Cat suntem tineri nu ne dam seama ca sanatatea este cea mai importanta. Asadar, din ce in ce mai multi adolescenti neglijeaza complet rutina de ingrijire a tenului. In aceasta perioada, un demachiant bun, cleanserul si apa micelara sunt elementele cheie ale unei ingrijiri corespunzatoare.
Totusi, incepand cu varsta de 20 de ani, ar trebui sa incepem sa folosim produse anti-imbatranire, SPF puternic si game variate de serumuri. Intrebarea tuturor persoanelor de 20 de ani ramane aceeasi: cum putem preveni semnele imbatranirii premature?
Raspunsul este simplu: demachierea corecta a tenului este cheia tineretii vesnice. Trebuie sa acordati timp pentru demachiere atat seara, cat si dimineata. Puteti viziona chiar si un tutorial demachiere.
Totusi, eficienta procesului de demachiere se datoreaza in totalitate produselor pe care le folositi. Inainte de a va personaliza rutina de ingrijire a tenului si a demachierii, va trebui sa verificati ce tip de ten aveti. Daca productia de sebum este destul de mare, inseamna ca aveti un ten gras; daca simtit ca pielea nu se poate hidrata natural, inseamna ca aveti un ten uscat; iar daca aveti pielea din zona T grasa, iar pielea din zona obrajilor si a tamplelor uscata, inseamna ca aveti un ten mixt.
Pe produsele cosmetice scrie intotdeauna pentru ce tip de piele sunt concepute. Totodata, in cazul in care aveti un ten gras evitati demachierea cu produse pe baza de ulei deoarece acestea vor ingreuna si mai mult tenul si va duce la aparitia cosurilor si a punctelor negre. In cazul in care aveti un ten extrem de uscat, evitati cleanserele cu acid salicilic.
In ceea ce priveste produsele demachiante, acestea tin in totalitate de dumneavoastra. In functie de tenul pe care il aveti puteti achizitiona ulei de struguri, demachiant pentru orice tip de ten, demachiant special conceput pentru zona ochilor sau chiar servetele demachiante. Conteaza foarte mult ca produsul sa fie de calitate si sa aiba in componenta sa ingrediente sigure, astfel incat sa nu produca iritatii.
Incepeti procesul de demachiare prin a sterge excesul de machiaj, in special din zona pometilor, a buzelor si a pleoapelor. Indicat ar fi sa folositi dischete sau servetele demachiante, astfel incat sa observati daca, dupa cateva aplicari, acestea raman curate, semn ca machiajul a fost sters. Totusi, multe persoane fac greseala sa se opreasca dupa acest pas, insa uita ca anumite particule de pudra se ascund printre riduri.
Folositi un cleanser si masati usor zona pometilor, a nasului si a buzelor, creand o spuma fina. Dupa ce v-ati asigurat ca pielea este curata, clatiti cu apa calda din abundenta. Aveti, totusi, grija la zona ochilor.
Substantele active din cleanser pot afecta zona ochilor si chiar globul ocular, provocand roseata, mancarimi si chiar infectii. In cazul in care cleanserul v-a intrat in ochi, clatiti cu apa rece din abundenta, iar daca apar dureri, apelati la un medic specialist.
Pentru a fi sigura ca pielea dumneavoastra este complet curatata de orice urma de machiaj, folositi apa micelara. Acest produs se gaseste in orice farmacie si poate fi folosit atat in rutina de demachiere cat si in rutina zilnica de ingrijire a tenului.