Care sunt avantajele sticlelor de apa speciale din materiale reciclabile?

Care sunt avantajele sticlelor de apa speciale din materiale reciclabile?

Sticla apa tritan ideala care combina toate avantajele sticlei, otelului inoxidabil, aluminiului si plasticului.

Otel inoxidabil, tritan, sticla sau plastic. Cum sa va alegeti sticla de apa personalizata?

Razboiul impotriva plasticului a fost declarat! Iar lupta pentru o planeta mai curata si mai ecologica este abia la inceput. Sticlele de apa de unica folosinta din plastic sunt primele vizate. Intr-adevar, desi acestea reprezinta un adevarat flagel pentru planeta noastra, este foarte usor sa gasim alternative, sticla de apa fiind una dintre cele mai bune solutii.

Practice, economice si de lunga durata, acestea au devenit cu usurinta parte din viata noastra de zi cu zi. Dar sa cumperi o sticla de apa personalizata nu este usor! Plastic, tritan, otel inoxidabil sau chiar sticla, este complicat sa gasesti cea mai potrivita sticla pentru tine. Ce materiale ar trebui sa alegeti? Va aducem cateva informatii pentru a vedea mai clar.

O sticla de tritan ecologica si fara BPA

Mai intai de toate, ce este tritanul? Este un nou tip de plastic care, desi nu este biodegradabil, este reciclabil. Este un produs care ne place foarte mult, pentru ca nu contine BPA (Bisfenol A), deci este sigur pentru sanatate, dar si pentru mediu.

In acest context, sticlele din plastic Tritan sunt preferate de brandurile care doresc sa desfasoare campanii de marketing cu cadouri corporative si un mesaj clar de sustenabilitate si angajament fata de ingrijirea planetei.

Pe de alta parte, acestea ofera un finisaj transparent perfect pentru sticlele promotionale. In plus, tritanul este un material care rezista la temperaturi ridicate fara a se deteriora, astfel incat sticlele din tritan personalizabile pot fi spalate in masina de spalat vase, de exemplu. Cu toate acestea, deoarece tritanul este un material mai bun decat plasticul, unele modele pot costa mai mult decat cele din plastic.

Flacon din sticla inodora si transparenta

Sticla este intotdeauna o optiune buna pentru a combate plasticul. Daca alegeti sticle de sticla, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la bacterii si alte materiale daunatoare pentru sanatate. In plus, sticla este materialul ecologic prin excelenta si este singurul material care este 100% reciclabil.

Sticlele publicitare din sticla au devenit foarte la moda in acest context, desi cu utilizari foarte specifice. Acestea sunt destinate in special persoanelor care le pot folosi acasa sau la birou, deoarece sunt mai grele si mai incomode de transportat.

Dar acesta este un detaliu mic in comparatie cu avantajele pe care le ofera, cum ar fi reprezentarea unor cadouri de afaceri ecologice si durabile, fiind in acelasi timp igienice si frumoase din punct de vedere estetic. Si chiar mai mult, daca vorbim despre modelele care adauga o husa din neopren pentru a-i face utilizarea mai confortabila sau mai simpla, sau acele sticle de sticla personalizate cu dopuri din bambus. Pe de alta parte, aceste modele sunt mai fragile si usor de spart, asa ca nu sunt potrivite pentru un public de copii pentru ca ii fereasca de eventualele bacterii cu care s-ar confrunta daca ar avea o sticla de plastic.

Ce poate contine apa?

Plumb:  Probabil cel mai faimos compus rau, acest metal greu se poate scurge din tevile de plumb si din corpurile sanitare, mai ales cand apa care curge prin ele este coroziva. Poate provoca probleme neurologice si comportamentale la copii si efecte adverse asupra sanatatii la adulti.

„Este o problema mai frecventa in orasele cu sisteme de apa mai vechi” , spune Kristi Pullen Fedinick , cercetatorul echipei NRDC Health , „dar ceea ce multi oameni nu realizeaza este ca chiar si corpurile si robinetele din alama relativ noi pot contine inca cantitati semnificative de plumb. Doar pentru ca casa ta are mai putin de 20 de ani, nu inseamna neaparat ca nu ai plumb.”

Atrazina:  Aceasta substanta chimica care perturba sistemul endocrin este unul dintre pesticidele cel mai frecvent detectate in apa. Studiile NRDC au descoperit ca contaminarea sa este cea mai frecventa in apa potabila. EPA monitorizeaza in prezent un esantion de sisteme de apa comunitare pentru a determina daca concentratiile de atrazina prezinta un risc pentru sanatatea publica, dar NRDC a cerut guvernului sa elimine treptat utilizarea acestui produs chimic.

Agenti patogeni:  bacteriile, virusii si parazitii care provoaca imbolnaviri isi pot gasi drumul in rezervele de apa care sunt tratate inadecvat pentru a ucide germenii. Din fericire, acesti agenti patogeni sunt mult mai bine controlati astazi decat au fost candva. Dupa ce un focar de boala transmisa prin apa din 1993 in Milwaukee a imbolnavit peste 400.000 de oameni, Olson spune ca: „NRDC a condus cu adevarat lucrarile in schimbarea regulilor si garantiilor EPA”. Dar, in mod clar, mai sunt multe de facut.

Subproduse de tratare cu clor: Produsele  chimice utilizate in procesul de dezinfectie a apei potabile, cum ar fi trihalometanii si acizii haloacetici, pot provoca cancer si probleme de reproducere daca sunt prezente in cantitati mari.

0 Shares:
You May Also Like