Cum sa aveti grija de cartusele de cerneala?

Cum sa aveti grija de cartusele de cerneala

Manipularea si instalarea cartuselor de cerneala în modul corect nu este o stiinta foarte complicata, dar va poate ajuta sa economisiti bani si sa va mentineti imprimanta functionala pentru un timp mai indelungat.

Câtiva pasi simpli facuti la înlocuirea cartuselor fac o diferenta uriasa, care are ca rezultat o calitate mai buna a imprimarii si cerneala de durata mai lunga, precum si prevenirea defectiunilor, cum ar fi înfundarea capului imprimantei.

Ce trebuie sa facem inainte de a instala un cartus de cerneala nou?

Înainte de a instala un cartus de cerneala nou în imprimanta, asigurati-va ca îl inspectati. Agitati usor cartusul sau atingeti-l pe o suprafata dura de câteva ori pentru a amorsa cerneala. În mod ideal, trebuie sa faceti acest lucru ÎNAINTE sa scoateti banda de protectie. În caz contrar, riscati sa varsati cerneala peste tot.

Urmatoarea miscare depinde de tipul de cartus pe care îl instalati. Majoritatea cartuselor au o lama de plastic care va acoperi orificiul de aerisire sau o clema de plastic care protejeaza cartusul în timp ce este în ambalaj. Nu fiecare cartus va avea o clema sau o fila, dar daca o are, este important sa le scoateti înainte de a încerca sa il montati in imprimanta.

Aveti grija la contactul auriu sau la punctul de conectare al cartusului atunci când instalati. Aceste puncte de contact sunt cruciale pentru a obtine citiri exacte la nivelurile de cerneala si pentru a face o conexiune buna cu imprimanta.

Sunt usor de zgâriat si nu vor functiona bine atunci când sunt acoperite cu reziduuri de cerneala sau praf. Daca vedeti praf pe acest cip auriu, stergeti-l usor cu o cârpa fara scame.

Cum se face corect instalarea cartusului de cerneala?

Înainte sa instalati cartusul de cerneala pentru prima data, asigurati-va ca consultati manualul de instructiuni. Fiecare imprimanta este diferita si instalarea incorecta a cartusului de cerneala poate deteriora imprimanta, cartusul sau ambele.

Daca imprimanta dvs. nu a venit cu un manual sau l-ati pierdut, de cele mai multe ori puteti gasi o versiune PDF disponibila pentru descarcare pe site-ul web al producatorului. Modelele mai populare de imprimante vor avea adesea un tutorial video disponibil pe site-ul web al marcii, pe YouTube sau pe anumite bloguri de specialitate.

Când instalati cerneala proaspata în imprimanta, lucrati încet si fiti atenti. Pastrati cartusele instalate sa nu se usuce folosind butonul de alimentare pentru a opri imprimanta. Asteptati pâna când butonul de alimentare este complet oprit înainte de a deconecta noul cartus.

Aceasta actiune permite capului imprimantei sa revina în pozitia de repaus, ceea ce va va ajuta sa preveniti deteriorarea imprimantei.

afacerea pe care o conduceti tipareste foarte mult

Depozitare si protectie

Daca afacerea pe care o conduceti tipareste foarte mult, este posibil sa doriti sa aveti câteva cartuse de cerneala la îndemâna. Depozitarea cartuselor este usoara, atâta timp cât respectati câteva reguli de baza.

În primul rând, pastrati cartusele în ambalajul lor sigilat. Scoaterea acestora din ambalajul etans în care sunt expediate le va face sa se usuce. Cartusele ar trebui depozitate undeva intr-un loc întunecos si relativ rece, cum ar fi un dulap, pâna când este timpul sa le instalati.

Daca aveti un cartus deschis, resigilati-l cât mai bine pentru a-l pastra în stare buna pentru când aveti nevoie de el.

Asezati duza cu fata în sus într-un recipient etans si, daca aveti banda de protectie sau clema, aplicati-o din nou înainte de a-l depozita. Pentru a preveni uscarea, asezati un prosop de hârtie umed lânga cartus în recipient si pastrati-l într-un loc racoros si întunecat. Verificati periodic cartusul pentru a va asigura ca prosopul de hârtie nu s-a uscat.

De unde stii când cerneala se termina?

Majoritatea imprimantelor de astazi sunt înarmate cu o tehnologie care urmareste cu precizie cantitatea de cerneala ramasa în cartuse. Aceasta vine sub forma unei lumini intermitente sau a unei notificari pe ecranul LCD pe care il are imprimanta in dotare.

Alte semne la fel de evidente sunt atunci când calitatea imprimarii dvs. scade, rezultând dungi, culori lipsa sau pagini goale. Înainte de a arunca cartusul, trebuie sa verificati întotdeauna pentru a va asigura ca nu se întâmpla altceva.

Destul de des, cartusului dvs. îi mai ramâne cerneala. Inactivitatea prelungita poate provoca depunerea cernelii, ceea ce face mai dificila accesarea imprimantei. Amorsati cartusul, stergeti-l si încercati din nou.

Diferite cartuse de cerneala vor fi pregatite si testate în moduri diferite. Pentru cartusele cu capete de imprimare integrate, precum HP® 62, metoda prosopului de hârtie este o abordare populara:

Udati un prosop de hârtie cu apa calda si stergeti cartusul cu capul de imprimare în jos. Capul de imprimare este situat la capatul cartusului. Arata ca o banda de aur sau cupru si este locul în care cerneala iese din rezerva. Aveti grija sa nu confundati capul de imprimare cu contactele sau punctele aurii sau de cupru, care sunt locul în care imprimanta interactioneaza cu cartusul.

Cerneala nu vine de acolo, deci daca stergeti si nu exista cerneala s-ar putea sa provocati o alta problema.

Dupa stergerea capului de imprimare cu un prosop de hârtie umed, tineti cartusul cu un prosop de hârtie uscat timp de aproximativ treizeci de secunde pâna la un minut. Acest proces elimina cerneala uscata care ar putea înfunda capul.

Dupa finalizare, sunteti gata sa glisati cartusul înapoi în imprimanta si sa rulati o imprimare de test. Daca tot nu obtineti rezultate bune, încercati din nou acest proces.

Daca imprimanta utilizeaza cartuse color individuale metoda prosopului de hârtie nu va functiona. În locul unui cap de imprimare integrat, acest tip de cartus foloseste cartuse individuale care intra într-un cap de imprimare încorporat în imprimanta. Desi aceasta este o metoda eficienta pentru obtinerea de imprimari de înalta calitate, capul dvs. de imprimare poate colecta praf microscopic, bule de aer si cerneala uscata care îl vor înfunda în timp.

Cel mai simplu mod de a va curata capul de imprimare este utilizarea unui aparat conceput pentru a curata duzele de cerneala.

Multe imprimante au si un mod integrat de curatare a capului de imprimare. Consultati ghidul utilizatorului pentru a afla daca exista un proces de curatare încorporat în unitatea dvs. Daca tiparirea de testare înca nu este la acelasi nivel, încercati sa rulati din nou procesul.

De unde stii când problema este capul de imprimare?

La fel ca orice alta masina, capetele de imprimare au o durata de viata pentru utilizare înainte de a fi nevoie de înlocuire.

Primul semn ca se poate înlocui capul dvs. de imprimare este pierderea calitatii imprimarii. Daca problema este o simpla înfundare a capului de imprimare, rularea unui ciclu de curatare sau doua ar trebui sa elimine toata cerneala uscata.

Daca înlocuiti cartusele de cerneala dupa ciclurile de curatare si calitatea imprimarii nu s-a îmbunatatit, capul de imprimare poate fi vinovatul. Majoritatea imprimantelor de astazi ofera un anumit tip de avertisment ca exista o problema structurala cu capul de imprimare, indicând pe ecranul LCD un avertisment precum „problema la capul de imprimare” sau „capul de imprimare pare sa lipseasca sau sa fie deteriorat”.

Majoritatea capetelor de imprimare sunt usor de înlocuit, dar pot fi destul de scumpe. În multe cazuri, înlocuirea capului de imprimare va costa la fel de mult ca si achizitionarea unei imprimante noi. Si în alte cazuri, instalarea unui nou cap de imprimare poate fi complicata si necesita o anumita abilitate tehnica.

Înainte de a cumpara o piesa de schimb noua, consultati manualul de instructiuni pentru a vedea daca merita sau nu. Adesea, un cap de imprimare stricat este ocazia perfecta de a achizitiona o imprimanta noua care se potriveste mai bine afacerii dvs., ajutându-va sa economisiti bani pe termen lung.

Sfaturi pentru a prelungi durata de viata a cartuselor de cerneala

Sfaturi pentru a prelungi durata de viata a cartuselor de cerneala

Cartusele de cerneala se scumpesc rapid si poate veti reusi sa economisiti ceva banuti folosind urmatoarele sfaturi:

Imprimati cat de des posibil. Poate parea contraproductiv ca imprimarea mai multa duce la economisirea cernelii, dar atunci când vine vorba de risipa, acesta este unul dintre factorii cei mai importanti. Imprimarea cu regularitate pastreaza cartusele pregatite si gata de utilizare, scazând probabilitatea ca cerneala sa se depuna. Acest lucru va preveni, de asemenea, cerneala din duza sa se usuce si sa creeze înfundari.

Când imprimati documente sau e-mailuri, imprimati în modul alb negru. Aceasta operatie foloseste mai putina cerneala pe pagina si se va imprima de fapt mai repede decât modul normal. Daca nu tipariti ceva pentru prezentare, nu tipariti în modul de cea mai înalta calitate. . . acesta este conceput pentru a produce imagini si text de înalta rezolutie numai pentru ocazii speciale, deoarece necesita multa cerneala (si imprima la o viteza foarte scazuta).

Nu rulati modul de curatare prea des. Curatarea capului de imprimare este importanta pentru a preveni înfundarea si pentru a mentine calitatea imprimarilor. Efectuarea unei curatari atunci când nu exista probleme majore poate parea inteligent pentru o întretinere simpla, dar necesita multa cerneala pentru a spala capetele si a rula paginile de testare.

Pastrati întotdeauna imprimanta încarcata. Chiar si atunci când nu tipariti color, pastrati toate cartusele încarcate.

Spatiile deschise pe un cap de imprimare încorporat introduc aer în unitate, care va usca cartusele pe care le utilizati în timp. Chiar si un cartus vechi si gol sau aproape gol este mai bun decât sa lasati un spatiu.

Reciclati-va cartusele de cerneala

Când vine timpul sa aruncati cartusele vechi, nu le aruncati doar la gunoi! Cartusele de cerneala sunt fabricate din resurse valoroase si pot fi usor reciclate.

Daca transformati aceste sfaturi în obiceiuri, veti avea o imprimanta in conditii optime de lucru, care va va oferi mai putine dureri de cap. Spor in toate!

0 Shares:
You May Also Like