Ce baterie externa sa cumparati?

Ce baterie externa sa cumparati?

Desigur, nu este o intrebare usor de raspuns, deoarece varietatea modelelor existente este cu siguranta larga.

Sa evitam baterii de brand necunoscut , sau ca reek de produs de calitate scazuta. Ca si in cazul incarcatoarelor, este important ca materialele utilizate la fabricarea lor sa poata rezista corect la trecerea curentului, altfel putem avea probleme care pot chiar sa strice intregul telefon.

Si ce branduri exista? Unele bine cunoscute (Energizer, Duracell, Sony), altele care va vor suna (Mophie, Zag, HyperJuice) si multe care vor fi cu siguranta  le veti auzi acum pentru prima data (Anker, PowerRocks, Tilt, Innergie, RAVPower …). Ca intotdeauna, Internetul va fi de mare ajutor pentru a sti cum functioneaza fiecare dintre ele, desi aici va vom oferi un trio de modele interesante pentru a va face o idee despre pretul la care se misca aceste accesorii:

  • Anker Astro E5: 15.000 mAh. si port USB dual (5V/2A si 5V/1A), 39.99 euro pe Amazon.
  • RAVPower Deluxe: 8.400 mAh. si port USB dual ((5V/2A si 5V/1A), 21.99 euro pe Amazon.
  • Anker Astro Mini: 3.000 mAh., un port USB si lanterna LED, 19.99 euro pe Amazon.

Am comentat deja anterior ca idealul este sa cautam o baterie externa “universala”, la care putem conecta un cablu USB la dispozitivul nostru.

Capacitatea , aceasta este o chestiune personala de fapt : nu este necesar sa mergem la “cea cu cea mai mare capacitate”, deoarece acestea sunt, in general, cele mai mari si mai grele de pe piata.

In functie de modelul de telefon pe care il avem, acoperirea unuia sau a doua cicluri de incarcare poate fi ideala. Exista unele care accepta chiar incarcarea mai multor smartphone-uri simultan, deci in cazul in care aceasta optiune ne intereseaza, trebuie sa mergem catre o baterie externa de capacitate mai mare.

Nu in ultimul rand, designul poate fi un aspect diferentiator. Ele sunt de obicei prisme dreptunghiulare, dar exista si baterii externe in forma de cilindru, cub si chiar alte raritati. Daca ne jucam cu dimensiunile, vom gasi chiar brelocuri sau baterii de dimensiunea unui card de credit, desi in aceste doua cazuri sunt mai multe elemente decorative, avand in vedere capacitatea lor limitata.
Tozmobile.ro este site-ul unde vei gasi cu siguranta telefonul dorit.

Un accesoriu mai necesar ca niciodata

Evolutia de la telefoanele cu autonomie de doua saptamani la smartphone-urile cu doar una sau doua zile de “durata” a fost prea rapida. Multi dintre noi ne-am gandit ca producatorii vor paria pe cautarea tehnicilor si tehnologiilor cu care sa extinda bateria smartphone-urilor lor, dar chiar si asta nu s-a intamplat … si nici nu exista vreo speranta ca acest lucru se va intampla in urmatorii ani.

Bateriile externe sunt o optiune economica si pot fi o solutie acceptabila la problema autonomiei. Un accesoriu interesant pentru momentele in care nu vom avea o priza de perete disponibila pentru multe ore sau chiar zile si avem nevoie de telefonul mobil. Speram ca producatorii imbunatatesc tehnologia bateriilor (exista unele progrese in acest sens), intre timp putem folosi patch-ul care este baterii externe.

Ce este de fapt o baterie externa?

Un incarcator portabil, uneori numit power bank, este o baterie reutilizabila suficient de mica pentru a incapea in mana. Acoperit de o carcasa de protectie, se conecteaza la orice sursa de intrare si iesire, permitandu-va sa incarcati diverse dispozitive (un smartphone sau un laptop, de exemplu) de aproape oriunde, fara a fi nevoie de o priza de perete.

Incarcatoarele portabile vin intr-o varietate de forme si au o gama larga de caracteristici. Cel mai esential aspect este ca aceste incarcatoare au incorporata o baterie reincarcabila care extinde puterea si timpul de utilizare a celorlalte dispozitive.

Smartphone-urile folosesc capacitatea bateriei masurata in miliamperi ora. Aceste capacitati variaza intre 2.000 mAh si 5.000 mAh, desi exista diferente ocazionale. Bancile de baterii obisnuite utilizate pentru alimentarea telefoanelor si laptopurilor au si capacitatea bateriei masurata in miliamperi ora, ceea ce face usor sa determinati ce dimensiune a incarcatorului aveti nevoie pentru un anumit dispozitiv.

In loc sa va incarcati telefonul, tableta sau un alt dispozitiv de la o priza de perete, il incarcati de la puterea stocata in incarcatorul portabil, introducand incarcatorul (sau cablul de incarcare) in dispozitivul care are nevoie de alimentare.

Avand in vedere durata scurta de viata a multor smartphone-uri, cele mai populare si cele mai bune incarcatoare portabile sunt dispozitivele USB. Acestea sunt de obicei pe partea mai mica si pot veni cu usurinta cu tine intr-un buzunar sau poseta si pot prelungi durata de viata a bateriei telefonului.

Incarcatoarele portabile sunt adesea echipate cu unul sau mai multe porturi USB si se pot conecta la aproape orice varietate de cabluri utilizate pentru incarcarea smartphone-urilor moderne. Cablurile standard Micro-USB, USB-C si Apple Lightning care se termina cu un USB de tip A sunt conexiunile comune pe care va trebui sa le utilizati cu un incarcator portabil.

0 Shares:
You May Also Like