Cum sa alegi jucariile potrivite pentru fiecare copil?

Cum sa alegi jucariile potrivite pentru fiecare copil?

Chiar dupa colt este decembrie si este luna in care cumparam mai multe jucarii, desi nu este singura ocazie in care optam pentru aceste obiecte jucause, pe care le putem da si la zilele de nastere si la alte ocazii speciale.

Jucariile au un rol important in viata si dezvoltarea copiilor, de aceea este foarte important sa alegi jucariile potrivite pentru fiecare.

Cumpara de pe https://www.nutushopall.ro/.

 Pasi pentru alegerea jucariilor potrivite pentru fiecare copil

  1. Uita-te la ceea ce copilul are

Nu numai ca va va ajuta sa evitati repetitiile, dar va va ajuta, de asemenea, sa va faceti o idee despre ceea ce ii place. Afla ce jucarii are deja si decide daca vrei sa-i oferi un cadou in aceeasi linie pentru a da continuitate „colectiei” sau pentru a introduce un anumit soi.

  1. Luati in considerare varsta copiilor

Exista o jucarie ideala pentru fiecare varsta si nu este recomandabil sa ignorati acest lucru. Oferirea unui copil o jucarie recomandata pentru o gama de varsta mai mica il va face sa se plictiseasca, in timp ce cumpararea uneia destinata „adultilor” il va face frustrat si, de asemenea, va ajunge satul si sa se plictiseasca. Varsta recomandata pentru fiecare jucarie este de obicei indicata pe cutie, dar puteti cere sfatul si functionarului magazinului de jucarii.

  1. Gandeste-te la personalitatea si gusturile fiecarui copil

Pentru ca, copilul sa se distreze jucandu-se, jucara trebuie sa fie placuta. Observati-l si petreceti timp gandindu-va la ceea ce v-ar putea multumi mai mult. De exemplu, animalele de plus sunt un cadou bun pentru copiii rasfatati si afectuosi, papusile, chicinetele etc. Sunt ideale pentru cei care tind sa recreeze realitatea in fanteziile lor, iar jocurile de constructie si mestesug sunt perfecte pentru cei mai creativi.

De asemenea, puteti folosi jucaria ca mijloc de a ajuta copilul sa se imbunatateasca in ceva, dar mentinand intotdeauna fateta jucausa: daca este „prea educativa” poate produce respingere.

  1. Verificati siguranta jucariei

Cautati numele si adresa producatorului, codul de identificare si sigla CE pe jucarie pentru a va asigura ca respecta standardele de calitate ale Uniunii Europene. De asemenea, uitati-va la materialele si constructia jucariei si cititi cu atentie avertismentele de siguranta inainte de a o cumpara.

  1. Incercati sa preziceti gradul de utilizare a jucariei

Nu te lasa dus de nas de publicitate, sau cat de amuzanta o jucarie este in magazin; reflectati putin si incercati sa anticipati daca copilul se va putea bucura pe deplin de ea.

De exemplu, inainte de a cumpara o jucarie zgomotoasa ganditi-va la vecini, nu oferiti jocuri multiplayer unui copil singur care va depinde mereu de parinti ca sa se poata juca sau de vizita unui prieten.. fugiti de jucariile la care trebuie sa schimbati bateriile la orice ora si amintiti-va ca jucariile care fac totul singure, indiferent cat de sofisticate ni se par la inceput, ajung sa fie o plictiseala. O jucarie aleasa corect, va aduce bucurie pe chipul unui copil, de fiecare data!

De ce iubesc copiii sa se joace?

Jocul este unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii unui copil. De ce? Pentru ca prin joc  copiii invata sa gandeasca creativ si sa interactioneze social.

Prin joc, ei se dezvolta fizic si descopera o multime de abilitati emotionale,si invata cum sa proceseze lumea. Pe scurt, jocul este esential pentru dezvoltarea copilului tau.

„Joaca este modul in care copiii invata”, spune dr. Tiff Jumaily , medic pediatru la Integrative Pediatrics and Medicine Studio City din Los Angeles.

Mai mult, conform un studiu din 2012, jocul reduce stresul. „In general, jocul este asociat cu raspunsuri care faciliteaza invatarea… [si] elibereaza stresul”, spune Jumaily.

Dar care sunt beneficiile jocului si de ce tip de angajament, jucarii si activitati au nevoie cu adevarat copiii? Am cerut unor experti sa intervina.

Desi beneficiile jocului sunt nenumarate, jocul ii ajuta pe copii sa se dezvolte cognitiv, fizic, social si emotional.

Mayra Mendez , PhD, LMFT, psihoterapeut autorizat si coordonator de program la Centrul de Dezvoltare a Copilului si Familiei Providence Saint John din Santa Monica, California, spune: „Joaca este importanta deoarece ofera o baza principala pentru invatare, explorare, rezolvare de probleme, si construirea unei intelegeri a lumii si a rolului tau in ea.”

Dar cum invata copiii prin joaca? Ei bine, este simplu. Jocul ofera copiilor sansa de a imita ceea ce vad si de a-si exersa abilitatile. Le ofera o iesire pentru creativitate si experimentare, iar jocul ii ajuta sa invete cum sa interactioneze si sa comunice cu ceilalti.

Jocul promoveaza dezvoltarea sanatoasa si abilitatile de gandire critica. Intareste memoria, ii ajuta pe copii sa inteleaga cauza si efectul si, potrivit lui Mendez, ii ajuta pe copii sa exploreze lumea si rolul lor in ea.

„Copiii mici invata cum se potrivesc lucrurile prin joaca. Le permite sa-si foloseasca simturile si incurajeaza explorarea si curiozitatea, iar aceste abilitati reprezinta fundamentul dezvoltarii intelectuale si al procesarii cognitive .”

0 Shares:
You May Also Like