa cumperi un brad deja impodobit? Imbracat in globuri, LED-uri sau ghirlande luminoase… acesti brazi de Craciun artificiali deja impodobiti iti usureaza enorm munca!
 7. Pentru a evita orice accident, verifica daca arborele artificial a fost tratat pentru a-l proteja de orice risc de inflamabilitate. Fie ca este natural sau artificial, tratat sau nu, este important sa il asezi departe de o sursa de caldura (semineu, calorifer…).
 8. Pentru un brad de Craciun dupa chipul tau, lasa-ti dorintele sa vorbeasca de la sine! Intrucat in afara de parfum, bradul artificial are aproape totul ca unul adevarat, omagieaza-l cu decoratiuni care sa iti semene si care il vor infrumuseta si mai mult casa.
 9. Cand se termina sarbatorile, protejeaza-ti bradul de praf cu o cutie de carton sau o punga de plastic. Apoi depoziteaza-l cu grija in pod sau pivnita. Bine ambalat, ocupa putin spatiu!

Care sunt avantajele unui brad artificial de Craciun?

Bradul artificial de Craciun are anumite avantaje, mai ales pentru locuitorii orasului. Iata pe cele principale:

 • Bradul artificial de Craciun nu isi pierde acele; se mentine „in forma buna” pe tot parcursul sarbatorilor;
 • Astazi exista multe modele care imita perfect brazii naturali de Craciun;
 • Se depoziteaza usor prin simpla pliere a crengile in sus;
 • Este usor de asamblat si dezasamblat;
 • Din punct de vedere financiar, ramane economic, desi este indicat sa-l schimbi dupa cativa ani.
0 Shares:
You May Also Like