Motive pentru a alege un candelabru

Motive pentru a alege un candelabru

Candelabrele sunt un semn de lux, eleganta si stil. Acestea aduc efecte de iluminare incitante in spatiile de locuit moderne sau clasice.

Cu un candelabru, nu conteaza ce stil de mobilier este preferat. Acesta se potriveste in fiecare camera. Indiferent daca este in sufragerie, hol sau dormitor – un candelabru creeaza intotdeauna efecte de iluminare splendide. Candelabrul va atrage cu siguranta atentia oaspetilor si va desfasura o magie atmosferica.

Luminile vor fi mereu cele ce modeleaza caracterul camerei. Candelabrul atasat creeaza acea impresie tipica si sofisticata in castele, resedinte sau chiar in sali nobiliare. Un candelabru este format din mai multe asa-numite flacari – bratele pe care stau becurile. Acestea sunt aranjate in mai multe directii si asigura astfel o iluminare foarte uniforma a camerei. Diferite forme invita orice proprietar sa se joace cu lumina ca efect decorativ. De exemplu, lumina poate avea efecte de “ploaie”, cu un candelabru de cristal cu flacarile indreptate in jos. Un candelabru antic cu flacari indreptate in sus, pe de alta parte, ofera o lumina moale, indirecta.

Candelabre dinamic-electric sunt disponibile cu bijuterii luxoase din cristal in diferite forme si culori. Ele par jucause si romantice si amintesc de epoca sofisticata. Forma corpului de iluminat a fost, de asemenea, preluata in epoca moderna si interpretata intr-un mod purist si elegant exclusiv in metal. Candelabrele shabby chic se numara, de asemenea, printre cele mai populare modele.

Candelabrele cu umbra sunt foarte individuale si extrem de reprezentative ca iluminare. Acest tip special de iluminat de tavan confera camerei un farmec confortabil. Umbrelele, care sunt in mare parte din tesatura, sunt confortabile si atractive. Datorita nuantelor de protectie, lumina candelabrului cu usurinta orbeste si, prin urmare, candelabrul este ideal pentru lampa de dormitor.

Multi iubitori de epoca sunt fani ai candelabrelor cu lumanari. Selectia este mai mica comparativ cu luminile actionate electric, dar acestea sunt inca disponibile in multe stiluri. In functie de stilul dorit, candelabrele sunt furnizate fie cu lumanari conice, fie cu lumanari cu stalpi. Ambele variante fac ca o camera sa para gratioasa si nobila.

Clasicul candelabru de cristal este regele candelabrelor. Bilele de cristal spumante, prismele taiate si lanturile de sticla sunt intotdeauna un aspect atragator. Reflectiile si refractia luminii provenite de la tapiterii din sticla sunt de neegalat si creeaza conditii de iluminare incantatoare si o atmosfera unica.

Diferitele forme ale luminilor permit crearea efectelor subtile in camera. Un candelabru, a carui forma este conica, are un efect de intindere vizuala – camera pare mai inalta. Un candelabru modern ce se extinde vizual, face camera sa arate mai larga si mai aerisita. Exista un singur truc de retinut! Candelabrul nu ar trebui sa ocupe mai mult de o cincime din suprafata tavanului, altfel efectul sau va fi inversat.

Un candelabru emana lux si umple camerele cu stralucire, indiferent daca este folosit ca lampa de sufragerie sau ca lampa de bucatarie. Dar nu trebuie sa fie intotdeauna alegerea unui candelabru antic. Candelabrele moderne impresioneaza, de asemenea, prin eleganta lor simpla.

Cat de importanta este lumina in casa ta?

Proprietarii de case ignora adesea iluminatul ca un aspect al designului exterior si interior. Iata patru motive pentru care iluminarea buna este importanta in fiecare casa.

Procesul de construire a unei case necesita numeroase elemente care ar trebui sa lucreze armonios impreuna. Aceasta include arhitectura casei, precum si designul exterior si interior.

Cu toate acestea, un aspect al designului care este adesea trecut cu vederea este iluminatul, care poate arata diferenta dintre o casa primitoare si una neprimitoare.

Exista trei tipuri generale de iluminat in casa, fiecare cu plasarea si practicile de utilizare corespunzatoare. Desi au scopuri diferite, nu trebuie sa ignorati importanta lor pentru estetica si functionalitatea spatiilor de locuit.

Iata primele patru motive pentru care o iluminare buna este importanta in fiecare casa.

Iluminatul general, cunoscut si sub numele de iluminare ambientala, este cea mai comuna forma de iluminat in casa. Aceasta include lampi de perete, candelabre si altele care lumineaza camerele casei.

Iluminatul general este important pentru o casa, deoarece imbunatateste starea de spirit, creand o ambianta calda si luminoasa, spre deosebire de spatiile mohorate si neatractive. Iluminarea insuficienta va face ca membrii familiei si prietenii sa evite zonele, facand in acelasi timp o camera sa se simta inghesuit.

O cantitate sanatoasa de lumina solara, pentru a oferi iluminat natural interiorului unei case, va juca un rol in crearea unor spatii relaxate si vesele. Cu toate acestea, lumina soarelui nu va putea ajunge in toate colturile unei case si nu este intotdeauna disponibila. Amplasarea corecta a iluminatului general este necesara pentru a umple golurile.

Iluminarea pentru sarcini este tipul de iluminat care permite realizarea eficienta a sarcinilor. In comparatie cu amploarea extinsa a iluminatului general, sursele de iluminare a sarcinilor indica adesea spre o directie specifica. De asemenea, sunt de obicei de doua pana la trei ori mai luminoase, sub forma de lampi de birou, plafoane si altele care sunt aproape de o anumita locatie.

0 Shares:
You May Also Like