Ce este o asigurare casco? La ce foloseste ?

Ce este o asigurare casco? La ce foloseste ?

Probabil ai fost in viata ta de sofer implicat intr-un accident si ai idee cat de scumpe pot fi costurile reparatiilor masinii… chiar daca vorbim despre daune minore..

Tocmai din acest motiv, asigurarile auto sunt foarte cunoscute si atat de utile pentru orice persoana ce conduce, sau posesor de masina. Intra pe http://asigurareacasco.ro/ si vei gasi mai multe oferte.

Ce este asigurarea CASCO?

CASCO este o asigurare pentru autoturism care este facultativa adica nu este obligatorie, si pe care o poti cumpara pentru a detine o acoperire in cazul a diverse tipuri de accidente si pagube produse autovehicului. Spre deosebire de asigurarea auto RCA care este obligatorie, o asigurare casco este optionala.

Pe cat timp se poate face o asigurare casco?

Perioada unei asigurari CASCO este luata de regula pe un an de zile.. Unii asiguratori ofera si perioade mai scurte cum ar fi pe 3 sau 6 luni. Plata acestei asigurari se face si lunar, trimestrial sau anual. In functie de preferintele si puterea de plata a fiecaruia.

Variatii pret Casco

O asigurare CASCO nu are niste clauze standard, prin lege. In functie de asiguratorul pe care il alegi dar si de valoarea masinii, de riscurile ce sunt acoperite, de valoarea maxima a pagubei, de zona acoperita, de varsta asiguratului etc, o asigurare poate avea pret diferit.

Riscuri acoperite de polita Casco

Ceea ce acopera polita CASCO sunt pagubele facute asupra masinii, din greseala ta. Daca un alt sofer iti loveste masina si are asupra sa o asigurare RCA atunci acesta te va despagubi.

O asigurare CASCO te poate acoperi in cazul in care vinovatul nu are o asigurare rca. (desi este o asigurare obligatorie pentru toti soferii… Inafara de accidente produse, CASCO te protejeaza si in cazul unui furt al masinii si de catastrofe naturale precum cutremur, vijelii, furtuni etc dar si de vandalism…

Ce reprezinta fransiza?

Fransiza reprezinta suma platita de cel ce detine masina, in cazul unui incident. Asiguratorul achita diferenta pana la acoperirea pretului total al reparatiilor masinii.

Fransiza poate reprezenta o suma fixa sau o anume suma din valoarea pagubelor existente.

Exista de asemenea si contracte fara fransiza sau cu fransiza pe zero, insa valoarea asigurarii ce trebuie achitata, este de regula mai mare.

Multa vreme s-a inteles ca o asigurare CASCO este acel tip de asigurare care te ajuta indiferent de evenimentul produs. Adevarat este ca trebuie sa acorzi o atentie sporita tuturor prevederilor inainte de a semna ceva. E bine sa cunosti de altfel ce ai de facut in caz de accident si sa fii asigurat ca respecti termenii contractului semnat pentru a nu a inatmpina ulterior probleme (cand ai un incident).

Multe asigurari nu includ de exemplu pagube daca circuli pe drumuri nedeschise publicului.., daune provocate de soferi care erau in stare de ebrietate sau sub efectul narcoticelor… Cand se semneaza un contract pentru o asigurare casco, este bine sa se detalieze absolut toate clauzele, pentru a nu exista surprize neplacute atunci cand va trebui sa beneficiezi de asigurare.

Daca nu ati depus niciodata o cerere, sunteti un sofer nou sau sunteti nou in proprietatea masinii, efectuarea platilor asigurarii auto poate fi din ce in ce mai frustranta. Costul ridicat, combinat cu sentimentul ca nu primesti nimic in schimb, il face sa para un cost scazut.

Dar credeti sau nu, asigurarea auto are un scop si nu este o inselatorie.

Care este scopul asigurarii auto?

Asigurarea auto este pentru protectia dumneavoastra financiara. Daca nu aveti niciodata un accident, este posibil sa nu fiti nevoit niciodata sa depuneti o cerere de asigurare. Dar este statistic probabil ca veti avea cel putin un accident in viata dvs., iar consecintele pot fi mortale. Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor estimeaza ca „peste 32.000 de oameni sunt ucisi si 2 milioane sunt raniti in fiecare an din prabusirea autovehiculelor”.

Ce este asigurarea auto?

Asigurarea auto este un contract incheiat intre dvs. si compania de asigurari care va protejeaza de pierderile financiare daca exista un accident sau furt. In schimbul platii unei prime, compania de asigurari este de acord sa plateasca pierderile asa cum este subliniat in polita dvs.

Daca provocati un accident si nu aveti nicio acoperire de asigurare, veti fi la responsabil cu costul financiar total al pagubelor pe care le provocati – si veti avea, de asemenea, probleme legale pentru ca nu aveti acoperire de asigurare, care este necesara prin lege in majoritatea statelor.

Daca aveti acoperire de raspundere personala si daune materiale (PLPD) pe masina dvs., acoperirea minima ceruta de lege in majoritatea statelor, veti fi cel putin deconectat pentru o parte din costurile daunelor pe care le provocati in caz de un accident de culpa. PLPD nu acopera deteriorarea fizica a propriei masini. Cu toate acestea, va ofera protectie pentru alte tipuri de pierderi:

  • Leziuni, durere si suferinta pentru altii, in functie de legile statului dvs.
  • Pagube materiale
  • Costuri medicale pentru dvs.

Pe scurt, asigurarea auto  va poate proteja impotriva problemelor financiare. Daca aveti vina intr-un accident de masina, persoana vatamata va dori despagubiri. Fara asigurare auto, veti fi responsabil financiar din punct de vedere financiar si potential obligat sa platiti pentru toate daunele din propriul buzunar. Majoritatea oamenilor nu isi pot permite sa se autoasigure, motiv pentru care majoritatea statelor solicita achizitionarea a cel putin PLPD pentru toti soferii.

Anii fara reclamatie va pot face sa va intrebati daca aveti nevoie de asigurare auto. S-ar putea sa credeti ca, deoarece nu se intampla nimic, nu ar trebui sa continuati sa platiti primele, dar este gresit din mai multe puncte de vedere.

0 Shares:
You May Also Like