Cum să obții temperatura ambientală perfectă în orice moment al zilei?

Cum să obții temperatura ambientală perfectă în orice moment al zilei?

Petrecem zi de zi în interiorul locuințelor noastre și de cele mai multe ori nu știm cum să redăm confortul de care avem nevoie. De la decor până la modul în care gestionezi energia, este important să deții controlul asupra factorilor care participă la crearea ambianței perfecte pentru rutina ta zilnică.

Acum este mai ușor ca niciodată să ai parte de toate condițiile pe care le dorești, dacă beneficiezi de ajutorul unor termostate smart centrală, care au rolul de a-ți ușura considerabil viața și de a îmbunătăți calitatea acesteia. Poți deține controlul propriului confort dintr-o simplă aplicație instalată pe telefonul mobil, tabletă sau laptop. Iată principalele funcții ale acestor echipamente inovative:

  1. Se adaptează în mod dinamic pentru a gestiona schimbările de temperatură – unele modele de termostate inteligente au funcția de a memora anumite schimbări de temperatură și a răspunde la ele în mod automat, în funcție de programarea inițială pe care o faci. Astfel, atunci când va simți că temperatura scade până la o anumită valoare, acesta va lua atitudine în locul tău, urmând setările înregistrate inițial, fără ca tu să depui vreun efort.
  2. Pot fi programate în funcție de rutina ta zilnică – atunci când ai un program foarte bine stabilit, este extrem de simpl să creezi unul și pentru termostatul tău. Astfel, pentru fiecare activitate plănuită, acesta va gestiona consumul de energie termică pentru a fi cât mai eficient cu putință și pentru a-ți salva bugetul stabilit pentru facturi. Dacă ești la birou o bună parte din timp, acesta poate avea un program cu o temperatură mai scăzută pentru a nu consuma prea mult în lipsa ta. Atunci când te apropii de venirea acasă, acesta poate începe să ridice treptat valoarea temperaturii până ajunge la acea optimă.
  3. Oferă recomandări în funcție de factorii externi înregistrați – anumite termostate smart centrală pot prelua totalitatea informațiilor care participă la crearea ambianței perfecte și îți pot oferi sugestii atunci când vrei să le programezi, astfel încât să reduci consumul de energie. Pot calcula atât creșterile și descreșterile de temperatură, dar și umiditatea din mediul în care este amplasat.
  4. Pot fi compatibile cu Google Home sau Alexa – cele mai noi modele de termostate inteligente sunt acum compatibile și cu Google Home sau Alexa, astfel încât să te bucuri de control în cel mai ușor mod cu putință. Printr-o simplă comandă vocală, poți programa schimbările valorilor de temperatură după bunul plac.
  5. Pot personaliza gestionarea căldurii de la o cameră la alta – acum ai posibilitatea de a gestiona direct din aplicație ce temperatură dorești să ai în living și ce temperatură preferi în cadrul dormitorului. Astfel, gestionarea energiei este mult mai simplă și mai ușor de realizat. În camerele în care fluxul este mai intens poți opta pentru o temperatură mai ridicată, pe când în cele în care nu ai treabă pe parcursul zilei sau al nopții, poți alege o temperatură mai scăzută pentru a nu consuma prea multă energie.
0 Shares:
You May Also Like