Cum sa cureti cosul de fum?

Cum sa cureti cosul de fum?

A sti cum sa cureti un cos de fum nu are nimic de-a face cu romantismul. Desigur, este foarte placut sa auzi focul trosnind in semineu! Apoi, caldura merge de-a lungul liniilor incorporate si incalzeste intreaga zona a peretelui, astfel incat numai deseurile de ardere ajung pe cos.

Inclusiv funinginea grasa, lipicioasa. Si daca nu scapi de ea la timp cu propriile maini sau prin munca expertilor invitati, atunci poti uita de confort. Poti cumpara un cos de fum Maxstil in momentul in care vrei sa obtii cele mai bune rezultate pe termen lung.

De unde vine problema si cum scapam de ea?

Atunci cand se ard combustibili solizi deosebit cu gaze generate in timpul arderii, cenusa, substantele gudroase si diferiti oxizi se ridica in aer.

Toate acestea cauta duritatea in calea sa si persista „apuca”, reducand treptat permeabilitatea tevii si a pasajelor din zidaria cuptorului. Si asta ameninta cu consecinte neplacute. In primul rand, pur si simplu prin cresterea cantitatii de combustibil, care arde mult mai rau atunci cand exista o lipsa de oxigen.

Pe masura ce creste cantitatea de combustibil din cuptor, creste si temperatura, care peste un anumit nivel poate aprinde funingine. Rezultatul va fi un incendiu, a carui caracteristica cea mai terifianta este probabilitatea unui incendiu de pardoseala din lemn. De ceva vreme va exista o mocnire moale in pod si veti simti doar fum, nu este clar de unde vine. Monoxidul de carbon este numit criminalul silentios.

Aceeasi temperatura uneori sparge zidaria semineului si este mai usor ca monoxidul de carbon sa intre in dormitoare decat un cos de fum infundat. Nu te poti trezi. Suna ca un film de groaza? Da.

Si, desi astfel de cazuri sunt extrem de rare, este indoielnic ca acest lucru va fi mai usor pentru victime.

Primele semnale ca ai cosul infundat

Inainte de a curata cosul de fum cu propriile maini, asigurati-va ca este necesar sa faceti acest lucru. Exista mai multe functii care le spun proprietarilor ca este necesar sa indeparteze funinginea: cand semineul este aprins, o parte din fum se va intoarce, flacara de o culoare portocalie stralucitoare devine rosu inchis; In timp ce utilizati combustibil obisnuit, fum negru gros se revarsa din cos.

Chiar daca stratul de funingine nu este prea mare, este mai bine sa va asigurati impotriva surprizelor. In plus, obiecte straine cad uneori in horn pana cand cuibul unei pasari apare vara. Aceasta inseamna ca trebuie sa-l curatati o data pe an, de preferinta inainte de inceperea sezonului de incalzire.

Remedii populare – basm sau realitate?

In plus, remediile populare pot ajuta in cel mai rezonabil mod – prevenirea. Au fost testate de-a lungul timpului si chiar ajuta, desi nu ar trebui sa va asteptati ca acestea sa fie la fel de eficiente ca si substantele chimice mecanice sau moderne. Cand sunt necesare? La inceputul sezonului, astfel incat intr-o casa nemobilata, la frig, nu trebuie sa contaminati cu funingine. Si spre deosebire de substantele chimice, acestea pot fi inhalate fara teama.

Nu toata lumea este de acord sa curate in mod regulat murdaria cu propriile maini. Dar cum poti curata cosul de fum fara el? Exista diferite posibilitati. Sare. Se toarna pe busteni arsi. Cand este incalzit la o temperatura ridicata din cauza reactiilor chimice, acesta rupe funinginea de pe pereti, dar nu poate suporta o cantitate mare. Coaja de cartofi.

Un excelent si mereu accesibil pentru curatarea cosului de fum. De obicei, o jumatate de galeata este suficienta, dar daca focarul este mare, va trebui sa luati mai mult. Trebuie sa fie turnate pe uscat, astfel incat sa arda toate impreuna imediat. O eliberare mare de amidon va elimina cursul si, daca procedura se efectueaza inainte de curatarea mecanica a funinginii, atunci amidonul va face stratul mai moale si va fi mult mai usor sa stergeti peretii. Coaja de nuc.

Desigur, acest copac nu creste peste tot, dar atunci cand este disponibil este un instrument excelent care are si proprietati excelente de transfer de caldura. Este necesar doar sa aruncati nu mai mult de 2 litri la un moment dat: o temperatura ridicata de ardere poate duce la fisuri in semineu si la deformarea partilor sale Lemn special de foc.

Ideea este aceeasi – temperatura ridicata de ardere. Veti avea nevoie de o cantitate limitata pentru a arunca acest lemn de foc. Daca cosul de fum nu este suficient de puternic, funinginea care se aprinde il poate arunca cu usurinta in bucati. Este recomandabil sa repetati procesul dupa cateva zile. Lemn de foc de mesteacan.

Mai putin eficient, iar pentru rezultat va trebui sa scapi de scoarta. Cutii de aluminiu. Informatiile nu au fost verificate de secole, dar sunt populare printre utilizatorii de internet.

Sfaturi

Cojile de cartofi pot fi arse in semineu in mod regulat, nu uscate, dar aruncate – acest lucru ofera o protectie excelenta impotriva depunerilor de funingine din conducta de iesire. Este similar cu cojile de nuci.

Cand cumparati nuci care nu au fost curatate de coaja, nu numai ca veti avea intotdeauna mancare gustoasa si de inalta calitate, dar veti avea si mai putine griji cu privire la problemele cosului.

0 Shares:
You May Also Like