Doriti sa deschideti un magazin online mic sau mediu? Apoi, acest ghid va va fi de mare ajutor oferindu-va o prezentare generala a tot ceea ce trebuie sa stiti despre comertul electronic. Dupa ce cititi acest ghid, veti fi in posesia cunostintelor care va vor permite sa jonglati cu aceasta zona si in viitor.
In special, ne vom concentra asupra cerintelor tehnice minime pe care trebuie sa le indeplineasca un magazin online. Profiturile din comertul electronic cresc de ani buni. Aruncati o privire la urmatorul grafic pentru a vedea cum tendinta vanzarilor online nu pare sa intentioneze sa se opreasca.
Acest lucru are, de asemenea, un sens perfect, tinand cont de faptul ca, la urma urmei, noile generatii cresc cu internetul si vad cumparaturile online ca pe un lucru complet normal. Nu conteaza daca ati inceput deja un tip traditional de afacere sau daca abia incepeti prima voastra afacereb online.
Daca va ganditi sa deschideti un magazin online, acest ghid va va ajuta sa va realizati proiectul in cel mai eficient si simplu mod posibil.
De ce ar trebui sa creez un magazin online?
Buna intrebare, mai ales avand in vedere ca exista deja multe platforme de tranzactionare online deschise tuturor. Si nici nu ar fi o idee proasta pentru inceput, avand in vedere numarul foarte mare de vizitatori care pot fi folositi in avantajul tau, deoarece nu va trebui sa investiti in publicitate.
Exista insa o problema: in functie de produsul vandut, comisioanele care trebuie platite platformei pot varia de la 5% la 20% si, pe termen lung, reprezinta sume mari. Mai mult, nu veti putea accesa datele clientilor dvs. si acest lucru afecteaza posibilitatea mentinerii unei relatii cu acestia dupa achizitie (de exemplu, printr-un buletin informativ).
Observati-va concurentii
Cercetarea face parte integranta din succesul comertului electronic. Cand ati aflat cum sa deschideti un magazin online si ati ales produsele pentru a le vinde online, trebuie sa va cercetati concurentii si sa observati ce fac.
- Cate produse ofera clientilor lor? Pentru cat vand produsele lor?
- Investesc in publicitate sau nu fac inca parte din piata digitala?
- Care este modelul lor de afaceri?
- Ce canale sociale folosesc?
- Care este publicul lor tinta?
- Cum creste vanzarile (de exemplu, postari sponsorizate, SEO, e-mailuri etc.)
- Cat de mult interactioneaza si cat de loiali sunt clientii lor
Stiind cat de multa munca si cat de multi bani ai nevoie pentru a investi intr-un nou proiect iti poate schimba motivatia de a vinde un anumit tip de produs. Acest tip de cercetare va poate ajuta sa identificati noi oportunitati de afaceri in nisa dvs. de referinta si sa tineti pasul cu oferta pietei.
Adoptati strategii de marketing pentru magazinul vostru online
Nu este suficient sa intelegeti cum sa deschideti un magazin online si sa gasiti produse de vandut in magazinul vostru online. Pentru a deschide un magazin online de succes, trebuie sa aveti si strategii de marketing eficiente care sa transforme vizitatorii in clienti.
Rularea propriului magazin online, comisioanele nu vor mai fi o problema. Cu toate acestea, va trebui sa suportati cheltuielile pentru managerul de plati.
Pentru cei care vor sa afle mai multe despre ce implica un magazin online, creare-magazinonline.ro este locul in care toti utilizatorii se pot informa si pot trage singuri concluziile.
Lista celor mai importante avantaje ale unui magazin online
Iata si o lista cu cele mai importante avantaje pe care un magazin online poate sa le ofere:
- Magazinele online permit extinderea unei afaceri pe mai multe piete – pentru cei care vor sa se extinda si pe alte piete decat cele locale magazinele online reprezinta cea mai buna solutie atat la nivel national cat si la nivel international;
- Magazinele online sunt o solutie optima pentru care care vor sa reduca costurile cu personalul – atunci cand toate informatiile sunt prezentate corect pe site, nu mai este necesar ca persoanele interesate de produse sa sune sau sa puna intrebari, ceea ce inseamna ca asistenta tehnica nu mai trebuie sa fie formata dintr-un numar mare de persoane;
- Magazinele online costa mai putin decat cele fizice – intr-un magazin online nu mai este nevoie de personal la birouri pentru ca fiecare poate lucra de acasa, reducandu-se astfel costurile de chirie;
- Anumite magazine online nici macar nu au nevoie de un depozit – magazinele online care nu au produse pe stoc si functioneaza ca reseller nu au nevoie de un depozit, costurile fiind mult mai mici decat cele ale magazinelor fizice;
- Magazinele online pot fi accesate oricand si de oriunde singura conditie fiind accesibilitatea la internet, care in ultima vreme nu mai reprezinta o problema.
Avand in vedere toate acestea, magazinele online sunt cea mai buna optiune pentru foarte multe persoane care vor sa inceapa o afacere cu bani putini.