Cum sa va aranjati piscina in sol pentru a ajuta peisagistica?

Cum sa va aranjati piscina in sol pentru a ajuta peisagistica?

Cine nu viseaza la o splendida piscina in pamant captusita cu amenajare a gradinii potrivita? Cu o curte proiectata in acest fel, verile petrecute acasa nu vor mai fi niciodata la fel!

Alegerea locatiei piscinei terestre

Pentru a va dezvolta cu succes piscina, trebuie sa o localizati in functie de caracteristicile si constrangerile terenului dvs. De exemplu, daca terenul dvs are o vedere captivanta, ati putea planifica locatia sezlongurilor sau canapelelor. Acelasi lucru este valabil si pentru cei carora le place sa faca plaja; ar trebui sa existe spatiu in afara zonei de umbra a casei sau a altor elemente care ascund lumina naturala.

Zonele de locuit adiacente piscinei (sezlonguri, zona de lounge etc.) sunt de obicei situate in apropierea scarilor de acces. Acest lucru va ofera linii directoare bune pentru a incepe pozitionarea piscinei.

Diferitele optiuni de materiale pentru amenajarea piscinei dvs.

La fel ca camerele interioare ale casei, alegerea materialelor pentru piscina si terase este vasta atunci cand vine vorba de piscina si terasele dvs. Betonul si piatra naturala poate fi instalat.

  1. Beton

Betonul turnat este cu siguranta alegerea economica! Indiferent daca este stampilat, netezit sau expus, cel mai probabil poate fi turnat chiar si de instalatorul de piscina. Daca rezultatul este satisfacator in primul an, estetica sa s-ar putea deteriora mai repede decat alte produse.

Fisurile, decolorarea (daca sunt colorate), prabusirea si craparea sunt doar cateva probleme care pot aparea de-a lungul anilor. Deoarece aceste inconveniente sunt foarte frecvente si permanente, este foarte posibil sa trebuiasca in cele din urma sa invatati sa traiti cu aceste inconveniente.

  1. Piatra naturala

Piatra naturala vine intr-o multitudine de culori, texturi si finisaje, la fel ca pavelele din beton. Pe de alta parte, are avantajul de a fi modular si adaptabil la toate situatiile, in sensul ca este adaptat pentru fiecare proiect. De asemenea, deoarece este 100% piatra si in interior, poate fi lucrata atat pe laturi, cat si pe partea de sus.

Prin urmare, este posibil sa se creeze fatade rotunjite sau explodate pe pietre, avand in acelasi timp formatele si formele dorite. Ele pot fi, de asemenea, inlocuite in cazul in care un incident are loc vreodata.

Alegerile plantelor din jurul piscinei

Pentru plantele adiacente piscinelor, este de la sine inteles ca trebuie respectate mai intai conditiile de baza pentru plante, si anume zona de rezistenta, soarele si tipul de sol. Prin urmare, consideratiile vor fi destul de practice ca si plasarea unui palmier Trachycarpus fortunei in ghiveci de 8 L langa piscina.

Apoi, ar fi mai bine sa alegeti soiuri care nu tind sa-si piarda frunzele sau florile pentru a le impiedica sa ajunga in piscina. Acelasi lucru este valabil si in cazul speciilor care tind sa difuzeze o cantitate mare de polen.

Acest polen se gaseste apoi in apa si este destul de neplacut de curatat. In cele din urma, pentru a acoperi podeaua paturilor adiacente piscinei, poate fi interesant sa folositi pietricica raului pentru a preveni maturarea mulciului in piscina cu vantul.

Pe scurt, instalarea unei piscine in pamant la domiciliu poate parea simpla, dar nu va lasati pacaliti! Este mai bine sa planificati integrarea intr-un mod armonios.

0 Shares:
You May Also Like