Sfaturi pentru a economisi cu un termostat inteligent

Sfaturi pentru a economisi cu un termostat inteligent

Termostatele inteligente castiga din ce in ce mai multa cota de piata si ne asteptam ca pentru acest 2019 marile branduri din sector sa continue sa lanseze produse din ce in ce mai avansate.

De ce un termostat inteligent?

Cu siguranta v-ati gandit vreodata ca aceste dispozitive sunt pur marketing si ca intr-adevar gasim putine beneficii in ele.

Sa demonstrat ca putem economisi cel putin 10% in consumul de incalzire, dar va depinde de ceea ce stiti cum sa profitati de marile sale avantaje. In alte dispozitive, cum ar fi termostatele inteligente, puteti economisi si mai mult. Sunt utile, rapid de instalat si foarte usor de folosit, ceea ce le face optiunea perfecta pentru orice casa.

In acest articol vorbim despre sfaturi care pot fi utile daca doriti sa economisiti cu adevarat, si fara a avea un termostat inteligent…

Izolati bine casa

Unul dintre cele mai critice puncte si datorita caruia, din pacate, sufera multe case sunt pierderile termice din cauza izolatiei slabe. Este inutil sa aveti cel mai bun termostat daca apar scurgeri de temperatura prin usi sau ferestre.

Daca locuiti intr-o casa putin veche sau cu materiale de calitate scazuta, veti sti ce vrem sa spunem. Pentru a evita aceste scurgeri va recomandam sa va schimbati usile sau ferestrele si de asemea sa luati in calcul izolarea peretilor exteriori.

Pentru bani putini, veti imbunatati izolarea casei dvs.

Pentru a sti daca apar puncte de scurgere, va puteti plasa o lumanare langa o fereastra intr-o zi cu vant. Daca flacara se misca, va confruntati cu o pierdere de energie. Uneori, punerea mainii va fi de ajuns.

Utilizarea supapelor termostatice

Supapele termostatice sunt conectate in radiatoare si va permit sa programati o temperatura diferita pentru fiecare camera a casei. In acest fel realizam ca zonele in care nu vom fi, nu sunt incalzite.

Reglam temperatura asa cum avem nevoie, interesant nu?

Economiile apar atunci cand activam incalzirea doar intr-o anumita zona, fara a fi nevoie sa incalzim intreaga casa. Pentru aceasta va recomandam sa inchideti usile acelor incaperi pe care nu trebuie sa le incalzesti.

Utilizati termostate inteligente si aplicatii care va permit sa programati incalzirea

Smart Home Salus Controls este cu siguranta o alegere perfecta pentru o casa smart.

Unul dintre punctele care, de obicei, ofera mai multe probleme intr-un termostat inteligent este aplicatia.

Principalele probleme in functionare apar in aplicatia de conectare – termostat si este locul in care trebuie sa fim mai atenti atunci cand cumparam un termostat wifi.

Opriti incalzirea si mentineti temperatura recomandata a casei

Desi poate parea evident, nu o facem intotdeauna. Sunt momente in care nu trebuie sa avem incalzirea pornita, fie pentru ca temperatura este una buna, avem lumina directa care incalzeste camera in care ne aflam, fie luam un pui de somn acoperit de o patura.

In aceste momente in care incalzirea nu joaca un rol relevant, este mai bine sa o pastrati. Uneori, punerea unei perechi de sosete sau o pijama mai groasa este mai mult decat suficienta pentru a fi in confort, la tine in casa.

0 Shares:
You May Also Like