Traim intr-o lume in care exista o tendinta tot mai mare de a reutiliza tot felul de lucruri. Cu siguranta, de-a lungul vietii tale ai profitat de ceva ce ai avut acasa pentru a-i oferi un alt tip de utilizare. Intr-o zi, cineva a avut marea idee de a reutiliza un container maritim intr-o casa si de a revolutiona sectorul vanzarii de case.
Din acel moment si pana in prezent, casele de containere au evoluat pentru a deveni o optiune la fel de viabila ca o casa traditionala in care sa locuiti. Este posibil ca cunoasterea principalelor avantaje si dezavantaje ale acestei revolutii arhitecturale sa te faca sa te gandesti la multe lucruri. HeboRom este un lider cu valori economice semnificative.
Case de containere si inceputurile lor
La sfarsitul anilor ’80, “Metoda de a transforma unul sau mai multe containere de otel de transport maritim intr-o cladire locuibila” a fost introdusa si brevetata, de catre un barbat pe nume Phillip Clark. Oficial, a fost pentru prima data cand s-a folosit containerul aplicat cladirii.
Cu toate acestea, abia in 2006 a fost facuta prima constructie completa si inregistrata. A fost posibil sa se efectueze datorita donarii a patruzeci de containere pe care o companie de transport maritim le-a facut liceului Simon’s Town.
Cu aceste containere a fost posibil sa se construiasca un adapost cu o capacitate de 120 de persoane, care a fost atat de reusit incat a marcat un inainte si dupa reutilizarea containerelor. Ca urmare a acestei tendinte, in 2007, un arhitect californian pe nume Peter DeMaria a construit ceea ce este considerat prima dintre toate casele private de containere. A fost numit Redondo Beach House. Din acel moment, aceasta revolutie arhitecturala s-a raspandit in intreaga lume.
Case de containere: care sunt principalele lor avantaje?
De cand containerele au inceput sa fie fabricate, in afara de utilizarea lor principala, acestea au fost reutilizate pentru a dezvolta multe alte functii. Principalul motiv pentru aceasta se datoreaza versatilitatii, mobilitatii si rezistentei pe care le ofera. Aceste trei caracteristici sunt ideale pentru constructii modulare si, in cazul in care doriti sa cumparati o casa din containere, veti fi interesat sa stiti urmatoarele:
- Sunt foarte usor de transportat.
- Constructia sa este mult mai rapida.
- Costul sau este mai mic decat constructia traditionala.
- Sunt rezistente si sigure.
- Este o achizitie mult mai ecologice acasa.
- Acestea ofera un set modular mare pentru a va modela casa.
Dupa cum puteti vedea, casele de containere au avantaje unice pe care le puteti gasi mai mult decat interesante.
Principalele dezavantaje ale caselor de containere
Ca orice, casele de containere au, de asemenea, dezavantajele lor. Sa mergem cu ei:
- Ele au o structura mai ingusta.
- Este necesar sa se adapteze proiectul arhitectural la dimensiunile relevante pentru container.
- Este necesar sa se investeasca economic in adaptarea containerului ca o casa si sa se stabileasca o armare structurala.
- Uneori va trebui sa utilizati containere noi, astfel incat costul lor creste.
- Necesita o intretinere constanta, in special in fata coroziunii.
Cat pot costa casele de containere?
Cumpararea unui container maritim pentru a-l transforma intr-o casa este o optiune foarte tentanta, deoarece, fara prea multe ganduri, putem deduce deja ca acestea sunt mult mai ieftine decat realizarea unui proiect de constructie a unei proprietati sau cumpararea unei case.
Evenimente din istoria caselor container
Cu toate acestea, a existat inca problema lipsei de standardizare in ceea ce priveste dimensiunea containerului si accesoriile de colt. Aceasta uniformitate era necesara pentru ca containerele sa poata fi stivuite eficient. In plus, trenurile, camioanele si alte echipamente de transport necesitau un container de dimensiuni standard, astfel incat fiecare metoda de transport sa poata fi construita la o singura dimensiune.
In timpul razboiului din Vietnam, guvernul SUA cauta o modalitate de a expedia marfuri mai eficient si facea eforturi pentru standardizare. McLean’s SeaLand Industries folosea inca containere de 35 de picioare, in timp ce rivalul din industrie Matson’s folosea containere de 24 de picioare. McLean a fost de acord sa-si elibereze brevetul pentru stalpii de colt pentru containere de transport maritim revolutionari (esentiali pentru rezistenta si stivuirea acestuia) si au fost convenite mai multe standarde:
- Ianuarie 1968: ISO 668 a definit terminologia, dimensiunile si evaluarile.
- Iulie 1968: ISO 790 a definit modul in care trebuie identificate containerele (Inlocuit de ISO 6346 ).
Ca urmare a acestor standarde, avem acum containere de transport maritim de 20 de picioare si 40 de picioare, impreuna cu alte cateva dimensiuni mai putin obisnuite. De fapt, containerele de 20 de picioare, numite unitati echivalente cu douazeci de picioare (TEU), au devenit standardul industrial pentru referirea volumului de incarcatura.
A fost nevoie de doar zece ani pentru prima calatorie internationala cu containere. In aprilie 1966, Fairland de la SeaLand a navigat din SUA catre Olanda cu 236 de containere la bord.
De aici, navele de containere au cunoscut o expansiune masiva, iar in 1968, navele de containere aveau capacitatea de a transporta in jur de 1.000 de TEU, care era exceptional de mare la acea vreme. Pana in 1970, SeaLand Industries avea 36 de nave container, douazeci si sapte de mii de containere si conexiuni la peste 30 de porturi din America. McLean a vandut in cele din urma compania lui RJ Reynolds pentru 160 de milioane de dolari.