Cum se face revizia ceasurilor?

Cum se face revizia ceasurilor?

O revizuire a ceasului este intretinerea ceasurilor mecanice, aceasta trebuie efectuata in mod regulat. In general, se recomanda o revizuire la fiecare cinci pana la zece ani. Nevoia repararii ceasului este de exemplu, reglarea ceasului mai des decat la inceput. O revizie poate fi utila chiar daca ceasul nu a fost purtat pentru o perioada lunga de timp, deoarece uleiurile si grasimile ar trebui curatate.

Exista magazine de bijuterii sau bune preturi service ceasuri la cearsonicarie, unde specialistii vor fi bucurosi sa aiba grija de ceasul cu probleme. In calitate de concesionar oficial pentru marcile sale de ceasuri, ei sunt certificati pentru a ajuta cu probleme in legatura cu ceasul. Spre deosebire de reparatiile de la asa-numitii furnizori de piata, nu se va pierde niciun drept de garantie la acestia! Datorita retelei bune cu marcile, au acces rapid la toate piesele de schimb originale pentru ceas. Pentru a multumi clientii, serviciile reparatiilor vor fi senzationale.

Orologerul incepe verificarea ceasului cu o inspectie externa. In timpul acestui prim pas, sunt examinate toate detaliile ceasului, carcasa, coroana, cadranul, acele si bratara sunt examinate cu atentie. In timpul revizuirii ceasului, carcasa este deschisa si miscarea este indepartata. Acesta este un proces complicat care necesita mult sentiment. Trebuie acordata o atentie deosebita atunci cand sunt scoase acele, deoarece acestea si cadranul pot fi usor zgariate.

De aceea sunt pastrate intr-o cutie separata , in care sunt in siguranta pana cand se va reasambla ceasul. In cele din urma, ceasul este demontat si fiecare piesa este inspectata. Un ceas automat este format din aproximativ 60 de piese ; daca ceasul are complicatii, cum ar fi functia cronografului sau afisarea datei , pot exista mai multe piese.

Piesele deteriorate sunt sortate pentru a fi reparate sau inlocuite ulterior. Daca piesa relevanta nu poate fi indreptata, va fi schimbata cu o piesa de schimb. Piesele de schimb nu mai pot fi uneori disponibile pentru modele de ceasuri foarte vechi. Cu toate acestea, un bun ceasornicar isi poate face propriile piese in astfel de cazuri. Toate componentele individuale sunt curatate temeinic in timpul revizuirii ceasului. In primul rand, reziduurile de lubrifiant sunt indepartate din ele. Aceasta este urmata de o curatare intensiva intr-un dispozitiv special. Piesele sunt asezate intr-o sita si trec printr-o serie de detergenti si sunt uscate la final.

Dupa o curatare amanuntita, miscarea este reasamblata. Aici secventa trebuie respectata cu strictete: mai intai butoiul, apoi trenul de angrenaje, evacuarea, dispozitivul de reglare si, in cele din urma, mecanismul de infasurare si setare a indicatorului. Acum, punctele de frecare sunt bine unse – un proces foarte complex, deoarece cel putin patru grasimi si uleiuri diferite sunt utilizate in fiecare ceas.

Dupa asamblarea cu succes, ceasul este inchis si precizia este verificata. Pentru aceasta se foloseste un instrument special, asa-numitul „Witschi”. Daca rezultatele indeplinesc cerintele, cadranul si acele pot fi atasate. Inainte ca miscarea sa fie reinstalata in ceas, carcasa este periata. Procedura depinde daca exista suprafete satinate sau lustruite. In functie de situatie, sunt utilizate diferite perii si agenti de lustruire.

De ce sunt ceasurile atat de speciale?

Pe vremuri, ceasurile erau instrumente esentiale pe care le folosea practic toata lumea. Si au facut-o pentru ca era singura modalitate reala de a tine evidenta timpului.

Oamenii nu puteau sa-si ridice telefonul si sa se uite la ce ora era astazi si, prin urmare, purtarea unui ceas era cruciala pentru o viata linistita – de la aparitia la locul de munca la timp – pana la sincronizarea perfecta.

In ceea ce priveste ceasurile asa cum le cunoastem astazi,  totul a inceput cu ceasuri de buzunar si, in timpul primului razboi mondial, s-a constatat ca purtarea ceasurilor la incheietura mainii era mult mai eficienta decat a le avea in buzunar si a incerca  sa verifici timpul la mijlocul luptei. Soldatii si-au sincronizat ceasurile pentru a planifica atacuri si au putut verifica cu usurinta ora, dar pana la cel de-al doilea razboi mondial, purtarea ceasurilor la incheietura mainii era doar ceva ce faceau femeile.

Astazi, motivele pentru care oamenii poarta un ceas s-au schimbat semnificativ fata de momentul in care au debutat primele ceasuri. In acelasi timp, numarul persoanelor care poarta ceasuri, procentual, a scazut semnificativ. Bineinteles, acest lucru nu este foarte surprinzator, acum practic toata lumea are un telefon , care ii poate spune exact ce ora este, pana la miimi de secunda.

Acesta este si argumentul multor oameni care aleg sa nu poarte ceas de mana. Multi dintre ei spun „de ce sa port un ceas cand pot sa ma uit doar la ora pe telefonul meu?”, Dar adevarul este ca, in afara de verificarea timpului, exista mult mai multe motive pentru a purta un ceas.

Astazi, pentru marea majoritate a oamenilor care poarta ceasuri, acestea sunt accesorii.  Ceasul este considerat in mare masura ca fiind singura bijuterie reala pe care barbatii o pot purta fara a risca sa devina feminini.

0 Shares:
You May Also Like